Όχι από Γιώργο Πλειό σε ένα τέτοιο ΕΣΡ

pleiosΣυνεχίζεται η (αστεία) πολιτική μάχη πάνω στο “πτώμα” του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ανάμεσα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ευτέλισε για δεύτερη φορά τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό ελέγχου της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης προτείνοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα(αρχηγό πολιτικού κόμματος μεταξύ άλλων) και από τη Νέα Δημοκρατία η οποία επιμένει να ασκεί την πολιτική συμφερόντων των καναλαρχών και να μη δίνει τη συναίνεσή της για λειτουργία του ΕΣΡ.

Κατά πληροφορίες μας ο καθηγητής Γιώργος Πλειός που είχε προταθεί μαζί με τον Ροδόλφο Μορώνη για το νέο ΕΣΡ, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση δηλώνει την άρνησή του να μετάσχει σε αυτό το συμβούλιο.

Η άρνησή του προφανώς και συνδέεται με τη νέα πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Πλειός έγραψε χθές στη σελίδα του στο fb “Κάποιος που θεωρεί παραβιάσιμα τα ατομικά δικαιώματα, ποιά νομιμότητα και ποιούς δημοκρατικούς κανόνες μπορεί να σεβαστεί;”.

Όσο αφορά στην κυβέρνηση είναι αστείο να υποστηρίξει κάποιος πως δεν γνώριζαν ή δεν υπολόγιζαν τις αντιδράσεις για τον Β.Πολύδωρα ή ότι θα υπήρχε άρνηση και από τη Ν.Δ. Αν δεν το γνώριζαν δηλώνουν την άγνοια και την απειρία τους, αν το γνώριζαν δηλώνουν πως πίσω από την κινησή τους κρύβεται ο δικός τους στόχος να μην λειτουργήσει το ΕΣΡ.

Και έτσι εμφανίζονται δυο πολιτικά κόμματα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να πολεμάνε μέχρις εσχάτων για τους καναλάρχες, την ίδια στιγμή που αγκαλιασμένοι ξεσκίζουν την ελληνική κοινωνία με τα μέτρα της Ε.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *