Ρεπορτάζ μόνο με γραπτή άδεια της Πολιτικής Προστασίας!

Δημοσιογράφοι αλλά και εκδότες των περιφερειακών ΜΜΕ είχαν αντιδράσει στη λογοκρισία των αρμοδίων αρχών για την εξέλιξη της νόσου στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς (δείτε εδώ και εδώ για το θέμα). Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση να απαντήσει. Πως; Με την εντολή πως για οποιοδήποτε “δημοσιογραφικό ρεπορτάζ είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό, είτε τηλεοπτικό) θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη αίτηση προς την ΥΠΕ και το ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και αντίστοιχη γραπτή άδεια». Χωρίς άδεια δεν έχει ρεπορτάζ!

Το έγγραφο εστάλη στο νοσοκομείο Iωαννίνων και είναι προφανώς η απάντηση του υπουργείου Υγείας στα ερωτήματα των διοικήσεων που τις προηγούμενες μέρες σταμάτησαν εντελώς την πληροφόρηση των δημοσιογράφων. Κατ’ εκτίμηση ίδια έγγραφα εστάλησαν και στα άλλα νοσοκομεία. 

Η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας στην αντίδραση δημοσιογράφων αλλά και εκδοτών για την αναστολή της ελεύθερης πληροφόρησης, χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για την ελευθερία του Τύπου. Καλό ρεπορτάζ για την κυβέρνηση είναι το ελεγχόμενο, με τυπική γραπτή άδεια μάλιστα, εκ της κυβερνήσεως. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των …συνδικαλιστών. 

 

1 comment for “Ρεπορτάζ μόνο με γραπτή άδεια της Πολιτικής Προστασίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *