Στον εισαγγελέα οι δημοσιογράφοι για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ

%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%b5%ce%b1%cf%80-4Η πρόταση της ΠΟΕΣΥ προς τις δημοσιογραφικές ενώσεις για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ είναι να προσφύγουν στον εισαγγελέα για την κλοπή των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ που ανήκουν και στον ΕΔΟΕΑΠ και μπήκαν όλα μαζί στον κουβά του ενιαίου ΕΦΚΑ. Είναι γνωστό ότι οι ενώσεις ζητούσαν περί τα 200 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά ύψους 1 δισεκ. ευρώ που “τρώει” ο ΕΦΚΑ από τα ταμείο των ΜΜΕ. Και μιας και οι επί ενάμισι χρόνο υποσχέσεις των κυβερνώντων, με επικεφαλής τους Κατρούγκαλο-Πετρόπουλο του υπουργείου Εργασίας, έμεινα στα λόγια, η ΠΟΕΣΥ που συνομιλούσε με την κυβέρνηση, προτείνει εισαγγελέα.

Η ανακοίνωσή της

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) υλοποιώντας τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στην Πάτρα, στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, για ανάληψη νομικών ενεργειών απέναντι στη συνεχιζόμενη αιμορραγία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ με αποτέλεσμα την αποστέρηση ασφαλιστικών πόρων από τα μέλη της, καθώς και στην ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ,

κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα, να προτείνει στις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας και στις Ομοσπονδίες και Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόδοση ευθυνών αναφορικά με την κατάργηση του αγγελιοσήμου, την αποστέρηση πόρων τόσο από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όσο και από τον ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ και την επαπειλούμενη παύση της ασφαλιστικής κάλυψης εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων.

Για το σκοπό αυτό συγκαλεί την προσεχή Πέμπτη, 10/11/2016, διάσκεψη των Προέδρων των προαναφερομένων φορέων, για τον συντονισμό των ενεργειών.
Ταυτόχρονα, στην ως άνω διάσκεψη η ΠΟΕΣΥ, θεωρεί αναγκαίο να συναποφασιστεί με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις η έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *