H Εναλλακτική Παρέμβαση -Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση στα Προσφυγικά

Καταγγελία της Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή για την απάνθρωπη εκκένωση των “Προσφυγικών” της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ελληνική αστυνομία, υπό τις εντολές και την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την ανοχή του δικαστικού συστήματος έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο κίνδυνο για τη δημοκρατία, τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και την ανθρώπινη ζωή. Η χθεσινή (22.11) επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ένα ακόμη τρομακτικό επεισόδιο στη σειρά των ανεξέλεγκτων, απολύτως απάνθρωπων, παράνομων και επικίνδυνων πρακτικών, οι οποίες έχουν πλέον γίνει κανόνας στη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, απέκλεισαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, συνέλαβαν με ακραία βίαιο τρόπο πάνω από 70 ανθρώπους, τους οποίους μεταχειρίστηκαν απολύτως εξευτελιστικά, βασάνισαν επί ώρες μία έγκυο γυναίκα, αγνοώντας επίμονα το γεγονός ότι ζητούσε βοήθεια, επιτέθηκαν και συνέλαβαν δημοσιογράφο που κάλυπτε το γεγονός, και φυσικά μετά από 10 ώρες σιωπής στη ΓΑΔΑ, φόρτωσαν όλους τους συλληφθέντες με αδιανόητες κατηγορίες.

Περισσότερα

ΜΚΟ, “φιλανθρωπία” και ευνουχισμένες Πολιτείες

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Όταν η Πολιτεία, ως κράτος και ως κυβέρνηση, αποποιείται το χρέος της να συντονίσει την κοινωνία προς το συμφέρον όλων και να συμπαρασταθεί στα αδύναμα και κατατρεγμένα μέλη της, επειδή ασχολείται κύρια με την εξυπηρέτηση των ισχυρών και πλούσιων, τότε στο υπέδαφος της κοινωνίας αναπτύσσονται ζιζάνια που με την πρώτη ευκαιρία φυτρώνουν, έτοιμα να λεηλατήσουν τσέπες αφελών, κρατικά ταμεία, αξιοπρέπεια και συνειδήσεις, κάνοντας την ανάγκη φτωχών ανθρώπων κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Όταν οι κοινωνίες είναι αποξενωμένες από τα μέσα, τους θεσμούς, τις δομές και τις λειτουργίες που καθορίζουν τη ζωή τους, δηλαδή όταν κάποιοι λίγοι, οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αποφασίζουν για τους πολλούς, τότε οι πολλοί και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι και οι πιο φτωχοί μετατρέπονται σε αντικείμενα εξανδραποδισμού και εκμετάλλευσης.

Περισσότερα

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή για τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

ΕΣΗΕΑ: Γενική συνέλευση μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους

Μία ακόμη τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιείται μακριά από τα προβλήματα που έχει ο κλάδος, μακριά από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολλούς δημοσιογράφους – και μακριά από τους δημοσιογράφους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και την κοινωνία: Συνθήκες γαλέρας που εξαπλώνονται στα Μέσα, υποταγή στην πολιτική, κυβερνητική και επιχειρηματική χειραγώγηση των μέσων, συνεχής αποσιώπηση της πραγματικότητας και λογοκρισία. Τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει απέναντι σε αυτά η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Τίποτα – εκτός από το να πανηγυρίζει για τα κουπόνια των σούπερ μάρκετ, το φιλοδώρημα εργοδοτών και κράτους για να «θαφτούν» οι μεγάλες ανάγκες των πολλών!

Περισσότερα

Δυο συν μια σημαντικές εκδοχές πολιτικής κοινωνικής αναλγησίας για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Τρία σχόλια από σελίδες στο face book καταγράφουν τρεις σημαντικές πλευρές στην ανυπαρξία δημόσιας φροντίδας για τα βασανισμένα παιδιά και την υποκρισία του κρατικού μηχανισμού. Αναδημοσιεύουμε τα σχόλια του Γιάννη Χρυσοβέργη στο blog του ataktoslogos, το σχόλιο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου στη σελίδα της στο fb με αποσπάσματα από την παρέμβαση του George Nikolaidis καθώς και το σχόλιο της @Juliette Georgiades από το fb επίσης, που δίνει μια άλλη πολιτική διάσταση για το ξεσκέπασμα του σκναδάλου “Κιβωτός του Κόσμου” που έως χθές στήριζαν όλοι όσου σήμερα την καταγγέλλουν.

“Η Κιβωτός του τρόμου και οι Όλιβερ Τουίστ του 21ου αιώνα”, γράφει ο Γιάννης Χρυσοβέργης 

Περισσότερα

Ο πόλεμος συμφερόντων πίσω από τις παρακολουθήσεις

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος στο ΠΡΙΝ 

Ενα πολιτικό σκηνικό σκανδαλολογίας και σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων έχει πλέον στηθεί για τα καλά και θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εκθέτοντας συνολικά τον αστικό πολιτικό κόσμο και τις πραγματικές δομές διακυβέρνησης. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η υπόθεση των υποκλοπών με τη χρήση του λογισμικού Predator, καθώς και η κόντρα κυβέρνησης-Μαρινάκη. Αυτά σε μία περίοδο που η οργή του κόσμου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, επιταχύνοντας με τη σειρά της τις εξελίξεις.

Η κόντρα κυβέρνησης- Μαρινάκη

Περισσότερα

Η συγκυβέρνηση στα ΜΜΕ της χειραγώγησης αμείβεται

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Στη βιομηχανία της ενημέρωσης παρατηρείται, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας, η απάτη που έχει να κάνει με τη δήθεν ελευθερία της αγοράς και του ανταγωνισμού. Ο κεντρικός άξονας του «σκανδάλου Πάτση», το οποίο ουσιαστικά πιστοποιεί την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χρήματος, διαπερνά τη λειτουργία όλων των δομών του κράτους και βρίσκει απόλυτη έκφραση στον χώρο των μίντια. Υπάρχουν πάρα πολλά ζημιογόνα Μέσα που το προϊόν τους πουλάει ελάχιστα και κανένα δεν μπορεί να έχει κέρδη, σχεδόν όλα τα τελευταία χρόνια, τα οποία επιβιώνουν αποκλειστικά με χαριστικές κρατικές ρυθμίσεις. Το έργο τους είναι να «πουλάνε» την κάλυψη και προβολή της εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζεται μέσω και της συμμετοχής πολλών δημοσιογράφων στα πολιτικά κέντρα εξουσίας. 

Περισσότερα

“Όλοι εμείς που πληρώσαμε την κρίση…”

Εν Ελλάδι, λίγες ημέρες πριν από τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γράφει ο Γιώργης Χρήστου
μέλος Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
και Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΕΗΑ (Ραδιομέρα)

Πάνω από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, πάνω από τρία χρόνια ρεβανσισμός από το καθεστώς Μητσοτάκη απέναντι σε κατακτήσεις και δικαιώματα προηγούμενων δεκαετιών, με πλήθος από:βάρβαρους νόμους, λεηλασία «non-stop» στα εργατικά, συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, με την ελευθερία του Τύπου να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επίθεσης. Πάνω από τρία χρόνια χέρι χέρι με την αστυνοτρομοκρατία, τη δικαιοσύνη σε ρόλο «θεραπαινίδας» αλλά και «ασύμμετρες απειλές» και «εσωτερικούς εχθρούς», που, όπως αποκαλύφθηκε εκτός από τη ρετσινιά του «προδότη» είχαν και ένα κορέο, μια επισύνδεση, μια… κρυφή-ανοιχτή ακρόαση με το Μαξίμου και την ΕΥΠ. Κι όλα αυτά, για να εμπεδώσουμε ότι  η βίαιη αναδιανομή του πλούτου που παράγουμε υπέρ του κεφαλαίου σε βάρος των δικών μας αναγκών, των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, δηλαδή  το νέο δόγμα του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», είναι η «κανονικότητά μας».

Περισσότερα

Νέος πόλεμος αφεντικών στο μέτωπο των «ειδήσεων»

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου (23-10-2022)

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εξελίξεις κυοφορούνται στα παρασκήνια των μίντια, με νέους «επενδυτές» από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ενέργεια να επεκτείνουν την παρουσία τους στην παροχή «ειδήσεων και ενημέρωσης», με την απόκτηση και έλεγχο περιφερειακών καναλιών, δημιουργία web tv στο Διαδίκτυο και στήσιμο ιστοσελίδων. Όλα αυτά, ενώ οι ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια των επιχειρηματιών που ξεπήδησαν από το μνημονιακό ολοκαύτωμα, όσον αφορά την αξιοπιστία δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βρίσκονται σε σημαντική πτώση ποσοστών.

Περισσότερα

Χωρίς φωτογραφική κάλυψη η απεργία με απόφαση συνδικαλιστικών ηγεσιών στα ΜΜΕ, με κάλυψη το ποδόσφαιρο!

Γράφει στη σελίδα του στο fb ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος και έχει απόλυτο δίκιο, όταν λέει ότι αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν ντοκουμέντα προς διακίνηση και διάχυση μέσω δικτύων που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα στην χθεσινή μεγάλη πανεργατική διαδήλωση. Διαβάζουμε:

Σήμερα από το πρωί δυστυχώς φαίνεται ξεκάθαρα πόσο τεράστια λάθος απόφαση ήταν να επιβάλλουν στα ΜΜΕ και στους φωτορεπόρτερ ειδικά να μην καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Μία εντελώς παράλογη απόφαση η οποία άφησε χωρίς ντοκουμέντα σημαντικές πτυχές των χθεσινών μεγάλων διαδηλώσεων με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα το υλικό που έχει κυκλοφορήσει να μην έχει βρει το δρόμο του στα έντυπα μέσα, ενώ ελάχιστα έχουν αναφερθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τηλεοπτική σταθμοί αφού πλέον, όχι μόνο είναι χθεσινό θέμα που το περισσότερο που θα του δώσουν είναι 3 λεπτά προβολής αλλά και το πνίγουν μέσα στην υπόλοιπη ειδησεογραφία.

Περισσότερα

Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια– «μπούκωμα» και λογοκρισία!

Στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Ματίνα Παπαχριστούδη

Δύο διαφορετικές αναφορές στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, που δεν έγιναν είδηση ή ρεπορτάζ, καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση έχει ακόμη πολλά να κάνει για την πλήρη ποδηγέτηση μίντια και δημοσιογράφων. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα Εστία, ο πρωθυπουργός «προτίθεται να ζητήσει από τη google και το facebook να φιλτράρουν τις πληροφορίες» που θα διακινούνται προεκλογικά! Ως πρόσχημα χρησιμοποιεί την «ανησυχία για διάδοση παραπλανητικών ειδήσεων»… Την ίδια στιγμή, στη συνέντευξη που έδωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Βέρα Γιούροβα στο insidestory.gr, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός τη διαβεβαίωσε «ότι θα σκεφτεί σοβαρά να επεκτείνει ξανά τα δικαιώματα των πολιτών», σε ό,τι αφορά το δικαίωμα να πληροφορούνται αν τους παρακολουθεί η ΕΥΠ!

Περισσότερα

Ο Τάκης ο αλγόριθμος, οι υποκλοπές και ο ..Κυριακούλης

Γράφει στη σελίδα του στο fb ο Γιάννης Χρυσοβέργης 

Πριν από δυο περίπου χρόνια, στις αρχές του 2021 για την ακρίβεια, διαπίστωσα «παράξενες» εξαφανίσεις από των τοίχο μου αναρτήσεών μου με έντονα επικριτικό για την παρούσα κυβέρνηση περιεχόμενο.Η επανεμφάνιση των εν λόγω αναρτήσεων στον τοίχο μου απαιτούσε μια χρονοβόρα αναζήτηση στο ιστορικό των αναρτήσεών μου για να τις επαναφέρω τελικά.

Όταν εξέφρασα με σειρά σχετικών αναρτήσεων τον προβληματισμό μου γι’ αυτές τις «μυστηριώδεις» εξαφανίσεις και τις απέδωσα στον «κ. Τάκη τον Αλγόριθμο, που προσελήφθη στο ελληνικό Facebook με σημείωμα της Πειραιώς» υπήρξαν αρκετοί φίλοι μου που με κατηγόρησαν για λαϊκισμό και για ασχετοσύνη σε θέματα νέων τεχνολογιών και μου εξήγησαν ότι «όλα οφείλονται σ’ ένα βλακώδη, όπως τον χαρακτήρισαν, αλγόριθμό του Facebook».

Περισσότερα

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για δεοντολογία στην ΕΣΗΕΑ

Στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Ματίνα Παπαχριστούδη

Για την επιτροπή λογοκρισίας που συστήνει το Μαξίμου, με επίφαση την τήρηση της δεοντολογίας στα ΜΜΕ και το μοίρασμα κρατικών επιδοτήσεων με τη συναίνεση της συνδικαλιστικής ηγεσίας στο δημοσιογραφικό κλάδο, ελάχιστοι στο χώρο των μίντια ασχολήθηκαν. Κι όμως, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Ελλάδα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, για να ελέγξει τις καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, την ελευθερία του Τύπου και τον πλουραλισμό. Ο κυβερνητικός έλεγχος στην πλειονότητα των μίντια, η μετατροπή τους και τυπικά σε εξάρτημα διακίνησης των κυβερνητικών αφηγημάτων, η χρησιμοποίηση Μέσων και δημοσιογράφων στη σπίλωση και συκοφάντηση κινημάτων, κοινωνικών ομάδων, ερευνητών, η ενσωμάτωση των δημόσιων ΜΜΕ στις ομάδες προπαγάνδας κυβέρνησης και υπουργείων δεν ταράζει τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στον κλάδο.

Περισσότερα

Πώς η αλήθεια χαλάει το «success story» της πανεπιστημιακής αστυνομίας

αναδημοσίευση από το Documento news

Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, αυτός που βιώνει τα μύρια προβλήματα ως φοιτητής ή το κάθε κανάλι που προβάλλει στιγμιότυπα αρχείου από μεμονωμένες στιγμές; Ξέρει ο πρύτανης ή η κυβέρνηση που με το δόγμα «προσαρμοστείτε ή πεθάνετε» τους έχει κόψει τη χρηματοδότηση και τους στέλνει να αναζητήσουν πόρους από εταιρείες –αλήθεια πόσες εταιρείες ελληνικές και μη μπορεί να χρηματοδοτήσουν ποια projects που μπορούν να εφαρμοστούν στην ελληνική παραγωγή; και θα αναζητήσουμε με το κιάλι την παραγωγή εν τέλει– νομοθετώντας και μια θέση μάνατζερ; Ποιος ξέρει καλύτερα τα πανεπιστήμια, ο ερευνητής που έχει πάρει PhD λιώνοντας στο διάβασμα και στην έρευνα και αναζητεί δουλειά στα ελληνικά ΑΕΙ ή ο κάθε φανατισμένος που ζητά εφαρμογή του νόμου της αγοράς για να βελτιωθούν δήθεν και δεν έχει πάρει χαμπάρι πόσο ψηλά έχουν αξιολογηθεί τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς να έχουν γίνει γρανάζια αυτής της αγοράς; Ποιος ξέρει καλύτερα από όσους σπουδάζουν ή διδάσκουν στα πανεπιστήμια της Ευρώπης ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση σε αυτά ή ο κάθε δημοσιογράφος που απαγγέλλει ή παπαγαλίζει ό,τι συμβαίνει στο Αμέρικα;

Περισσότερα

Γ. Πλειός για Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ: «“Χτυπούν” τα ΜΜΕ στην παραγωγή της είδησης»

Ο καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας Γιώργος Πλειός αποδομεί την προκλητική επιτροπή Λογοκρισίας που ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση για να ελέγξει τα διαδικτυακά και έντυπα ΜΜΕ

αναδημοσίευση από το koutipandoras

Λάβρος κατά της νέας επιτροπής Λογοκρισίας που «στήνει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε δηλώσεις του στο koutipandoras.gr και στο Documentonews.gr ο καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας, Γιώργος Πλειός. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα να ελέγξει τα ΜΜΕ. Εκεί που συναντά δυσκολίες είναι στον Τύπο και στο διαδίκτυο γιατί δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο αφού ειδικά τα social media ελέγχονται από παγκόσμιες εταιρείες. Θεωρώ λοιπόν ότι αφού δεν μπορεί να ελέγξει τη διακίνηση της πληροφορίας, προσπαθεί να ελέγξει την παραγωγή της. “Χτυπά” τα μέσα στην παραγωγή της είδησης», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Γιώργος Πλειός μάλιστα, προβλέπει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «θα συναντήσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που θα μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πτώση στις παγκόσμιες κατατάξεις ελευθερίας του Τύπου».

Περισσότερα

Αχρείαστοι (και άχρηστοι) πια οι δημοσιογράφοι για τους ολιγάρχες

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου 

Έτσι ξαφνικά την περασμένη Τρίτη η ενημέρωση στα τηλεοπτικά κανάλια σίγησε. Έγινε μια 24ωρη απεργία ως απάντηση στον απόλυτο αιφνιδιασμό που επιφύλαξε η κυβέρνηση στις σύμμαχες συνδικαλιστικές ενώσεις στα ΜΜΕ, κυρίως στο δημοσιογραφικό κλάδο. Φανταστείτε πως μαζί, συνδικαλιστικές ηγεσίες και επιτελεία Μαξίμου κανόνιζαν έως πρόσφατα, τις συναντήσεις της ΔΕΘ με την ατζέντα των media. Είχαν στα χέρια τους ένα σχέδιο νόμου και συζητούσαν στα σοβαρά για την εποπτεία του έντυπου Τύπου από τις υπηρεσίες Μαξίμου και τη δημιουργία μιας επιτροπής λογοκρισίας με επίφαση την τήρηση της δεοντολογίας, για τον έντυπο Τύπο. Η στήλη έγραψε για το σχέδιο αυτό στις 20 Ιουλίου, από τότε οι συνδικαλιστές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν ψέλλισαν οτιδήποτε, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Περισσότερα

Οι εχθροί δημοσιογράφοι

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του προηγούμενου Σαββατοκύριακου 

Το μοντέλο της πολιτικής Τραμπ (πόλωση μέχρις εσχάτων στην κοινωνία, αναγόρευση όλων των δημοσιογράφων που δεν παπαγαλίζουν το κυβερνητικό αφήγημα σε «εχθρούς της πατρίδας-κράτους»), υιοθέτησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ευρισκόμενη σε πανικό μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το καθεστώς παρακολουθήσεων με νοικιασμένα από κράτος και ιδιώτες κατασκοπικά λογισμικά τύπου Predator και ενόσω είχε εκδηλωθεί παρέμβαση ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για τη δολοφονική τακτική των επαναπροωθήσεων σε Έβρο και Αιγαίο, το Μαξίμου επέλεξε την τακτική τραμπικής επίθεσης στη δημοσιογραφική έρευνα. Σε ελληνικά ανεξάρτητα διαδικτυακά Μέσα και δημοσιογραφικές ομάδες, που εδώ και μήνες κάνουν αποκαλύψεις για το καθεστώς των παρακολουθήσεων και των εγκληματικών pushbacks, φτάνοντας και σε διεθνή ΜΜΕ.

Περισσότερα

Βρείτε τις διαφορές ανάμεσα σε πληρωμένη καταχώρηση και άρθρο γνώμης

Γράφει στο info-war ο Άρη Χατζηστεφάνου

H δημοσίευση από τους New York Times άρθρου γνώμης για τον Μητσοτάκη με τίτλο «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή σε όλους» προκάλεσε στον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μαξίμου αισθήματα ιλίγγου τα οποία αδυνατεί πλέον να ελέγξει.

Η πρώτη απάντηση, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννης Οικονόμου, ήταν να προσπαθήσει να πλήξει το περιεχόμενο του κειμένου χτυπώντας τον συντάκτη του (τον βραβευμένο δημοσιογράφο Άλεξ Κλαπ). Πρόκειται για μια κλασική προσπάθεια με επιχειρήματα ad hominem: χτυπάω το πρόσωπο και όχι το επιχείρημά του. Το πρόβλημα, όπως είχαμε προβλέψει προ ημερών, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Περισσότερα

Δημοσιογραφικές διαδρομές Μαξίμου -ΜΜΕ για το “Μανιφέστο” της Ν.Δ

<<Στο Solomon, προβληματιστήκαμε αρκετά για το αν θα βγάλουμε αυτό το ρεπορτάζ. Από τη μια υπάρχει η ελευθερία του Τύπου: το δικαίωμα να γράφει ο καθένας ό,τι κρίνει. Από την άλλη το δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει ποια είναι η ιδιότητα του δημοσιογράφου, τα κείμενα του οποίου διαβάζει, και από που χρηματοδοτείται.Θεωρήσαμε το δεύτερο σημαντικότερο. Το manifesto (ιστοσελίδα από το 2019, από φέτος τον Μάιο και εφημερίδα) ήταν άγνωστο στους περισσότερους, ώσπου πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής δύο φορές, και τις δύο για λάθος λόγους>>. Έτσι συστήνει τη ανεξάρτητη δημοσιογραφική ομάδα του Solomon  το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Stavros Malichudis για την εφημερίδα Manifesto η οποία πρόσφατα κατηγορήθηκε για “λογοκλοπή”, από την εφημερίδα “Il Manifesto”  Χωρίς καμία, δυστυχώς, αντίδραση είτε από αρμόδιο φορέα είτε από συνδικαλιστική ένωση. Αν και είναι λογικό, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ οι ξεκάθαρες διαδρομές ανάμεσα σε Μαξίμου (διορισμοί-σύμβουλοι) και Μέσα ενημέρωσης στην περίπτωση του “Manifesto”, είναι σχεδόν μια συνηθισμένη παγιωμένη κατάσταση στο χώρο των ελληνικών media. Με αφορμή της υποκλοπές, καταδεικνύεται το “στήσιμο”, η στελέχωση και η “χρηματοδότηση” Μέσων με συγκεκριμένους σκοπούς.

Όπως γράφει το ρεπορτάζ από το οποίο αναδημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα: Η νεοεκδοθείσα έντυπη έκδοση της ιστοσελίδας tomanifesto.gr έχουν μάλλον περιορισμένη απήχηση, αλλά συγκέντρωσαν τα φώτα της προσοχής την περασμένη εβδομάδα όταν, με άρθρο του στο manifesto, ο υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων της Νέας Δημοκρατίας (και πρώην μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων), Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, αναπαρήγαγε ανακρίβειες σχετικά με τις υποκλοπές πολιτικών και δημοσιογράφων, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη. Έως και την ημέρα δημοσίευσης του ρεπορτάζ (11.08.2022), το manifesto έχει κυκλοφορήσει συνολικά 63 φύλλα. Το Solomon συγκέντρωσε όλους τους κεντρικούς τίτλους των πρωτοσέλιδων σε ένα αρχείο excel και τους διέκρινε σε τρεις κατηγορίες:

Περισσότερα

Όταν κάνουν ρεπορτάζ τα ξένα κανάλια για τις ανεμογεννήτριες!

Πηγή: Εξωραϊστικός σύλλογος Νημποριού

Την Δευτέρα 1/8 επισκέφτηκε το Νημποριό συνεργείο της Deutsche Welle DW News, (είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίσκεψη του γαλλογερμανικού καναλιού ARTE το Δεκέμβριο του 2021) με σκοπό να συλλέξει υλικό για ντοκυμαντέρ, το οποίο θα αφορά την συνεχιζόμενη καταστροφή της Εύβοιας από την άναρχη χωροθέτηση ανεμογεννητριών.

Οι δημοσιογράφοι της Deutsche Welle DW News (μεταξύ πολλών άλλων) απόρησαν πως σε : Μια διπλά καμμένη έκταση εντός αρχαιολογικού χώρου, πάνω ακριβώς από έναν καθαρα τουριστικό οικισμό,

Περισσότερα