Εντολή καραντίνας στην ενημέρωση και από το Αττικόν

Γενικεύονται τα κρούσματα λογοκρισίας σε γιατρούς-υγιεινομικούς από την κυβέρνηση. Μετά το Λαϊκό, μετά την Ξάνθη και την Κέρκυρα (δέστε και εδώ)  μια ακόμη απαγόρευση ενημέρωσης έρχεται στη δημοσιότητα. Η εντολή της διοίκησης του Αττικόν στους γιατρούς να μην μιλάνε! Αναδημοσιεύουμε το θέμα από την ιστοσελίδα ygeionomikoi.gr/

Η Κυβέρνηση δεν περιορίζεται μόνο στο αναγκαίο μέτρο του αυτοπεριορισμού στο σπίτι λόγω του κορονοϊού αλλά επιχειρεί να βάλει σε καραντίνα και το δικαίωμα των εργαζομένων. Θέλει να χτυπήσει όσους αντιστέκονται και καταγγέλλουν τις τεράστιες ευθύνες που έχει τόσο αυτή όσο και όλοι όσοι προηγήθηκαν για το αποδιαρθρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά και για τα αντεργατικά μέτρα που βρήκε την ευκαιρία να επιβάλλει με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι «εντολές» διοικήσεων νοσοκομείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και επιχειρούν να περιορίσουν παρεμβάσεις εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης  όχι μόνο δεν σταματούν αλλά αντίθετα φαίνεται ότι συνεχίζονται και γενικεύονται.

Τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων μετά τον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό αποτελεί η εντολή της Διοίκησης του Αττικού Νοσοκομείου με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι απαγορεύσεις αυτές αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας.

Οι εντολές αυτές λειτουργούν παράλληλα  με τις «προκάτ» συνεντεύξεις τύπου που καθημερινά δίνουν οι εκπρόσωποι του υπ. Υγείας και της πολιτικής προστασίας, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του τύπου, με προετοιμασμένες απαντήσεις στις γραπτές ερωτήσεις που έχουν τεθεί από περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων.

Ταυτόχρονα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν μπει σε καραντίνα ειδήσεις για την βαρβαρότητα που επικρατεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από την έλλειψη μέτρων προστασίας και την συστηματική παραβίαση των κανόνων εργατικής νομοθεσίας.

Όλα αυτά συνοδεύονται από την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης αφού ουσιαστικά έχουν τεθεί υπό απαγόρευση οι μετακινήσεις συνδικαλιστών ομοσπονδιών και κλαδικών σωματείων προκειμένου να είναι δυνατή η παρέμβασή τους στους χώρους εργασίας. Ο περιορισμός αυτός δυστυχώς φαίνεται ότι γίνεται ανεκτός από τις πλειοψηφίες στην ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ αλλά και από πλειοψηφίες σε συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι πλειοψηφίες έκλεισαν τα γραφεία των συνδικάτων και εξαφανίστηκαν αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να σπάσουν τις απαγορεύσεις και να αποκαλύψουν όσα διαδραματίζονται στους χώρους εργασίας. Να αποκαλύψουν την απουσία των μέσων προστασίας των εργαζομένων, να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις στην υγεία, την ανάπτυξη μονάδων εντατικής, να επιβάλλουν την πρόσβαση των πολιτών και των εργαζόμενων σε ελέγχους για τον ιό και σε υπηρεσίες υγείας.

Η προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων και των Συνδικάτων δεν θα περάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *