Καμία απόλυση εργαζομένου- Μαζικά διαπιστωτικά τεστ για τον ιό

από Παύλος Αντωνοπουλος 

Επειδή τυχαίνει να είμαι βιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην υγειονολογία και στην επιδημιολογία γνωρίζω λίγο παραπάνω για αυτά τα ζητήματα.Είναι άλλο πράγμα να βάζεις σε καραντίνα ένα καράβι ή ένα χωριό και άλλο πράγμα να βάζεις σε καραντίνα όλο τον πλανήτη. Οι επιπτώσεις από μια τέτοια πρακτική θα είναι ολέθριες για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Από ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ. Στο βαθμό που δεν γίνονται διαγνωστικά τεστ, δεν γνωρίζουμε το βαθμό διασποράς της νόσου. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα πραγματικά νούμερα είναι πολλαπλάσια των διαπιστωμένων. Όλοι αυτοί που έχουν ήδη τον ιό θα τον μεταδώσουν έτσι κι αλλιώς στους γύρω τους.

Πρώτη μέριμνα είναι η εύρεση και παραγωγή εμβολίου (κι ας σταματήσουν τόσοι ανεύθυνοι να προπαγανδίζουν την μεσαιωνική άρνηση στα εμβόλια). Συγχρόνως είναι αναγκαία η στήριξη των νοσοκομείων και του συστήματος υγείας. Αντί να καλεί η κυβέρνηση σε εθελοντισμό, ας προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ας έρθει σε ρήξη με τους “συνεταίρους” της στην ΕΕ και ας δώσει χρήματα, γράφοντας στα παλαιά της υποδήματα τις μέχρι τώρα συναφθείσες συμφωνίες.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν σε όλη την Ευρώπη γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα στην ανάγκη περίθαλψης των βαρέων κρουσμάτων. Το ίδιο κάνει χρόνια τώρα και με τη γρίπη. Χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη γρίπη σε όλο τον κόσμο. Δεν το κάνουν θέμα οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ γιατί πεθαίνουν σταδιακά και απορροφάται από τον κόσμο χωρίς κραδασμούς. Μόνο στη χώρα μας το 2016 πέθανα πάνω από 3.500 άνθρωποι και το 2014 πάνω από 4.500 από γρίπη. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό; Ποια μέτρα έχουν παρθεί γιαυτό; Μόνο φέτος έχουν πεθάνει από γρίπη πάνω από 100 άτομα.
Φυσικά πρέπει να παίρνονται μέτρα αυτοπροστασίας από τον καθένα μας. Το να κλείσουν τα σχολεία και οι σχολές καθώς και οι χώροι συνωστισμού ανθρώπων, μεγάλες βιομηχανίες και άλλοι τέτοιοι εργασιακοί χώροι, όπως και θέατρα και κινηματογράφοι είναι ενδεδειγμένο.
Από τη μια η κυβέρνηση απαγορεύει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση κι από την άλλη αφήνει ασύδοτη την εργοδοσία να απολύει. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι. Δεν έχουν ευθύνη όλοι αυτοί που έχτισαν το οικονομικό μοντέλο της χώρας μας στηρίζοντας το στη “βαριά” βιομηχανία του τουρισμού και των αντίστοιχων υπηρεσιών; Ακολουθώντας πάντα τις κατευθύνσεις της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Τέλος επειδή βλέπω ότι πολλοί πολιτικοί “χώροι” και της αριστεράς είναι με τη γραμμή της “εθνικής ομοψυχίας” με το σλόγκαν “τώρα όλοι μαζί σε ότι εφαρμόζει η κυβέρνηση και θα τους δείξουμε εμείς μετά”, ένα έχω να πω. Τώρα χτίζεται το αύριο. Χωρίς επιπολαιότητες αλλά και χωρίς πανικό φερόμαστε συλλογικά. Όχι ατομικά όπως θέλει το σύστημα και συνέχεια επικαλείται την ατομική ευθύνη.
Τώρα χρηματοδότηση της Υγείας, επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών, άμεσος διορισμός υγειονομικού προσωπικού. Λήψη όλων των μέτρων για την προστασία τους στην εργασία τους
Καμία απόλυση εργαζομένου
Μαζικά διαπιστωτικά τεστ για τον ιό.
Εμπιστοσύνη στο λαό που ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *