Μετά το 2013 πάλι πανό διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ

ert-kofoiΠανό διαμαρτυρίας ξεδιπλώθηκαν σήμερα στα κάγκελα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Ήταν η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) που διαδήλωσε έξω από την κρατική τηλεόραση για τον αποκλεισμό των κωφών ατόμων από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ Sports. Η διαμαρτυρία ήταν προγραμματισμένη ως τις 9.00 το βράδυ σήμερα με σύνθημα με αίτημα το αυτονόητο: Μια ΕΡΤ αληθινά ανοιχτή σε όλους.

Η διαμαρτυρία είχε αναγγελθεί με ανακοίνωση της ΟΜΚΕ η οποία εξέφρασε όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση “την οργή και αγανάκτησή της για το γεγονός ότι από την επίσημη πρεμιέρα της ΕΡΤ Sports HD, στις 8 Φεβρουαρίου 2019, η μετάδοση στη νοηματική του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, των 21:00, στο συγκεκριμένο κανάλι έχει ήδη ακυρωθεί πολλές φορές εξαιτίας αθλητικών μεταδόσεων και χωρίς καμία ενημέρωση προς την ΟΜΚΕ. Πρόκειται για κατάφωρη διάκριση σε βάρος των κωφών-βαρήκοων τηλεθεατών, η ενημέρωση των οποίων απαιτούμε να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα και σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους πολίτες, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 4488/2017”.

Η Ομοσπονδία απαιτεί να διασφαλιστεί άμεσα “η απρόσκοπτη, καθημερινή τηλεοπτική μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη νοηματική, στις 21:00, με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα, χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους, όπως ακριβώς ισχύει και για το δελτίο που απευθύνεται στους ακούοντες πολίτες.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUpon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *