O Πάνος Σόμπολος ανακοινώνει το τέλος της παράταξης του στην ΕΣΗΕΑ!

sompolos_533_355Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι η παράταξη στην ΕΣΗΕΑ <Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία> ολοκλήρωσε τον κύκλο της έχοντας ήδη συμπληρώσει πάνω από δέκα χρόνια ζωής στον Κλάδο.
Ως ιδρυτής της, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βοήθησαν και στήσαμε μαζί αυτή την παράταξη, όλους τους συναδέλφους που αγωνισθήκαμε μαζί στις εκλογικές και άλλες διαδικασίες, καθώς και τους συναδέλφους που μας τίμησαν επανειλημμένα με την ψήφο τους, δίνοντάς μας πάντα πρωτιές.

Ήταν μια παράταξη πάνω από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις. Στα ψηφοδέλτιά μας είχαμε συναδέλφους δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, αλλά ποτέ ακραίους είτε από τη μια πλευρά των άκρων είτε από την άλλη.

Πορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αγωνιστικότητα και πετύχαμε πολλά για τον Κλάδο σ όποιο πόστο κι αν μας εκλέξατε στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ.

Φτιάξαμε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (θυμάστε ότι σκόπευαν τότε το 2008 να μας βάλουν στο ΙΚΑ), κρατήσαμε τον ΕΔΟΕΑΠ αλώβητο, υπογράφαμε Συλλογικές Συμβάσεις για τον Κλάδο με αυξήσεις 7,2% για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και 6,5% για τις εφημερίδες (αυτές που φέρουν την υπογραφή μας ήταν, δυστυχώς, και οι τελευταίες που έχουν υπογραφεί ως σήμερα). Δεν θέλω να κάνω εδώ απολογισμό. Ο κάθε καλόπιστος συνάδελφος γνωρίζει για την προσφορά και το έργο μας.

Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι θα πρέπει να μας διαδέχονται στον Κλάδο νέα σχήματα με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέους σχεδιασμούς.

Έχω τονίσει κι άλλες φορές ότι κάποτε θα πρέπει να φεύγουμε από τις καρέκλες και να μας διαδέχονται πρόσωπα που έχουν τη θέληση αλλά και τον τρόπο να προσφέρουν στον Κλάδο. Ακριβώς αυτό έκανα στην ΕΣΗΕΑ όπου μόλις συμπλήρωσα τρεις θητείες είπα: Στοπ, ως εδώ, δεν ξαναβάζω υποψηφιότητα, για να δώσω τόπο και σε άλλα πρόσωπα που θα ήθελαν να προσφέρουν. Το ίδιο έκανα και στον ΕΔΟΕΑΠ.

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα τον Κλάδο μας με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συναδέλφων. Δεν επεδίωξα προσωπικά ή άλλα οφέλη, ούτε και την προβολή μου από τη θέση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Γνωρίζετε, άλλωστε, πολύ καλά ότι δεν είχα ανάγκη προβολής, την είχα και με το παραπάνω!

Εύχομαι οι όποιες παρατάξεις δημιουργηθούν μελλοντικά, να έχουν πάντα ορόσημο το συμφέρον των συναδέλφων και του Κλάδου μας. Επίσης να έχουν πάντα υπόψη τους ότι: Τίποτα δεν χαρίζεται στον Κλάδο μας, ούτε έρχεται μόνο του. Όλα κατακτώνται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *