Το CNN συρρικνώνει την παρουσία του στο Λονδίνο

CNN-newsroomΗ τηλεοπτική παρουσία του CNN στο Λονδίνο πρόκειται να μειωθεί δραστικά μετά την απόφαση του δικτύου να μετακινηθεί στην Ατλάντα σημαντικό μέρος της ειδησεογραφικής λειτουργίας του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του broadbandtvnews.com τμήμα της ροής συλλογής-διαχείρισης και οργάνωσης των ειδήσεων θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ με αποτελέσμα να χαθούν περίπου 13 θέσεις εργασίας από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στερλεχών του CNN το δίκτυο σκοπεύει να ενοποιήσει τα κεντρικά τμήματα ροής και παραγωγής ειδήσεων στην Ατλάντα. Το CNN Λονδίνου θα χάσει περίπου 90 λεπτά παραγωγής ειδησεογραφίας γεγονός που θα φέρει και μείωση εσόδων. Υπολογίζεται ότι η μετακίνηση αυτή θα φέρει απώλειες για το CNN στο Λονδίνο ύψους 8 εκατομμυρίων λιρών ετησίως (9,7 εκατομμυρίων ευρώ). Το κενό θα καλυφθεί με επαναλήψεις εκπομπών αλλά και εκπομπές που θα προστεθούν από το CNN Abu Dhabi.

Η συρρίκνωση αυτή φέρεται να έχει άμεση σχέση με την πολιτική περικοπών της μητρικής εταιρείας του CNN. Η AT & T έχει περικόψει από το τέλος του 2017 περισσότερες απίο πάνω από 23.000 θέσεις εργασίας ενώ έχει αναπτύξει περισσότερο τη διαδικτυακή παρουσία του CNN παγκοσμίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *