Φυλάκιση του Νίκου Μπογιόπουλου ζητά με αγωγή ένωση απόστρατων που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Την Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή των καραβανάδων κατά του Νίκου Μπογιόπουλου

Η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της ενημέρωσης, σχετίζεται άμεσα με το εκβιαστικό καθεστώς των αγωγών. Μέχρι τώρα, οι δημοσιογράφοι απειλούνται με εξοντωτικές αγωγές για δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση», ένα καθεστώς που συνειδητά διατηρούν όλες οι κυβερνήσεις. Στις συμβάσεις τις οποίες υπογράφουν με τα μεγάλα ΜΜΕ, υπάρχει ρήτρα να πληρώνουν οι ίδιοι τις αποζημιώσεις από αγωγές που αφορούν ρεπορτάζ τους! Μια τέτοια εκβιαστική και τιμωρητική αγωγή εκδικάζεται στις 21 Οκτωβρίου.

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών στράφηκε κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, ζητώντας αποζημίωση και τη φυλάκισή του για έξι μήνες! Η «ηθική βλάβη» που επικαλούνται οι απόστρατοι είναι η εκδήλωση τους σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών». Σε αυτή που μετείχαν ναζιστές και ακροδεξιοί…

Η ηλεκτρονική ψήφος στον ΕΔΟΕΑΠ ως ένα ακόμη …υβριδικό πραξικόπημα!

Το Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ για τις επικείμενες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Πανελλαδικό σχήμα των δυνάμεων της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ)- Αριστερή πρωτοβουλία για Ανατροπή (ΕΣΠΗΤ)- Ασύνταχτου Μετώπου Αγώνα δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΜΘ), μελών ΕΣΗΕΠΗΝ- ΕΣΗΕΣΤΕ-Ε).

Θα μπορούσε κανείς να το αποκαλέσει και «υβριδικό πραξικόπημα», αλλά στον πολύπαθο ΕΔΟΕΑΠ αυτό δεν λέει και πολλά, καθώς οι πραξικοπηματικές διαδικασίες αποτελούν συνηθισμένη μέθοδο για την … «διάσωσή» του εδώ και κάποια χρόνια. Με τέτοιες διαδικασίες κατάργησαν μια κατάκτηση δεκαετιών, το αγγελιόσημο, με τέτοιες διαδικασίες άλλαξαν το καταστατικό του, με τέτοιες διαδικασίες έφεραν τους εργοδότες στην διοίκησή του.  Με τέτοιες διαδικασίες οργανώνουν την διολίσθησή του στην ιδιωτικοποίηση, αφού ήδη η πλειονότητα των δαπανών του, που διογκώνεται ραγδαία, αφορά πληρωμές σε ιδιωτικά κέντρα υγείας! 

Για “Ορμπανισμό” στην Ελλάδα μιλάνε διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις

Στη σέντρα έβγαλαν διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις την Ελλάδα εξαιτίας του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, η διαβούλευση για τον οποίο “έκλεισε” χωρίς καμία αντίδραση από τα ελληνικά ΜΜΕ και τις ελληνικές συνδικαλιστικές ενώσεις. Οι διεθνείς πάντως ενώσεις έμμεσα αλλά σαφέστατα καταλογίζουν στην ελληνική κυβέρνηση απόπειρα ποινικοποίησης της άποψης των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως μόνο η Ουγγαρία προχώρησε σε αυτό…Καλούν δε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την αλλαγή του άρθρου 191. Την καταγγελ΄ία υιοθέτησε και η Διεθνής Ομοσπονδία δημοσιογράφων.

Οι κάτωθι υπογράφοντες εταίροι του Media Freedom Rapid Response (MFRR) παροτρύνουν σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τις προτάσεις που θα επέβαλλαν πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για δημοσιογράφους που κρίνονται ένοχοι για δημοσίευση «ψευδών ειδήσεων». Πιστεύουμε ότι ο ασαφής ορισμός και οι κυρώσεις του σχεδίου νόμου θα υπονόμευαν την ελευθερία του Τύπου και θα είχαν πολύ αρνητικό αποτέλεσμα σε μια εποχή που η ανεξάρτητη δημοσιογραφία βρίσκεται ήδη υπό πίεση στην Ελλάδα.

ΕΤΕΡ: Τριάντα μήνες φυλακή, με τριετή αναστολή, για τον Σ. Ψυχάρη

Μια σημαντική απόφαση εκδόθηκε σήμερα και αφορά στο “Βήμα FM”. Όπως ενημερώνει η Ένωση τεχνικών Ραδοφωνίας, καταδικάστηκε με ποινή 30 μήνες φυλάκιση και 3ετή αναστολή ο Σταύρος Ψυχάρης! Την επόμενη εβδομάδα εκδικάζεται μία ακόμη υπόθεση με κατηγορούμενο άλλο μέλος του ΔΣ της εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού που πουλήθηκε μαζί με τον ΔΟΛ στον Β.Μαρινάκη ο οποίος του έβαλε λουκέτο. Το δικαστήριο αποδέχθηκε πως υπήρξε “δόλια πτώχευση” και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

Η απελευθέρωση των νεοναζί είναι ζήτημα τιμής για το παρακράτος!

Γράφει ο Γιάννης Χρυσοβέργη στη σελίδα του στο fb

Με τα σκανδαλώδη επιχειρήματα ότι «το παιδί του έχει ψυχολογικά προβλήματα», ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών» και ότι είναι «υποδειγματικός κρατούμενος το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Γιώργου Πατέλη, καταδικασμένου σε 10 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μετά από παραμονή στη φυλακή -συμπεριλαμβανομένης και της προφυλάκισης- ΜΟΛΙΣ 30 ΜΗΝΩΝ. Μπορεί η απόφαση να είναι νομότυπη, ΟΜΩΣ ΗΘΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Οριστική διαγραφή για τον Άρη Πορτοσάλτε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ

Τη διαγραφή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Η απόφαση ελήφθη για τη στάση του όπως και των στελεχών του ΣΚΑΙ και του συγκροτήματος Μαρινάκη, την ημέρα της απεργίας του κλάδου ενάντια στο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.  Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την προσωρινή διαγραφή (από 4 έως 8 μήνες) των δημοσιογράφων Νίκου Ευαγγελάτου, Βασίλη Παπαδρόσο, Νίκο Υποφάντη, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.