Με mail του 2015 υποσχέθηκε πληρωμές ο Ψυχάρης στον ΔΟΛ

ψυχάρηςΕν αναμονή της ενεργοποίησης της απόφασης των εργαζομένων του ΔΟΛ για κήρυξη 48ωρης απεργίας στα Μέσα του οργανισμού από την ΕΣΗΕΑ βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Μια απεργία η οποία είχε αποφασισθεί στην αμέσως προηγούμενη γενική συνέλευση, παρουσία όλων των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε περίπτωση που ο εκδότης Στ. Ψυχάρης δεν υλοποιούσε τη δέσμευση του (και γραπτή) ότι στις 9 Νοεμβρίου θα πλήρωνε ένα 15νθήμερο μισθού. Χθές λοιπόν αντί για πληρωμή, ο Στ. Ψυχάρης έστειλε ένα νέο mail στους εργαζόμενους με το οποίο υποσχόταν ξανά πληρωμές αλλά στο τέλος του μήνα!

Και ενώ οι εκπρόσωποι-απρόσωποι του ΔΟΛ προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν για πολλοστή φορά τις ορέξεις-στοχεύσεις του εκδότη, οι εργαζόμενοι αγωνιούσαν για το πως θα επιστρέψουν πάλι σπίτι τους χωρίς ούτε πέντε λεπτά του ευρώ στην τσέπη.

Και είναι απορίας άξιο πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων(;) δεν θυμήθηκαν πως ακριβώς πέρυσι ο εκδότης τους είχε στείλει ένα mail που έγραφε ακριβώς τα ίδια. Μέχρι και εμείς εδώ στο blog του έχουμε στο αρχείο μας. Και για να το θυμήσουμε τι έλεγε:

“14 Οκτωβρίου 2015: Σας ενημερώνουμε ότι η μισθοδοσία μηνός Αυγούστου 2015 θα καταβληθεί ως εξής: · 15/10/2015 το 50% του πληρωτέου · 20/10/2015 το υπόλοιπο 50% Η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το επόμενο διάστημα να γίνονται πληρωμές ανά δεκαπενθήμερο, με στόχο έως τις 15/1/2016 να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των πληρωμών της μισθοδοσίας”!

Ένας χρόνος πέρασε και ο Σταύρος Ψυχάρης προσπαθεί να ξεφύγει από την πολιτκή-εκδοτική μεγγένη των επιλογών του. Αφήνοντας πέντε μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους. Και ορισμένοι, πράγματι, δεν έχουν ούτε εισιτήριο να πάνε σπίτι τους. Όταν το Καλοκαίρι η οικογένεια Ψυχάρη έκανε τις πολυτελείς διακοπές της στο Μαϊάμι και ανέβαζε φωτογραφίες στα social media!

Δυστυχώς και για τον Σταύρο Ψυχάρη και την οικογένεια του αποδείχθηκε πως οι ομοιότητες με τους μπαχτατζήδες εκδότες τύπου Λυμπέρη, είναι πάρα πολλές. Και έτσι ο ίδιος γκρέμισε την ιστορία του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος. Αφήνοντας πεινασμένους τους εργαζόμενους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *