ΕΔΟΕΑΠ: Ψήφισαν ηλεκτρονικά 4.100, δια ζώσης 2.517

Η Εφορευτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 19ης, 20ης, 21ης, 22ης, 23ης και 24ης Νοεμβρίου 2021 για την ανάδειξη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντίστοιχων αναπληρωματικών μελών του ΕΔΟΕΑΠ:

Συνολικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη:

Εσείς ξέρατε ότι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας όσες φορές θέλετε ή σας το ζητήσουν;

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ ολοκληρώθηκαν και αργά μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται τα αποτελέσματα. Συνολικά ψήφισαν περισσότεροι από 6.000 ασφαλισμένοι, ηλεκτρονικά και δια ζώσης. Εκλογές που σημαδεύτηκαν από την απόφαση εφαρμογής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που κατά τους δικηγόρους δεν εξασφαλίζει το “αδιάβλητο” και τη “μυστικότητα της ψήφου”. Σημαδεύτηκε από τη διαγραφή 600 ανέργων προεκλογικά, αρκετοί εξ’ αυτών “ανεπιθύμητοι” για την πλειοψηφία του πρώην Δ.Σ, για πολλούς από αυτούς η διοίκηση “παραδέχθηκε” το λάθος της και τους κάλεσε να κάνουν πάλι διακανονισμό πληρωμών αλλά ήδη τους είχε πετάξει εκτός εκλογικών καταλόγων! Σημαδεύτηκε και από τις παραταξιακές συμμαχίες στον δημοσιογραφικό κλάδο και τη συνδικαλιστική ένωση της ΕΣΗΕΑ.

Κι ενώ οι περισσότεροι ούτε που είχαν διαβάσει τις “οδηγίες” για την ηλεκτρονική κάλπη, τα διάφορα “παρατράγουδα” γνωστοποίησαν σε όλους πως η ηλεκτρονική με την πραγματική κάλπη έχουν μια ουσιώδη διαφορά. Στην πρώτη μπορούσες να αλλάζεις την ψήφο σου συνεχώς, όποτε το ήθελες και το σύστημα θα “κλείδωνε” την τελευταία σου προτίμηση. Στη δεύτερη ρίχνεις το φάκελο στην κάλπη και δεν έχεις ούτε δικαίωμα ούτε δυνατότητα να τον πάρεις πίσω αν, για παράδειγμα, έκανες λάθος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά νομοθεσία προστασίας δημοσιογράφων από καταχρηστικές αγωγές με βάση τα Προσωπικά δεδομένα(SLAPP)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία έκθεση σχετικά με τη χρήση SLAPP (Strategic Suits Against Public Participation) κατά δημοσιογράφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο ολομέλειας της 11ης Νοεμβρίου 2021. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) χαιρέτισε ένα φιλόδοξο κείμενο που αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος, τις επιζήμιες επιπτώσεις του στη δημοκρατία και προτείνει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπισή του.

“Έωλη και προκλητική” η αγωγή με βάση τα Προσωπικά δεδομένα σε καταδικαστική απόφαση

Γράψει ο Χαράλαμπος Κουρουνδής*, στην Εφημερίδα των Συντακτών

Στο στόχαστρο η ελευθερία της πληροφόρησης

Η άσκηση αγωγής από ανώτερο στέλεχος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» κατά του ιστότοπου «alterthess» και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, με την οποία ζητείται αποζημίωση για δημοσίευμά τους, είναι έωλη και προκλητική.Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι το ρεπορτάζ που δημοσίευσε την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση ποινικού δικαστηρίου για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας συνιστά παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και προσβάλλει την προσωπικότητά του. Ο ισχυρισμός του, όμως, έρχεται σε αντίθεση τόσο με το Σύνταγμα όσο και με την υπερνομοθετικής ισχύος Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Το Facebook “λογόκρινε” το βίντεο των βραβείων για την Ελευθερία του Τύπου

Η Επιτροπή Προστασίας δημοσιογράφων (CPJ) καλεί το Facebook να επαναφέρει το βίντεο των βραβείων ελευθερίας του Τύπου μετά την κατάργηση 
Στιγμιότυπο οθόνης από το βίντεο της CPJ που γιορτάζει τους νικητές του Διεθνούς Βραβείου Ελευθερίας του Τύπου, συμπεριλαμβανομένου του Jimmy Lai. Το Facebook απέκλεισε το βίντεο επικαλούμενο ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. (Φωτογραφία: YouTube/CPJ) 
Ανακοίνωση της CPJ
Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων κάλεσε σήμερα το Facebook να επαναφέρει ένα βίντεο που τιμούσε τους νικητές των International Press Freedom Awards (IPFA) στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων της CPJ που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου και μεταδόθηκε μέσω ροής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης . Λιγότερο από μία ώρα μετά τη λήξη της ροής, το Facebook ειδοποίησε την CPJ ότι το βίντεο είχε παρακρατηθεί παγκοσμίως λόγω αντιστοίχισης πνευματικών δικαιωμάτων με ένα κλιπ διάρκειας 13 δευτερολέπτων που ανήκει στο i-Cable News, ένα καντονέζικο κανάλι ειδήσεων με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η CPJ έστειλε email στην i-Cable Communications Limited στις 24 Νοεμβρίου ζητώντας λεπτομέρειες αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση. 

Απεργία στο Κανάλι 1 του Πειραιά για αναίτια απόλυση εργαζόμενου

Τα προβλήματα στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά ¨”Κανάλι 1″ είναι εδώ και χρόνια πολλά. Οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν σε καθεστώς συνεχών αλλαγών στις εργασιακές τους σχέσεις, αλλαγών στο πρόγραμμα και στο περιεχόμενο της δουλειάς τους. Μέχρι που έγινε και αναίτια-εκδηκτικ΄η χαρακτηρίζεται, εργαζόμενου. Και αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από αύριο στις 6.00 το πρωί για το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του.