Tα γεγονότα σήμερα στην ΑΣΟΕΕ χωρίς το φίλτρο παραπληροφόρησης των ελεγχόμενων ΜΜΕ

Στο μεταξύ απώθησαν και τους φωτορεπόρτερ για να μην καταγράψουν την επίθεση στους φοιτηρές! (φωτο από σελίδα Μάριου Λώλου)

Από τον Panagiotis Papanikolaou στη σελίδα του στο fb

Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ σήμερα το μεσημέρι συνοπτικά : υπήρχε προγραμματισμένη γενική συνέλευση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ στις 1μμ στην σύγκληση της οποίας είχαν συμφωνήσει ΟΛΕΣ οι φοιτητικές παρατάξεις (ΠΑΣΠ, ΠΣΚ, ΕΑΑΚ κλπ) πλην ΔΑΠ. Στις 12.45 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μαζί με εκπροσώπους άλλων φοιτητικών συλλόγων που είχαν έρθει για συμπαράσταση και για διαμαρτυρία σχετικά με το λοκ – άουτ της πρυτανείας, μπήκαν στο προαύλιο. Την ώρα που έμπαιναν δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό επεισόδιο και χωρίς να υπάρχουν “μολότωφ”, “κουκουλοφόροι” κλπ. Μάλιστα από τα ΜΑΤ έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών μέσα στην αυλή ενώ συνελήφθη ένας φοιτητής.

Στην συνέχεια τα ΜΑΤ έκλεισαν την Πατησίων και στα δύο της ρεύματα από Μάρνη ως Δεριγνύ χωρίς να γίνεται απολύτως κανένα επεισόδιο μην επιτρέποντας στους φοιτητές να αποχωρήσουν. Μάλιστα δεν επέτρεπαν ούτε στους τραυματίες να μεταβούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Αρνήθηκαν σε αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ να μπει για να εκτιμήσει την κατάσταση των τραυματιών ενώ μάλιστα επιτέθηκαν με κρότου λάμψης και χημικά σε εκπροσώπους σωματείων και σε γονείς φοιτητών στην γωνία Δεριγνύ και Πατησίων επίσης τελείως απρόκλητα.

Εν τω μεταξύ γίνονταν προσπάθειες επικοινωνίας της ΟΕΝΓΕ με το γραφείο του ΥΠΡΟΠΟ. Τελικά γύρω στις 2.30 μμ εμφανίστηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που επέτρεψε στην ΟΕΝΓΕ και σε άλλους γιατρούς να μπουν και να εκτιμήσουν την κατάσταση των τραυματιών φοιτητών (εξετάστηκαν ένας με τραύμα στο κεφάλι, ένας με τραύμα στο χέρι και 5 με δύσπνοια λόγω των χημικών ευτυχώς μάλλον κανένας σοβαρά) ενώ μετά από λίγο τα ΜΑΤ αποχώρησαν & οι φοιτητές βγήκαν από το προαύλιο με πορεία προς την κατεύθυνση του Μουσείου.
Αυτά και μην χάφτετε τα fake news των διάφορων κυβερνητικών ΑΡΔακίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *