Κατηγορία: Νέα

Video Games: Η συνέχεια του πολέμου με άλλα μέσα

Στο νέο επεισόδιο “Ιστορίες από το Gotham City” με τους Άρη Χατζηστεφάνου και Χρήστο Αβραμίδη στο Attica TV, εξετάζεται η ιστορία των video games. Μια ιστορία που είναι συνυφασμένη με τους στόχους του Πενταγώνου. Το πως αυτό συμβαίνει θα το δούμε στο ντοκιμαντέρ απόψε τα μεσάνυχτα… 

Από την ημέρα που μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε το πρώτο video game της ιστορίας, χρησιμοποιώντας χρήματα του Πενταγώνου, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών διατήρησε στενούς δεσμούς με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και την παγκόσμια βιομηχανία όπλων. Για χιλιάδες gamers σε όλο τον κόσμο αυτή η σχέση άλλαξε την αντίληψή τους για το ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή ενώ ορισμένοι από αυτούς κατέληξαν να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στη Γάζα οι δημοσιογράφοι δολοφονούνται, στη Δύση απειλούνται ή απολύονται

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, μαζί με άλλους οργανισμούς, άρχισε εκστρατεία υπερά- σπισης των δημοσιογράφων που καλύπτουν τις επιθέσεις του Ισραήλ σε παλαιστινιακά εδάφη. Σημειώνεται ότι το 80% των δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους το 2023 δολοφονήθηκαν στη Γάζα και τον Λίβανο. (δείτε κι εδώ την έκθεση της IFJ). Η δημοσιογραφία όμως δεν «δολοφονείται» μόνο στη Γάζα, καθώς οι σφαγείς της σιωνιστικής κυβέρνησης Νετανιάχου καθιερώνουν ένα νέο ορόσημο στην παραβίαση των βασικών αρχών της ελευθερίας των ΜΜΕ και στη λεγόμενη «δημοκρατική Δύση». Στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις φίμωσης, εκφοβισμού και καταστολής δημοσιογράφων. Κυβερνητικές παρεμβάσεις, παρακολούθηση και ολοκληρωτικός έλεγχος δημόσιων ΜΜΕ, είναι ορισμένες μόνο παραβιάσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μαίνεται η επίθεση ενάντια ακόμη και στην ουδέτερη, αποστασιοποιημένη δημοσιογραφία. Η Εθνική Ένωση Συγγραφέων (NWU) δημοσίευσε την έκθεση «Κόκκινες Γραμμές: Αντίποινα στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα»

“Υπόθεση Ασάνζ” και στην Αυστραλία

Ο 60χρονος Αυστραλός Ντέιβιντ Μακ Μπράιντ, (David Mc Bride) προφυλακίστηκε στην Αυστραλία με την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας του. Το “έγκλημα” του ήταν ότι διέρρευσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC το 2017, στοιχεία που αποκάλυπταν εγκλήματα πολέμου των επίλεκτων δυνάμεων του στρατού στο Αφγανιστάν. Όπως και ο Τζούλιαν Ασάνζ ή ο Σνόουντεν ο 60χρονος πρώην στρατιωτικός έγινε στόχος των κρατικών μηχανισμών, κατηγορήθηκε και τελικά δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών και 8 μηνών. Βρέθηκε στο στόχαστρο, του ασκήθηκε ποινική δίωξη ως επικίνδυνο της “εθνικής ασφάλειας”. Η καταδίκη του είναι σαφές πως είναι η τρομοκράτηση για οποιοδήποτε τολμήσει να αποκαλύψει εγκλήματα που γίνονται στο όνομα της “ελευθερίας της Δύσης”.

Διεθνής Ομοσπονδία δημοσιογράφων: Το πιο θανατηφόρο έτος με 129 δολοφονίες, οι περισσότερες στη Γάζα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) δημοσίευσε σήμερα την 33η ετήσια έκθεσή της για δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ΜΜΕ που σκοτώθηκαν το 2023. Η έκθεση καταγράφει 129 δολοφονίες επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων 14 γυναικών. Το περασμένο έτος ήταν από τα πιο θανατηφόρα για τους δημοσιογράφους από τότε που η IFJ ξεκίνησε τη λίστα με τους νεκρούς το 1990. Ο αριθμός των νεκρών εκτινάχθηκε στα ύψη από τις 7 Οκτωβρίου, με το 70% των θανάτων το 2023 να σημειώνονται στη Γάζα μετά την επίθεση του Ισραήλ. 

Κάλεσμα για την Παλαιστίνη από την ΕΣΠΗΤ

Η ΕΣΠΗΤ μετά από πρόταση τους συνδικαλιστικού σχήματος “Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” ενέκρινε ψήφισμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στο οποίο καλεί για την αυριανή διαδήλωση ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Καθώς όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στη Ράφα, η ΕΣΠΗΤ δηλώνει πως “Η Παλαιστίνη χρειάζεται την αλληλεγγύη μας” και ζητά να εφαρμοστούν τώρα οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι αποφάσεις του ΟΗΕ. 

Η ΕΣΠΗΤ, με το βλέμμα στραμμένο στις καταιγιστικές εξελίξεις στη Γάζα και τη Ράφα και τον δραματικό απολογισμό των αμάχων αλλά και των συναδέλφων δημοσιογράφων που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά να αυξάνεται καθημερινά, ενώνει τη φωνή της με κάθε δημοκρατικό πολίτη, με κάθε δημοκρατική συλλογικότητα ανά τον κόσμο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Μια λειψή λίστα για τα δώρα σε μέλη της κυβέρνησης στο vouliwatch

Η ιστοσελίδα vouliwatch.gr που πρωτοστάτησε στη διεκδίκηση διαφάνειας, δημοσιότητας και λογοδοσίας για τη “λίστα Πέτσα” και τα κριτήρια διανομής κρατικού χρήματος, κατάφερε να δημοσιευτεί η Λίστα με τα αντικείμενα -δώρα προς τα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς. Θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για νίκη, μόνο που όπως αναφέρει εξαρχής το vouliwatch πρόκειται για “ανεπίσημο έγγραφο”, χωρίς υπογραφή το οποίο προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά καθώς τα δώρα είναι ελάχιστα. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα:” Χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια από την ψήφιση του ν. 4829/2021, δύο αιτήματα χορήγησης εγγράφων, μια προσφυγή στην ΕΑΔ από το Vouliwatch και μία απόφαση δικαίωσης, για να δημοσιευθεί τον Μάιο του 2024 ο «κατάλογος αντικειμένων που προσφέρθηκαν ως δώρα στα μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς κατά τα έτη 2022-23». Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι είναι «ανεπίσημος», πολύ συνοπτικός για το διάστημα και τα πρόσωπα που καλύπτει και χωρίς κάποια εμφανή λογική κατάταξης.

H “Μεταπολίτευση” με μια άλλη ματιά στο νέο βιβλίο του Δ. Ελευθερτάτου

Όλα όλα θα θέλατε να μάθετε για τη “μεταπολίτευση” και την επιρροή της στην κοινωνία υπάρχουν στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου “Μεταπολίτευση ένα βολικό τέρας” το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από της εκδόσεις “Τόπος”.
Η γεννημένη προ πεντηκονταετίας Μεταπολίτευση φαντάζει «γρίφος». Δημοσιολόγοι διαφωνούν για το πότε «εξέπνευσε», αλλά και για το πόσο «ζωντανά» παραμένουν τα «καταπιστεύματά» της. Πολιτικοί των δυο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) τα οποία γεννήθηκαν μαζί της και κυριάρχησαν σε όλη – ή σχεδόν – τη διάρκειά της τη στηλιτεύουν,  ως συνολικά «επιζήμια» περίοδο. Κάποτε αυτό το έκανε μόνον η Ακροδεξιά.  

Πόσα χρήματα παίρνουν οι πολιτικοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ

Aναδημοσιεύουμε από το info-war το ενδιαφέρον κείμενο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών από το ισραηλινό λόμπι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα στοιχεία αυτά είναι “ανοιχτά”, στη χώρα μας δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο… Στην πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους βρίσκεται ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος, από το 1990 έως το 2024, έχει λάβει περισσότερα από 4.2 εκ δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν ήδη από τη δεκαετία του ’90 στήριζε κάθε εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ, ακόμη και αν αυτό τον έφερνε σε σύγκρουση με την επίσημη στάση του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αν χρειαστεί θα έπρεπε να ακολουθούν την πρακτική του Ισραήλ να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά για την προστασία των συνόρων του.

Η καταγγελία της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ κυριάρχησε στη Eurovision

“Πρόκειται για συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του Τύπου. Γι’ αυτό  διακόπτουμε για λίγο τη μετάδοση.  #CeaseFireNow #StopGenocideNow”. Αυτό ήταν το μήνυμα στις οθόνες της βέλιγκης τηλεόρασης VRT στην έναρξη της απευθείας μετάδοσης του 2ου ημιτελικού της Eurovision το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου.Η διακοπή της μετάδοσης από το κρατικό ολλανδόφωνο κανάλι έγινε από τα συνδικάτα του VRT.
Το μήνυμα ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού παγκοσμιοποιήθηκε μέσα από το “θεσμό” που ισχυρίζεται πως δεν ασκεί πολιτική αν και όλες του οι αποφάσεις και ενέργειες στη φετεινή διοργάνωση είναι απόλυτα πολιτικές.

Βαθαίνουν οι «δημόσιες σχέσεις» του ΝΑΤΟ με τα ΜΜΕ

Από την περίοδο της προσπάθειας για την «εκπαίδευση δημοσιογράφων» από την αμερικάνικη πρεσβεία και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ διεύρυνε τις επιχειρήσεις επιρροής, με δημόσια πλέον και καλά προωθημένα προγράμματα υπό τον μανδύα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης ή της… ασφάλειας των δημοσιογράφων.

Την περασμένη εβδομάδα, πολυδιαφημίστηκε με δελτίο τύπου από το ΓΕΕΘΑ η «συνδυασμένη σύσκεψη των Ομάδων Εργασίας (Working Groups) του ΝΑΤΟ για τις Πληροφοριακές και Ψυχολογικές Επιχειρήσεις (Information – Psychological Operations), καθώς και η σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας για τις Στρατιωτικές Δημόσιες Σχέσεις (Military Public Affairs)».

Στην 88η θέση ελευθερίας του Τύπου η Ελλάδα , τελευταία στην Ευρώπη

Άλμα 19 πόντων για τη χώρα μας στην παγκόσμια κατάταξη της Ελυθερίας του Τύπου για το 2024, σύμφωνα με τον Index των των Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα (RSF).  Από την 107η θέση το 2023 βρέθηκε στην 88η αλλά όχι εξαιτίας βελτίωσης της κατάστασης των ΜΜΕ αλλά λόγω της πτώσης άλλων χωρών! Είναι χαρακτηριστικό πως στην έκθεση η Ελλάδα μαζί με την Ουγγαρία και τη Μάλτα αναφέρονται ως τα χειρότερα παραδείγματα για την κατάσταση της δημοσιογραφίας, με έμφαση στη λογοκρισία και την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου. Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται στον κατάλογο μετά τη Μάλτα και την Ουγγαρία, θέση που δείχνει πως η κατάσταση παραμένει προβληματική.

“Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας Τύπου” Υποστηρίξτε την ελευθερία του Τύπου στη Γάζα, καλεί η JFJ

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου σήμερα 3 Μαΐου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) βάζει στο επίκεντρο τη Γάζα, την Παλαιστίνη και καταδικάζει τη δολοφονία περισσότερων από εκατό δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης από την έναρξη του πολέμου. Πρόκειται για την πιο παρατεταμένη επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και στο «δικαίωμα στη γνώση» του κόσμου, όπως και οι αυθαίρετες συλλήψεις και εκφοβισμοί. Η Διεθνής Ομοσπονδία καλεί τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα την ισραηλινή κυβέρνηση, να προστατεύσουν τις ζωές των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις.

Προεκλογικές καμπάνιες με το πολιτικό «προϊόν» Μητσοτάκης

Οι εμφανίσεις του πρωθυπουργού έχουν πυκνώσει στα ψηφιακά δίκτυα, κυρίως σε X και TikTok. Η προεκλογική επικοινωνία υποχώρησε στο Facebook, μιας και η Meta δήλωσε πως δεν ενισχύει τις πολιτικές αναρτήσεις και ο αλγόριθμος δεν θα προωθεί πολιτικό περιεχόμενο από λογαριασμούς στο Instagram και στη νέα εφαρμογή Threads. Η αμερικάνικη επικοινωνιακή ομάδα του Κ. Μητσοτάκη προωθεί για μια ακόμη φορά σε εκλογική μάχη το «προϊόν» που έχει σήμα κατατεθέν το όνομα Μητσοτάκης. Αυτή τη φορά έχει αντίπαλο από την αντιπολίτευση, ένα άλλο «προϊόν» με το όνομα Κασσελάκης.

Το Μαξίμου, ωστόσο, διαθέτει ισχυρότερα όπλα μάρκετινγκ – και δεν είναι μόνο οι πολιτικές δηλώσεις και εμφανίσεις σε ελεγχόμενα μίντια.

Με την BC Partners για την εξαγορά της United «φλερτάρει» η Emirates

Νεότερες πληροφορίες για τη μεταβίβαση της συνδρομητικής πλατφόρμας της Nova μεταφέρει η σελίδα reporter.gr.Όπως γράφει η μητρική BC Partners συζητά για την εξαγορά της United και με την Emirates. Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει την πρόθεση της να μεταβιβάσει την United που κατέχει τη συνδρομητική της Nova και πληροφορίες ανέφεραν το ενδιαφέρον της ΔΕΗ. Φαίνεται πως προέκυψε νέος ενδιαφερόμενος. Το ρεπορτάζ σημειώνει τo ενδεχόμενο “εξαγοράς της United Group BV εξετάζει η Emirates Telecommunications Group Co., η εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg σε μια συναλλαγή που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αποτίμηση της United στα 8 δισ. ευρώ”.

Μια τεράστια πολιτική χωματερή η πορεία προς τις κάλπες

Του Νίκου Δημητρίου* από την ιστοσελίδα neostrategy.gr

Η πορεία προς τις κάλπες μοιάζει με μια αξιολύπητη τεράστια πολιτική χωματερή: η αντιπαράθεση των ιδεών έχει παραχωρήσει τη θέση της σε ένα ανούσιο και ευτελές ξεκατίνιασμα, ο πολιτικός λόγος έχει αντικατασταθεί από ένα κακόγουστο, αρχοντοχωριάτικο «lifestyle», υποψήφιοι όλων σχεδόν των κομματικών συνδυασμών που δίνουν και τον τόνο της αντιπαράθεσης είναι κάτι κακέκτυπα-influencers, ή, σε μια κάπως «καλύτερη» εκδοχή, παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών που έτσι κι αλλιώς ελέγχονται για την αξιοπιστία τους.

Οι φήμες οργιάζουν, η παραπληροφόρηση, ο αποπροσανατολισμός και η εξαπάτηση της κοινής γνώμης από τα αναξιόπιστα και παραδομένα άνευ όρων στην κυβερνητική και οικονομική εξουσία μέσα ενημέρωσης, έχουν προσλάβει πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η κυρίαρχη εξουσία θέλει να ελέγχει ακόμη και τους μύθους με τους οποίους θα τροφοδοτούνται οι πολίτες, προκειμένου να δρα ανενόχλητη στο πραγματικό πεδίο και καταστάσεις.

Google, Amazon, Columbia, και η αμερικανική «κοινή γνώμη» για τη Γάζα

Στα μάτια ενός λαού ένας πόλεμος είναι πόνος και δυστυχία. Στα μάτια των επιχειρήσεων όμως είναι εύφορο πεδίο για κερδοφορία.

Από αυτό το πλαίσιο δεν ξεφεύγει και η εν εξελίξει σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, με τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google και Amazon συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ εδώ και τρία χρόνια στο πρόγραμμα Nimbus, ύψους 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πρόγραμμα παρέχει στην Ισραηλινή κυβέρνηση υπηρεσίες cloud, κέντρα δεδομένων (data centers) και δυνατότητες υπηρεσιών μηχανικής μάθησης. Εργαζόμενοι του τεχνολογικού τομέα εντείνουν τις διαδηλώσεις σε όλη την Αμερική, από το Σιάτλ και την Νέα Υόρκη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και την Καλιφόρνια, με αιτήματα όχι μόνο τη διακοπή του συγκεκριμένου πρότζεκτ, αλλά και τη διακοπή χρηματοδοτήσεων προς κυβερνήσεις που συμμετέχουν ενεργά σε γενοκτονίες. Απότοκο των διαδηλώσεων στα γραφεία της Google ήταν και αρκετές συλλήψεις.

Δικαίωση για τον Γιώργο Σγουράκη από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ο παραγωγός, δημοσιογράφος και συνδημιουργός της εκπομπής Πολιτισμού “μονόγραμμα” Γιώργος Σγουράκης δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στη διαμάχη του με τον ΕΔΟΕΑΠ. Οριστικά το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως ο Γ. Σγουράκης δικαιούται να είναι μέλος του ασφαλιστικού οργανισμού των ΜΜΕ, δικαίωμα που αρνιόταν επί σειρά ετών ο ασφαλιστικός οργανισμός. Όπως αναφέρει η απόφαση με αριθμό 2019/2024, είναι σε ισχύ οι διατάξεις που ορίζουν ότι «οι δημοσιογράφοι υπάγονται υποχρεωτικώς στην επικουρική ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ από τη δημοσίευση του νόμου 1264/1982».

Το Λεξικό προπαγάνδας στα ΜΜΕ για τον πόλεμο Ισραήλ στην Παλαιστίνη

αναδημοσίευση από το info-war.   Γράφει ο Αρης Χατζηστεφάνιου

Προ ημερών διέρρευσε στην ερευνητική ιστοσελίδα The Intercept εσωτερικό έγγραφο των New York Times που καλούσε τους συντάκτες να αποφεύγουν λέξεις όπως «γενοκτονία», «εθνοκάθαρση» και «κατεχόμενα εδάφη» όταν αναφέρονται στη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα. Σκεφτήκαμε λοιπόν να συντάξουμε ένα αντιλεξικό στο οποίο θα εξηγούμε γιατί φιλοϊσραηλινά ΜΜΕ και πολιτικοί χρησιμοποιούν ή αποφεύγουν λέξεις και φράσεις στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τις θέσεις του Τελ Αβίβ στη διεθνή κοινή γνώμη.

Απεργούν όλα τα ΜΜΕ την Πρωτομαγιά, αιχμή η Σύμβαση στα κρατικά media

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου. Με κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site