Επιμένουν σε πειθαρχική δίωξη του Στ. Νικητόπουλου γιατί έκανε κριτική σε …συνδικαλιστές

Όπως η διορισμένη και ελεγχόμενη από το Μαξίμου, διοίκηση της ΕΡΤ δεν αντέχει διαφορετικές πολιτικές απόψεις δημοσιογράφων της, απαγορεύοντας να εκφράζονται ακόμη και στα social medi (περίπτωση Νίκου Αγγελίδη), έτσι και οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ενώσεις δεν ανέχονται κριτική για τα πεπραγμένα τους.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Στέλιος Νικητόπουλος που έγραψε στη σελίδα του στο fb άποψη για την προσπάθεια να μην γίνει απεργία δημοσιογράφων στην ΕΡΤ πριν τις εκλογές, εγκαλείται τελικά στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜΘ μετά από παραπομπή της αντίστοιχης ένωσης Θεσσαλίας. Η ΕΣΗΕΜΘ δε υποστηρίζει πως είναι ιδιαίτερα “επιβαρυντικό παράπτωμα” η διατύπωση άποψης για άλλες ενώσεις. Τα δυο περιστατικά είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Πρακτικά γίνεται επίθεση στο δικαίωμα των δημοσιογράφων να έχουν διαφορετική γνώμη και άποψη από αυτή που επιβάλλουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και οι υπηρετούντες συνδικαλιστικές ενώσεις. Δεν φθάνει που οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχουν τη στυγνή λογοκρισία (και αυτολογοκρισία), πλέον δεν θα μπορούν να εκφράζονται ούτε στις σελίδες τους στα social media!

Γράφει ο Στέλιος Νικητόπουλος σήμερα:

Διαβάστε προσεκτικά μέχρι το τέλος για να αντιληφθείτε πόσο μεθοδευμένα και πόσο άγαρμπα επιχειρείται η πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη και φίμωσή μου.
Στις 18/6 στηλίτευα την απαράδεκτη συνδικαλιστικά στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ να διακινήσει κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών κατά της απεργίας που είχε κηρύξει στην ΕΡΤ η ΠΟΣΠΕΡΤ για την κατοχύρωση της διετίας του “μαύρου” και έγραφα στο FB: “Ντροπή για το προεδρείο της δημοσιογραφικής Ενωσης της Θεσσαλίας να διακινεί φιρμάνι σε άλλες Ενώσεις κατά της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ”. Για αυτή τη φράση δρομολογήθηκε η πειθαρχική μου δίωξη.
Την Πέμπτη καλούμαι στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, το οποίο μου έστειλε σήμερα τo παρακάτω μέιλ: “Τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφού συνεδρίασαν, εξέτασαν την καταγγελία του προέδρου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Δημήτρη Χορταριά και έκριναν ότι ο συνάδελφος Στέλιος Νικητόπουλος εγκαλείται για την παραβίαση του άρθρου 7, παράγραφος 2 του καταστατικού της Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο ορίζονται τα εξής: «Τα μέλη της Ένωσης έχουν την υποχρέωση να αποφεύγουν τις προσωπικές αντεγκλήσεις από τις στήλες των εφημερίδων και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας και να συμμορφώνονται με τις σχετικές συστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Η παράβαση, ειδικά αυτής της υποχρέωσης, θεωρείται ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό πειθαρχικό παράπτωμα». Εκ των παραπάνω κρίνεται αναγκαία η παρουσία του κ. Νικητόπουλου ενώπιον των μελών του ΠΠΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *