Μ΄ένα πραξικόπημα, όπως ξέρουν, κατήργησαν τη Γ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ!

γσΕΔΟΕΑΠΠροφανώς ορισμένοι ανέμεναν πως δεν κατέβαινε κόσμος στη γ.σ του ΕΔΟΕΑΠ, όπως στην ΕΣΗΕΑ. Έτσι μία-μιάμιση ώρα μετά την ώρα προσέλευσης κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί περί τις 750 υπογραφές, με όριο τις 1.000 για να αρχίσει η συνέλευση, ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ με πραξικοπηματικό τρόπο “τελείωσαν” τη διαδικασία. Έδωσαν εντολή στους υπαλλήλους να μην δέχονται υπογραφές, μάζεψαν το τραπεζάκι, τα μπογαλάκια τους και εγκατέλειψαν την αίθουσα!

Άφησαν πίσω τους γύρω στους 700 ανθρώπους συν όσοι συνέχισαν στο μεταξύ να έρχονται για να υπογράψουν, να συζητήσουν για το μέλλον του ασφαλιστικού οργανισμού. Οι ίδιοι, πρωταγωνιστές στο πραξικόπημα της περυσινής χρονιάς, ελεγχόμενοι από την ΕΠΗΕΑ και δημοσιογράφοι της παράταξης των Ενωμένων δημοσιογράφων, έγιναν πρωταγωνιστές και στο πραξικόπημα κατάργησης της γ.σ. Ο πρόεδρος Ε. Τάτσης, ο γενικός γραμματέας Ν. Καρούτζος και τα μέλη της πλειοψηφίας στο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ. Εγκατέλειψαν το πεδίο της συνέλευσης, έχοντας προστατέψει τα “κρυφά” σχέδια τους για το μέλλον του οργανισμού. Τέτοια ύβρις στο εκλογικό σώμα δεν έχει ξαναγίνει.

Δυο πράγματα κρατήσαμε από τη διαδικασία συνέλευσης που ακολούθησε η οποία ονομάστηκε συγκέντρωση, ακριβώς γιατί δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις. Το πρώτο ότι ο Ε.Τάτσης και Ν. Καρούτζος, έμπειροι “συνδικαλιστές”, δεν έκαναν το αυτονόητο για μια διαδικασία βάσης ενός οργανισμού με 10.000 και πλεον άμεσα μέλη. Να αρχίσουν τις διαδικασίες με τον χαρακτηρισμό ως “συγκέντρωση” και στην πορεία, όταν συμπληρωνόταν η απαρτία, να μετατρεπόταν σε “συνέλευση”. Αυτό ακριβώς όμως δεν ήθελαν να συμβεί.

Το δεύτερο ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ η οποία προέκυψε από το πραξικόπημα του 2015 με σκοπό να τοποθετηθεί πρόεδρος από την ελεγχόμενη από τους εργοδότες ΕΠΗΕΑ, δεν παρουσίασε κανένα απολύτως κείμενο θέσεων για το πως θέλει τον ΕΔΟΕΑΠ, σε τι είναι αντίθετη  ως διοίκηση και σε τι σκοπεύει. Ο λόγος είναι πλέον φανερός.

Και γιατί έγινε το περυσινό πραξικόπημα και γιατί έγινε σήμερα το πραξικόπημα κατάργησης της γενικής συνέλευσης. Καλή τύχη στον ΕΔΟΕΑΠ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *