Μεταίχμιο αντιδραστικών αλλαγών στις ψηφιακές πλατφόρμες

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Η φωτογραφία αυτή “αποκρύπτεται” από τις σελίδες του fb γιατί, λέει, περιέχει …βία.

Κατά πόσο είναι ανεξάρτητα τα γεγονότα των χιλιάδων απολύσεων στο Twitter μετά την εξαγορά του δικτύου από τον Ίλον Μάσκ και στη Meta (Facebook-Instagram) επειδή –σύμφωνα με την εταιρεία– έπεσαν τα κέρδη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ; Η προφανής παρατήρηση αφορά στους εργαζόμενους. Υπάλληλοι με υψηλή εξειδίκευση, επιστημονική κατάρτιση, πολλές γνώσεις, «ζυμωμένοι» στον μύθο ότι δεν είναι «εργάτες» αλλά κάτι παραπάνω, μια τάξη διαφορετικών ανθρώπων που απασχολούνται στη βιομηχανία big data, χωρίς ωράρια, με υψηλές απολαβές, που συμμετέχουν στην αλλαγή του… ψηφιακού κόσμου. Ωστόσο, ο τρόπος που απομακρύνθηκαν παραπέμπει στις πιο βάρβαρες εργοδοτικές πρακτικές του 19ου αιώνα: Τους πέταξαν έξω από τους υπολογιστές τους, έμαθαν με e-mail πως καταργήθηκε η θέση τους, άκουσαν από τα ειδησεογραφικά δίκτυα πως δεν είναι πια εργαζόμενοι, οι μετανάστες κινδυνεύουν να χάσουν την πράσινη κάρτα παραμονής στις ΗΠΑ.

Περισσότερα

Στην Κρήτη φέτος η Έκθεση Electronix

H CRETA ELECTRONIX 2022, ΄έκθεση συστημάτων ασφάλειας-τηλεόρασης και τεχνολογίας διοργανώνεται φέτος από τη Libre Press στο Ηράκλειο Κρήτης. στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, στις Κάτω Γούρνες, 10km έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η διοργάνωση μιας έκθεσης, όπως η CRETA ELECTRONIX 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει πρωταρχικό σκοπό να αποτελέσει σημείο συνάντησης της τοπικής αγοράς με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, είτε αυτές προέρχονται από την Κρήτη, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερα

Η Yahoo θα αξιολογεί την αξιοπιστία των ειδήσεων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα axios.com σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας The Factual, η οποία χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αξιολογήσει την αξιοπιστία των πηγών ειδήσεων. Η συμφωνία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει στόχο να παράσχει στους περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες της yahoo news αξιολόγηση της αξιοπιστίας για χιλιάδες πηγές ειδήσεων ποθ διακονούνται στην πλατφόρμα.

 

Περισσότερα

Οι δήμοι θα εγκαθιστούν ψηφιακούς αναμεταδότες για το σήμα της TV

αναδημοσίευση από το digitaltvinfo

Επιτέλους Gap Fillers στις Λευκές Περιοχές

Γράφει: Θανάσης Κυριακόπουλος

Μετά από 10 χρόνια έφτασε η ώρα να καταλάβουν οι αρμόδιοι των υπουργείων, ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν οι περιοχές που δεν μπορούσαν να λάβουν σήμα από τα 156 Κέντρα Εκπομπής της χώρας. Τα καλά νέα είναι ότι με το νόμο 4915 του 2022 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 63Α24-3-2022 και ειδικά το άρθρο 108…
 

Μετά από 10 χρόνια έφτασε η ώρα να καταλάβουν οι αρμόδιοι των υπουργείων, ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθούν οι περιοχές που δεν μπορούσαν να λάβουν σήμα από τα 156 Κέντρα Εκπομπής της χώρας.

Περισσότερα

Όροι «ψηφιακής λογοκρισίας-χειραγώγησης» στις πλατφόρμες

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Η είδηση για την εξαγορά μαμούθ των 41 δισ. δολαρίων του Twitter από τον Ίλον Μασκ, επισκίασε την είδηση πως επιτεύχθηκε συμφωνία των ευρωπαϊκών οργάνων για έναν νέο νόμο «Ψηφιακών Υπηρεσιών» στις χώρες της ΕΕ. Τα δυο γεγονότα είναι οι διαφορετικές συμπληρωματικές όψεις στην εξέλιξη του ψηφιακού ολοκληρωτισμού που γεννήθηκε στις αρχές του αιώνα, μετατρέποντας την ατομικότητα του ανθρώπου σε κερδοφόρο εμπόρευμα ως big data, υπό τη στενή εποπτεία κρατικών δομών.

Η παντοδυναμία των πολυεθνικών γιγάντων της ψηφιακής διαδικτυακής οικονομίας, οι GAFAM όπως λέγονται (Facebook, Google, Apple, Amazon, Twitter), καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πληροφόρηση και ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού, χειραγωγεί και καθοδηγεί ανθρώπινες συμπεριφορές, καθορίζει πρότυπα και κοινωνικές στάσεις.

Περισσότερα

Κλείνουν τα Μεσαία χάνεται το σήμα της ΕΡΤ στα Χανιά!

Η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να δώσει απαντήσεις μετά την καταγγελία εργαζομένων από τον περιφερειακό σταθμό στα Χανιά της Κρήτης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το κλείσιμο των Μεσαίων και η καταστροφή των πομπών στα Χανιά, πρακτικά σημαίνει πως θα χαθεί το σήμα της ΕΡΤ στην περιοχή! Δημοσιοποιούν επίσης την είδηση πως η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην αποξηλωθεί ο πομπός Μεσαίων στην Κομοτηνή, αντιθέτως να επαναλειτουργήσει…Ο λόγος για αυτή την απόφαση θα πρέπει επίσης να δοθεί επίσημα από τη διοίκηση αφού η γενική αναφορά στην “ασφάλεια”, οδηγεί σε κάθε είδους αυθαίρετα συμπεράσματα. Διαβάζουμε στην καταγγελία:

Περισσότερα

Πέντε λόγοι για να μην μπει λουκέτο στα Βραχέα

Στόχος δεξιάς πολιτικής επιτεύχθηκε! Από το 2013 θέλουν οι διοικήσεις της ΕΡΤ -διορισμένες από τις κυβερνήσεις ΝΔ να βάλουν λουκέτο στη ραδιοφωνική εκπομπή στα Βραχέα κύματα. Με το μαύρο στην ΕΡΤ το 2013 άφησαν τις εγκαταστάσεις αφύλακτες, σχεδίαζαν να δώσουν για παλιοσίδερα τους πομπούς, με το άνοιγμα εκ νέου της ΕΡΤ, τα Βραχέα έμειναν πάλι υποβαθμισμένα, με εξαίρεση την περίοδο προεδρίας Βασίλη Κωστόπουλου, ο οποίος είχε τουλάχιστον ακούσει τα προβλήματα των εργαζόμενων στο ΚΕΒΑ. Από το 2019 η νέα διοίκηση της ΕΡΤ τα άφησε όλα ξέφραγο αμπέλι. Στις κλοπές, φθορές που καταγγέλλονταν σιωπούσε. Αποδείχθηκε το γιατί. Ανακοίνωσε το κλείσιμο της Φωνής της Ελλάδας στα Βραχέα από την 1η Μαρτίου, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις και πάλι. Παρακάτω ξεχωρίσαμε τους πιο σημαντικούς “πέντε λόγους που δεν πρέπει να κλείσουν”, όπως τους καταγράφουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Εκπομπής στα βραχέα (ΚΕΒΑ). Παρακάτω επίσης θα βρείτε τις προτάσεις τους όπως και την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Περισσότερα

Σε εφαρμογή ο νόμος Πέτσα-Λιβάνιου με συγχωνεύσεις-καταργήσεις ειδικοτήτων

Η καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στα τηλεοπτικά κανάλια. Στο μεταξύ η ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στη “βιομηχανία” της εικόνας, αρχίζει και τελειώνει με την περιγραφή των όσων γίνονται σε σήριαλ, ριάλιτι και ποσοστά τηλεθέασης.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες αναφορικά με το καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας που επικρατεί πλέον στα ιδιωτικά κανάλια και ΜΜΕ, σε σχέση με την διαχείριση του εργατικού δυναμικού τους. Καταγγελίες και αναφορές που μαρτυρούν και αποκαλύπτουν, την  ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν οι εργοδότες μεγαλοκαναλάρχες ενάντια στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και στην εργασία ευρύτερα.

Περισσότερα

Η ψηφιακή αποτυχία στην ελεύθερης λήψης ΤV

Στις 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η 2η ψηφιακή μετάβαση σε Αττική, Εύβοια και Αρκαδία και στις 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η μετακίνηση της τηλεόρασης ελεύθερης λήψης στο φάσμα συχνοτήτων στα UHF. Η κυβέρνηση της Ν.Δ θα παραδώσει, όπως έκανε και το 2015 για τα  800 ΜHz(Ψηφιακό Μέρισμα), το φάσμα των 700 MHz στις τηλεπικοινωνίες. Η τηλεόραση έχει πλέον λιγότερες συχνότητες με αποτέλεσμα να μην χωράνε όλα τα κανάλια.

Και ενώ σε όλη την Ευρώπη η ελεύθερη τηλεόραση έχει περάσει στο DVB-T2 και σε μεταδόσεις 4Κ, στην Ελλάδα οι μέτοχοι της Digea, ιδιοκτήτες των πανελλαδικών καναλιών που είναι ταυτόχρονα και πελάτες της κοινής τους εταιρείας, συνεχίζουν την τηλεοπτική εκπομπή σε τυπική ευκρίνεια (SD) και εκπέμπουν σε υψηλή ευκρίνεια (HD) μόνο τους πανελλαδικούς σταθμούς. Η πλήρης ψηφιακή αποτυχία στη χώρα επιτελέστηκε από το 2012 με τον πρώτο χάρτη τηλεοπτικών συχνοτήτων, το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013, την παράδοση του συνόλου του τηλεοπτικού φάσματος  στη Digea το 2014. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε ένα εξίσου πλήρως αποτυχημένο μοντέλο για την τηλεόραση και φθάνουμε στο σήμερα. 

Περισσότερα

Να απαγορευτεί η αυτοματοποιημένη αναγνώριση σε δημόσιους χώρους

<<Νέα έκθεση για την μαζική βιομετρική παρακολούθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση>>. Πηγή: ΕΛΛΑΚ

Μια νέα ανεξάρτητη έκθεση από το Edinburgh International Justice Initiative (EIJI), με τίτλο “The Rise and Rise of Biometric Mass Surveillance in the EU”, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την καταχρηστική αναγνώριση προσώπου και άλλες μορφές βιομετρικής μαζικής παρακολούθησης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι επιβλαβείς πρακτικές βιομετρικής επιτήρησης έχουν γίνει πια ο κανόνας από τις αρχές επιβολής του νόμου, από άλλες δημόσιες αρχές και ιδιωτικές εταιρείες στη Γερμανία την Ολλανδία και την Πολωνία.

Περισσότερα

Netflix και Ertflix οι δημοφιλείς τηλεοπτικές υπηρεσίες της ΟΟΤ ΤV

Επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα μεγάλη αύξηση στη διείσδυση των διαδικτυακών τηλεοπτικών υπηρεσιών, τύπου Netflix. Με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΕΕΤΤ καταδεικνύεται πως το 2020, εκτοξεύθηκε και στην Ελλάδα η δημοτικότητα των λεγόμενων Over the top (OTT) υπηρεσιών. Όπως γράφει στο ρεπορτάζ της στην ιστοσελίδα moved.gr η Νατάσα Φραγκούλη “περίπου 6 στους 10 χρησιμοποιούν εφαρμογές παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου (ποσοστό 58%)”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο πως μετά το Netflix η επόμενη υπηρεσία επιλογής είναι η ΕΡΤ Flix. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η καθυστερημένη απόφαση των ιδιωτικών καναλιών να προχωρήσουν άμεσα σε παρόμοιες υπηρεσίες, αν και ο στόχος τους είναι να αναπτύξουν “συνδρομητικές” υπηρεσίες.

Περισσότερα

Πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι της ψηφιακής καθυστέρησης στην TV


Από τον Χάρη Ματθαίου στο
 digitaltvinfo

Η πορεία της χώρας προς το DVB-T2: Εμπρός – πίσω!

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, προκύπτει εύλογα το εξής ερώτημα: Για ποια ψηφιακή μετάβαση μιλάμε στην πραγματικότητα, όταν παρατηρούμε ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ακολουθούν άλλο δρόμο; Το δρόμο εκείνο δηλαδή που, ταυτόχρονα με την απόδοση του 2ου Ψηφιακού Μερίσματος, οδηγεί στην ολοκλήρωση της μετάβασης στο νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής, δηλαδή στο DVB-T2/HEVC. Συγκεκριμένα, έχοντας στόχο την ομαλή μετάβαση στο σύγχρονο DVB-T2/HEVC, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Σερβία, η Κροατία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Αρμενία, η Εσθονία, η Αλβανία, αλλά και άλλες ακόμα χώρες, έχουν ήδη σε παράλληλη λειτουργία το ξεπερασμένο πλέον DVB-T και το DVB-T2, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία έχουν μεταβεί πλήρως στο DVB-T2/HEVC.

Περισσότερα

Τρεις για το φάσμα των 5G

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη χορήγηση του φάσματος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη των υπηρεσιών 5ης γενιάς (5G). Όπως αναμενόταν μόνο οι τρεις εταιρείες, Cosmote, Vodafone και Wind πήραν το σύνολο του φάσματος έναντι 372.261.153 ευρώ. Ειδικίτερα για το τηλεοπτικό φάσμα των 700 MHz, τις τηλεοπτικές συχνότητες από την 50η ως και την 59η στα UHF τις οποίες χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα η τηλεόραση ελεύθερης λήψης (ΕΡΤ και Digea), “πουλήθηκαν” στις τρεις των τηλεπικοινωνιών έναντι 151.718.051 ευρώ. Μόνο προς σύγκριση μεγεθών στη Γερμανία το συνολικό φάσμα διατέθηκε σε 4 εταιρείες έναντι 5,1 δισεκ. ευρώ. Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ

Περισσότερα

Χαμηλότερη ποιότητα ψηφιακού σήματος

Από τις 6 Νοεμβρίου ξεκίνησε να τρέχει σταδιακά η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος II, με την οποία προβλέπεται η αποκοπή του φάσματος των 700MHz (κανάλια 50-59 των UHF) από τις τηλεοπτικές συχνότητες, καθώς θα χρησιμοποιείται πλέον από τους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας για την απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε ολόκληρη τη χώρα. Για το τι σημαίνει αυτό για την ψηφιακή τηλεόραση και την περχόμενη ψηφιακή υποβάθμιση γράφει ο Χάρης Ματθαίου στο digitaltvinfo.gr, από όπου αναδημοσιεύουμε

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί από την ΕΕΤΤ για να συμμετέχουν στη δημοπρασία για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοφάσματος στις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων των 700MHz, 2GHz, 3400-3800MHz και 26GHz είναι οι εξής:

Περισσότερα

Οι ΔΕΚΟ απαγορεύουν τη… δημοσιογραφία

Η πτώση της δημοσιογραφίας με συγκεκριμένες ευθύνες στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό κλάδο επιβεβαιώνεται καθημερινά. Εκδότες και δημοσιογράφοι τα προηγούμενα χρόνια παρέδωσαν τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα, αποδεχόμενοι την μετατροπή τους σε ντίλερ προπαγάνδας υπέρ πολιτικών, οικονομικών συμφερόντων. Σήμερα η προσπάθεια άσκησης πραγματικής δημοσιογραφίας σκοντάφτει σε ανυπέρβλητα εμπόδια. Φθάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ο πυρήνας της δημοσιογραφικής εργασίας, η καταγραφή γεγονότων, η παραγωγή “είδησης”, η επιτυχία πρόκλησης αντίδρασης από δημοσίευμα.

Αυτό ακριβώς περιγράφει η δημοσιογράφος Ελευθερία Τσαλίκη στη σελίδα της στο fb. Την πληροφόρησαν από γραφείο Τύπου ΔΕΚΟ πως θα είναι …δύσκολοι στην παροχή πληροφόρησης γιατί το ρεπορτάζ της χρησιμοποιήθηκε από την αντιπολίτευση! Casus belli λοιπόν για τις διορισμένες διοικήσεις ΔΕΚΟ η άσκηση δημοσιογραφίας όταν παράγει γεγονότα… Γράφει η συνάδελφος:

Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα θα σας πάρω μαζί μου για μια στιγμή στα backstage του inside story, γιατί υπάρχει κάτι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Όπως μπορεί να γνωρίζετε, τον προηγούμενο μήνα στο InsideStory δημοσιεύσαμε ένα άρθρο, σχετικά με τα νούμερα των λεωφορείων που κυκλοφορούν και τις αυξήσεις των οχημάτων που δεν έγιναν.

Περισσότερα

Η ελεύθερη εκπομπή TV φεύγει, το 5 G έρχεται

Μέσα σε δέκα μήνες, από τον Νοέμβριο του 2020 ως και τον Σεπέμβριο του 2021, η τηλεόραση ελεύθερης λήψης αποχωρεί από το φάσμα των 700 MHz για να “πουληθεί” στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που θα αναπτύξουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες του 5G. Το φάσμα των 700 ΜΗz, δηλαδή οι δίαυλοι από 50 ως και 59 στα UHF, περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η ΕΕΤΤ για τον Δεκέμβριο του 2020. Οι δυο πάροχοι δικτύου, η ΕΡΤ και η Digea η οποία κατέχει όλες τις τηλεοπτικές συχνότητες με “πελάτες” τους μετόχους της ( σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας) και όλους τους άλλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αρχίζουν μαζί και συντονισμένα τη μετακίνηση των σταθμών στις νέες συχνότητες που τους έχουν δοθεί. Η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΡΤ, περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα της δεύτερης, λεγόμενης, ψηφιακής μετάβασης. Και μπορεί πράγματι ο τηλεθεατής να μην χρειάζεται νέο αποκωδικοποιητή ή νέα τηλεοπτική συσκευή, αλλά οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα “συμπιεστούν” σε λιγότερες συχνότητες. Πρακτικά θα ξεχάσουμε την υψηλή ευκρίνεια για αρκετό καιρό, μέχρι που οι πάροχοι δικτύου να προχωρήσουν στο DVB-T2, σύστημα με το οποίο θα χωράνε περισσότεροι σταθμοί στις λιγότερες συχνότητες.

Tην Παρασκευή 6/11/2020, ξεκινάει από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία.

Περισσότερα

«Λευκές περιοχές» ως το… 2028!

Αναδημοσίευση από τις Τυπολογίες

Μέχρι τουλάχιστον το 2028 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της καθολικής πρόσβασης των κατοίκων των παραμεθόριων και δύσβατων περιοχών τη χώρας στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που βρίσκεται ήδη στη Βουλή ρυθμίζει εκ νέου το ζήτημα της καθολικής κάλυψης σήματος στις λεγόμενες «λευκές περιοχές». Το πρόβλημα αφορά περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους της χώρας και προέκυψε από το 2014, με την ελλιπή ψηφιακή κάλυψη της χώρας από την Digea, η οποία είχε υποχρέωση να καλύψει πληθυσμιακά και όχι γεωγραφικά το 95% της Ελλάδας. Το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013, η οποία ήταν ο μόνος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός με σχεδόν 99% πληθυσμιακή κάλυψη, άφησε εκατοντάδες περιοχές της χώρας χωρίς τηλεοπτικό σήμα.

Περισσότερα

Χάρισμα οι συχνότητες στη Digea εξαιτίας 5G

Αποζημιώνουν τη Digea λόγω 5G

Από τις Τυπολογίες

Σε 1.910.639 ευρώ υπολογίζεται η αποζημίωση της εταιρείας παρόχου Digea για την απώλεια της μίας από τις τέσσερις ψηφιακές συχνότητες που δόθηκαν το 2014. Η απώλεια των τηλεοπτικών συχνοτήτων στα 700MHz, δηλαδή από την 50ή ως και την 60ή στα UHF, που θα δοθούν στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη υπηρεσιών 5G, φέρνει αποζημίωση για την Digea. Οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Στέλιος Πέτσας υπογράφουν την υπουργική απόφαση για το ύψος της αποζημίωσης και το μεταβατικό διάστημα της ψηφιακής μετακίνησης των δύο παρόχων δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης (ΕΡΤ και Digea).

H υποχρεωτική μετακίνηση αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021. Μέχρι τότε είναι αδύνατον να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες 5G, κάτι που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή για  τις καθυστερήσεις στο 5G, που προβλέπεται να δοθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Περισσότερα

Απέτυχαν οι καναλάρχες να καταργήσουν τη Σύμβαση τεχνικών

Για μια ακόμη χρονιά οι ιδιοκτήτες των καναλιών, μέλη την ΕΙΤΗΣΕΕ απέτυχαν να καταργήσουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τεχνικών της τηλεόρασης, σύμβαση που είχε επιτευχθεί με συνεχείς προσφυγές στον ΟΜΕΔ. Η τελευταία προσφυγή τους απορρίφθηκε και έτσι για μια ακόμη χρονιά οι τεχνικοί της τηλεόρασης έχουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργοδότες ως “απάντηση” μεταφέρουν τους τεχνικούς σε εξωτερικές εταιρείες-θυγατρικές στις οποίες δεν ισχύει η σύμβαση. Η μάχη πλέον θα δοθεί στις θυγατρικές εταιρείες-δορυφόρους των καναλιών, ώστε να έχει ισχύ η σύμβαση και για τους εκεί εργαζόμενους…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α / Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.-Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. και Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και μετά από την απόρριψη εφέσεων των εργοδοτών ενώπιων του Ο.ΜΕ.Δ., καταφέραμε και σήμερα έχουμε συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο μας, διετούς ισχύος.

Περισσότερα