To πολιτικό περιοδικό Jacobin ήρθε στην Ελλάδα μέσω …διαδικτύου

Το πολιτικό περιοδικό Jacobin απέκτησε και ελληνική έκφραση. Η ιστοσελίδα  Jacobin.gr  βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον “αέρα” του διαδικτύου με τη φιλοδοξία να αποτελέσει “έναν χώρο ευρύτερου διαλόγου και ενημέρωσης για την αριστερά και τα κινήματα στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο”, όπως το ίδιο δηλώνει. Η χρηματοδότηση της ηλεκτρονικής έκδοσης έγινε από το Παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζας Λούξεμπουργκ. 

Όπως γράφουν οι συντάκτες του jacobin.gr:

Εκτός από τη συνεργασία με το αμερικάνικο έντυπο, που έχει καθιερωθεί ως μια από τις κυριότερες φωνές της εκεί αριστεράς, εντασσόμαστε στη μεγάλη οικογένεια των Jacobin που έχουν δημιουργηθεί στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, μπορούμε να αφουγκραζόμαστε τη φωνή των κινημάτων όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη Λατινική Αμερική.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ευχαριστήσουμε το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, που επίσης μας στηρίζει και μας φέρνει σε επαφή με το δικό του πανευρωπαϊκό δίκτυο. Αντλώντας από το επιτυχημένο παράδειγμα του Jacobin σε άλλες χώρες, στόχος μας είναι τα κείμενα που παρουσιάζονται στο JG να είναι εύληπτα και σε γλώσσα ανεπιτήδευτη.

Οι θεματικές που μας ενδιαφέρουν αφορούν τα κοινωνικά κινήματα, τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις, την πολιτική λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο, θέματα που αφορούν όλους τους τομείς του πολιτισμού (Κινηματογράφος, θέατρο, μουσική κτλ.), τις σύγχρονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα, ιστορικά θέματα με έμφαση στην ιστορία του σοσιαλιστικού κινήματος εντός και εκτός Ελλάδας, έμφυλα ζητήματα και τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος, ζητήματα κοινωνικής θεωρίας, το προσφυγικό ζήτημα, το σύγχρονο εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του, την ανάλυση της καπιταλιστικής οικονομίας κα.

Η λειτουργία της Συντακτικής Επιτροπής είναι ισότιμη και συνοδεύεται από την ενεργητική συμμετοχή της ευρύτερης συντακτικής. Όμως, για λόγους τυπικούς έχουμε και έναν αρχισυντάκτη.

Τα μέλη της παρούσας Συντακτικής Επιτροπής
> Αβραμίδης Χρήστος: Συντάκτης
> Κοσυφολόγου Αλίκη: Συντάκτρια
> Mινωτάκης Αλέξανδρος: Συντάκτης
> Σιαμανδούρας Σωτήρης: Συντάκτης
> Σουβλής Γιώργος: Αρχισυντάκτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *