Με αιτία και η δεύτερη επίθεση ακροδεξιών στον δημοσιογράφο Thomas Jacobi

Η άγρια επίθεση και ο ξυλοδαρμός-για δεύτερη φορά- του δημοσιογράφου της Deutsche Welle Thomas Jacobi από ομάδα ακροδεξιών, μπροστά στα μάτια των ΜΑΤ που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους, έχει αιτία. Ο δημοσιογράφος ανήκει στην ομάδα του ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση” που τόσο πολύ έχει ενοχλήσει τους χρυσαυγίτες. Η δημοσιογραφική ομάδα βρισκόταν στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Κυριακής, στη συγκέντρωση “μίσους” ακροδεξιών, όταν ο δημοσιογράφος δέχθηκε τη δεύτερη επίθεση εναντίον του, καθώς ετοιμάζει το δεύτερο ντοκιμαντέρ για το ναζιστικό μόρφωμα. Με τίτλο «Χρυσή Αυγή υπόθεση όλων μας», της Αγγελική Κουρούνη, θέτει το ερώτημα για το ποια θα μπορούσε να είναι η αντίσταση σ’ αυτήν την ιδεολογία που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Τα γυρίσματα έχουν αρχίσει εδώ και ένα χρόνο, μέρος του ντοκιμαντέρ ήταν και η κάλυψη της συγκέντρωσης την Κυριακή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί με το τέλος της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής”.

Την επίθεση στον δημοσιογράφο καταδίκασαν οι πάντες (παρακάτω αναρτούμε τη διαμαρτυρία της Ένωσης Ανταποκοκριτών Ξένου Τύπου), μεταξύ αυτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Καλό θα ήταν βέβαια να ζητηθούν και ευθύνες από τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο χώρο με μόνο μέλημα τους, όπως φαίνεται, να αποθήσουν τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση ενάντια στους ακροδεξιούς.

Η διαμαρτυρία της ένωσης

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσης Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *