Κρίσιμο ΔΣ για τον “έλεγχο” της ΕΡΤ με πιθανότητα εξόδου στελέχους της

%ce%b5%cf%81%cf%84-3Η δημόσια διαμάχη ανάμεσα σε διοίκηση της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ μέσω αιχμηρών και επιθετικών ανακοινώσεων για τον διαγωνισμό 51 μπλοκακίων εργασίας 8 μηνών, δεν κατάφερε τελικά να κρύψει τη μεγάλη και ουσιαστική κόντρα που σοβεί στο ραδιομέγαρο. Αποτελέσμα της είναι να παραμένει ως και σήμερα η κρατική τηλεόραση χωρίς ισχυρό μηχανισμό ενημέρωσης. Η διαμάχη που περιγραφόταν με ασάφειες και μισόλογα το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη και τον γενικό διευθυντή ειδήσεων Σταύρο Καπάκο, προφανώς έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Αγίας Παρασκευής και αναμένεται πλέον να πάρει θέση το Μαξίμου. Το ποιός από τους δυο θα παραμείνει στη θέση του θα αποδείξει πρακτικά και ποιοί τελικά επηρρεάζουν το Μαξίμου στις τελικές τους αποφάσεις.

Μήλο της έριδος στη διαμάχη που σοβεί δεν είναι οι 51 προσλήψεις αλλά ο έλεγχος του τομέα της ενημέρωσης. Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους.

Ενώ οι προτάσεις του τομέα έχουν κατατεθεί στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου από τονν περασμένο Ιούλιο, κάτι που δεν είναι άγνωστο, καμία απολύτως απόφαση δεν έχει ληφθεί. Σε αντίθεση με τον τομέα του προγράμματος του οποίου οι προτάσεις στο σύνολο τους και με μικρές εξαιρέσεις, έχουν ήδη εγκριθεί και αρχίζουν να υλοποιούνται.

Η διαφωνία προφανώς και αφορά κυρίως στα πρόσωπα που θα εμφανιστούν σε πρώτο ρόλο στα δελτία ειδήσεων, στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, στους ρόλους των σχολιαστών, κ.λ.π. Και επεκτείνονται στην απροθυμία του κεντρικού μηχανισμού της ΕΡΤ να διευκολύνει τον τομέα της ενημέρωσης να καλύψει σημαντικές και κρίσιμες ανάγκες του για την κάλυψη της επικαιρότητας. Σε αυτό το πλαίσιο διακινήθηκε μαζικά αν και αποκομμένα, το ρεπορτάζ για την περίφημη  δημοσκόπηση της ΕΡΤ σε ότι αφορά τη δημοφιλία των προσώπων-παρουσιαστών της.

Και φυσικά κάλυψη της επικαιρότητας δεν είναι να αποδεχθεί η διοίκηση το αίτημα της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και λοιπών πολιτικών δυνάμεων να στείλει (νοικιασμένο) 6κάμερο ΒΑΝ στην τάδε πολιτική ομιλία, αναλαμβάνοντας εξ΄ολοκλήρου το κόστος. Ανάγκη είναι να καλυφθούν άμεσα θέσεις νευραλγικές στην παραγωγή προγράμματος, τεχνικών κυρίως ειδικοτήτων.

Ακόμη και αν ο διαγωνισμός έχει μπλοκαριστεί μια διοίκηση θα όφειλε να έχει άμεσα εναλλακτική λύση και όχι να “ικανοποιείται” με το μπλοκάρισμα, αφήνοντας ξεγυμνωμένο τον τομέα της ενημέρωσης.

Η διαμάχη στο ραδιομέγαρο έχει πλέον κορυφωθεί και δεν μπορεί άλλο να κρυφτεί στις κλειστές πόρτες του 4ου ορόφου. Είμαστε πράγματι περίεργοι για την επιλογή του Μαξίμου και αν τελικά η μάχη θα κριθεί σήμερα…

1 comment for “Κρίσιμο ΔΣ για τον “έλεγχο” της ΕΡΤ με πιθανότητα εξόδου στελέχους της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *