Πιέζουν να “κατέβει” από sites ανακοίνωση εναντίον της Κεραμέως!

Αναδημοσίευση από το ΠΡΙΝ

Κεραμέως και ΙΕΚ μαζί για «ΑΕΙ – σούπερ μάρκετ»

Κεραμέως και ΙΕΚ μαζί για «ΑΕΙ – σούπερ μάρκετ»

Σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης προέβησαν γνωστές αλυσίδες ΙΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του Πριν, καθώς επικοινώνησαν με μέσα ενημέρωσης που «τόλμησαν» και δημοσίευσαν την απάντηση-κόλαφο του ΔΟΑΤΑΠ –οργανισμός που αναγνωρίζει την ισοτιμία ΑΕΪ του εξωτερικού στη χώρα μας– στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, απαιτώντας το «κατέβασμα» των σχετικών δημοσιεύσεων! Δεν ήθελαν να γίνει ευρύτερα γνωστό στην ελληνική κοινωνία το σχέδιο που απεργάζονται με την κυβέρνηση της ΝΔ για καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και έμμεση κατάργηση της δημόσιας-δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, και η αποκάλυψη πως το ΔΟΑΤΑΠ απέρριπτε τους ισχυρισμούς της επιστολής της ΕΕ, η οποία απαιτούσε την εξίσωση των ιδιωτικών κολλεγίων με τα ελληνικά ΑΕΙ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον νόμο που ψήφισε, επέβαλε τη δυνατότητα χιλιάδων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων να εισαχθούν άμεσα στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά, εξισώνει de facto τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές, και υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία αλλά και το περιεχόμενο του δημόσιου σχολείου. «Κουμπώνει» με τον νόμο Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο) και, εν τέλει, αμφισβητεί και απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα, το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Ενισχύει με όλους τους τρόπους την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες των πάσης φύσης ΙΕΚ και τους σχολάρχες, προωθεί το δόγμα: «πτυχία» από «ΑΕΙ – σούπερ μάρκετ».

Το εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα, ωστόσο, δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Με αγώνες και πολιτικό κίνημα μακράς πνοής, αυτός ο νόμος κι αυτή η πολιτική θα ανατραπούν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *