Το “αγκάθι” Λουριδά ως επιλογή Ταγματάρχη στη νέα ΕΡΤ

ταγματάρχης-λουριδάς2012Γρήγορα για τη νέα ΕΡΤ
Της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή”

Οι μηχανές έχουν μπει μπροστά στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και δουλεύουν στο φουλ για τη δημιουργία της νέας ΕΡΤ. Ήδη, μέχρι την Πέμπτη αργά το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί περί τα 200 έντυπα ανάληψης καθηκόντων πρώην εργαζομένων, ώστε να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ συστήθηκε και Ομάδα Δοίκησης Έργου, στην οποία συμμετέχουν οι Ν. Μιχαλίτσης, Β. Λουριδάς και Γ. Γιουκάκης, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη επαναφορά τους, με καταλητική ημερομηνία τη 16η Ιουνίου.

Από χθες έντυπα ανάληψης καθηκόντων θα δέχεται και η ΕΡΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, ενώ ομαλοποιείται και η ηλεκτρονική κατάθεση για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το ζήτημα της έναρξης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ θα ρυθμιστεί με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Επικοινωνίας. Ξεκινάει δε από την πρώτη μέρα φυσικής τους παρουσίας στον χώρο εργασίας τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Το «αγκάθι» Β. Λουριδάς
Τοποθετήθηκαν επίσης οι τρεις νέοι γενικοί διευθυντές, προσωρινά, όπως υπογραμμίζεται: ο Κώστας Χαλβατζάκης στη γενική διεύθυνση Περιεχομένου (ενημερωτικού και ψυχαγωγικού), δημοσιογράφος ο οποίος χαίρει εκτίμησης από την πλειονότητα των συναδέλφων του, ο Νίκος Μιχαλίτσης στη γενική διεύθυνση Ανάπτυξης και Τεχνολογίας, εξαιρετικός επιστήμονας και ηγετική μορφή στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, και ο Βαγγέλης Λουριδάς γενικός διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών, υπάλληλος ώς τώρα της Δ.Τ. και της ΝΕΡΙΤ.
Το ραδιομέγαρο πάγωσε στην ατυχή επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος έχει συνδεθεί με υπηρεσίες προς τις πιο σκοτεινές διοικήσεις της ΕΡΤ, με «συστήματα» που έκαναν πάρτι την εποχή των παχέων αγελάδων, με μπόνους κ.λπ. Το όνομά του φιγουράρει στους φακέλους των εισαγγελέων διαφθοράς, όπως για παράδειγμα σε παράνομες μονιμοποιήσεις τουλάχιστον 100 υπαλλήλων της ΕΡΤ με το Π.Δ. Παυλόπουλου το 2005, καθώς υπέγραψε βεβαιώσεις, σύμφωνα με στοιχειοθετημένες καταγγελίες, με ψευδή στοιχεία προς το ΑΣΕΠ. Ευθύνες επίσης του καταλογίστηκαν και από τον έλεγχο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο 2010-11 για διαφόρων ειδών παρατυπίες, για τις οποίες ο έλεγχος που διενεργήθηκε εσωτερικά στην ΕΡΤ δεν είχε καταλήξει σε πόρισμα και το θέμα κουκουλώθηκε.
Πόσο θα διαρκέσει το «προσωρινό» διάστημα άσκησης καθηκόντων, δεδομένου ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»; Μια λογική εξήγηση θα μπορούσε να το προσδιορίσει έως τη σύνταξη του νέου οργανογράμματος (οργανισμού) της ΕΡΤ. Ο νόμος προβλέπει ότι η διάρκεια αυτού του διαστήματος μπορεί να είναι τρεις μήνες. Ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Ταγματάρχης υπολόγισε, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ότι χρειάζονται μόλις 15 μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *