New York Times: Το ελληνικό Watergate σε έναν “ανελεύθερο Τύπο”

αναδημοσίευση από το news247

Γράφει ο Ηλίας Δήμος

Την ώρα που το  σκάνδαλο των υποκλοπών έχει προκαλέσει τριγμούς στην πολιτική σκηνή της χώρας,  οι New York Times βάζουν στο μικροσκόπιο τα ελληνικά ΜΜΕ και τι συμβαίνει σε αυτά.

Στο εκτενές τους άρθρο, με τίτλο “How Free Is the Press in the Birthplace of Democracy? (Πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος στη γενέτειρα της Δημοκρατίας;) οι NYT περιγράφουν την καθοδική πορεία που ακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρεται, και είχε γίνει γνωστό, η παρακολούθηση των δημοσιογράφων έκανε την Ελλάδα να πέσει από την 70η στην 108η θέση στην τελευταία έκθεση για την ελευθερία του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα – τη χαμηλότερη κατάταξη σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα

Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αρη Χατζηστεφάνου, «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση: Πώς τις εντοπίζουμε», σε δύο εκδηλώσεις-συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις 28 και τις 30 Νοεμβρίου αντίστοιχα.  Το βιβλίο, το οποίο βρέθηκε από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του στα ευπώλητα μεγάλων βιβλιοπωλείων, αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό για να εντοπίζουμε τεχνικές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα social media αλλά και στον καθημερινό λόγο πολιτικών, διαφημιστών και συμβούλων επικοινωνίας.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίουστις 19:00 στο Σινέ Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) με ομιλητές τους:

Περισσότερα

Eξωφρενικές οι κατηγορίες στον φωτορεπόρτερ Νίκο Πηλό επειδή έκανε τη δουλειά του στα Προσφυγικά

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι συνδικαλιστικές ενώσεις που αντέδρασαν άμεσα στη σύλληψη του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού χθες στα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας ήταν τρεις. Τραγικά απούσα έως σήμερα η ΕΣΗΕΑ η οποία βρίσκεται σε προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Τόσο η Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ (παρακάτω δημοσιεύουμε και τη δική της ανακοίνωση καταδίκης),

η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου αλλά και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου IPI απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ. Η σύλληψη του έγινε γιατί έκανε τη δουλειά του, κατέγραφε την επιχείρηση της αστυνομίας. Το “καθεστώς” λογοκρισίας και φίμωσης όμως είχε “απαγορεύσει” την κάλυψη της. Οι κατηγορίες “κακουργηματικού χαρακτήρα” που του αποδόθηκαν, πιστοποιούν πως η αστυνομία είναι πανικόβλητη. Κατηγορεί έναν δημοσιογράφο για “όπλα και εκρηκτικά” και “διατάραξη κοινής ειρήνης”, αποδεικνύοντας πως αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι οι αδιάψευστες αποδείξεις από το “μάτι των ρεπόρτερ”. Η απουσία της ΕΣΗΕΑ από το πανδημοσιογραφικό αίτημα καταδίκης της σύλληψης, είναι θλιβερή για την ηγεσία των δυο παρατάξεων που πρόσκεινται σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ επειδή ήθελε να κάνει ρεπορτάζ στα Προσφυγικά!

Η ξαφνική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας σήμερα το μεσημέρι συνοδεύτηκε από ακραία μέτρα καταστολής στην ενημέρωση. Η αστυνομία ενημέρωνε προφορικά πως υπάρχει εντολή εισαγγελέα να απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ και φωτορεπόρτερ. Την ίδια ώρα στον πανελλήνιο περί τους 110 δημοσιογράφους συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Κανείς από τους συνδικαλιστές δεν ενημέρωσε για την κατασταλτική εντολή της αστυνομίας. Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός προσήχθη στη ΓΑΔΑ μαζί με περίπου άλλους 70 πολίτες, πολλοί μέλη κινηματικών συλλογικοτήτων. Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε την ιδιότητα του στους άνδρες των ΜΑΤ και για αυτό έγινε η προσαγωγή του! Υπάρχει αντίδραση ήδη από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται ή αναμένει στο …ακουστικό της. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter αποτυπώνεται η βάρβαρη τακτική των ΜΑΤ, βάζουν ανθρώπους να γονατίζουν στο έδαφος με τα χέρια στο κεφάλι, λες και είναι εγκληματίες. Η παρουσία φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων ενοχλεί.

Η καταγγελία της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Περισσότερα

“Υπάρχει” η εταιρεία που πήγε να κατασχέσει το σπίτι της Ιωάννης Κολοβού;

Διαβάζουμε και μένουμε έκπληκτοι. Ποιος κρύβεται πίσω από μια “ανύπαρκτη” εταιρεία που έχει την εξουσία να στέλνει με το τσεκούρι πρόθυμους τύπους να σπάνε πόρτες σπιτιών και να κάνουν έξωση; Πολύ περίεργα πράγματα πίσω από την επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφους Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της σήμερα. Τελευταία στιγμή μαθαίνουμε πως η μεταφορική εταιρεία αρνήθηκε να παραλάβει τα πράγματα της Ιωάννας. Η κινητοποίηση του κόσμου μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης που είναι ενήμεροι εδώ και καιρό έχουν κάτι να πουν για την εταιρεία φάντασμα;


Αναδημοσίευση από τη σελίδα antimedia 

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα μας και σκιώδη συνάμα. Η εταιρεία που μόλις έκανε βίαιη κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας της Ιωάννας Κολωβού, σπίτι που η εταιρεία απέκτησε μετά από πλειστηριασμό, απλά… δεν υπάρχει! Δηλαδή, υπάρχει στα χαρτιά, εμφανίζεται στο επαγγελματικό επιμελητήριο, εμφανίζεται στο ίντερνετ με δυο διαφορετικές διευθύνσεις αλλά το ίδιο τηλέφωνο το οποίο δεν απαντά!

Συγκεκριμένα:

Περισσότερα

Μεταίχμιο αντιδραστικών αλλαγών στις ψηφιακές πλατφόρμες

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Η φωτογραφία αυτή “αποκρύπτεται” από τις σελίδες του fb γιατί, λέει, περιέχει …βία.

Κατά πόσο είναι ανεξάρτητα τα γεγονότα των χιλιάδων απολύσεων στο Twitter μετά την εξαγορά του δικτύου από τον Ίλον Μάσκ και στη Meta (Facebook-Instagram) επειδή –σύμφωνα με την εταιρεία– έπεσαν τα κέρδη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ; Η προφανής παρατήρηση αφορά στους εργαζόμενους. Υπάλληλοι με υψηλή εξειδίκευση, επιστημονική κατάρτιση, πολλές γνώσεις, «ζυμωμένοι» στον μύθο ότι δεν είναι «εργάτες» αλλά κάτι παραπάνω, μια τάξη διαφορετικών ανθρώπων που απασχολούνται στη βιομηχανία big data, χωρίς ωράρια, με υψηλές απολαβές, που συμμετέχουν στην αλλαγή του… ψηφιακού κόσμου. Ωστόσο, ο τρόπος που απομακρύνθηκαν παραπέμπει στις πιο βάρβαρες εργοδοτικές πρακτικές του 19ου αιώνα: Τους πέταξαν έξω από τους υπολογιστές τους, έμαθαν με e-mail πως καταργήθηκε η θέση τους, άκουσαν από τα ειδησεογραφικά δίκτυα πως δεν είναι πια εργαζόμενοι, οι μετανάστες κινδυνεύουν να χάσουν την πράσινη κάρτα παραμονής στις ΗΠΑ.

Περισσότερα

Η Χούντα μέσα από τον παράνομο αντιδικτατορικό Τύπο

Ξεφυλλίζουμε το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας, “Ο παράνομος αντιδικτατορικός Τύπος 1967-1974”, μια από τις τελευταίες εκδόσεις-αφιερώματα που διανεμήθηκαν με την εφημερίδα των εκδόσεων Τεγόπουλου, λίγο πριν βάλει οριστικά λουκέτο. Το αφιέρωμα έγινε στην επέτειο των 42 ετών από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αφίσες, προκηρύξεις των παράνομων οργανώσεων που δρούσαν την περίοδο της Χούντας φωτίζουν ως ανεξίτηλα ντοκουμέντα τις πολιτικές, τις δράσεις, τη στάση των παράνομων-τότε-κομμάτων. Ένας θησαυρός μνήμης. Αναρτούμε ορισμένες από αυτές παρακάτω

Περισσότερα

Η συγκυβέρνηση στα ΜΜΕ της χειραγώγησης αμείβεται

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Στη βιομηχανία της ενημέρωσης παρατηρείται, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας, η απάτη που έχει να κάνει με τη δήθεν ελευθερία της αγοράς και του ανταγωνισμού. Ο κεντρικός άξονας του «σκανδάλου Πάτση», το οποίο ουσιαστικά πιστοποιεί την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χρήματος, διαπερνά τη λειτουργία όλων των δομών του κράτους και βρίσκει απόλυτη έκφραση στον χώρο των μίντια. Υπάρχουν πάρα πολλά ζημιογόνα Μέσα που το προϊόν τους πουλάει ελάχιστα και κανένα δεν μπορεί να έχει κέρδη, σχεδόν όλα τα τελευταία χρόνια, τα οποία επιβιώνουν αποκλειστικά με χαριστικές κρατικές ρυθμίσεις. Το έργο τους είναι να «πουλάνε» την κάλυψη και προβολή της εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζεται μέσω και της συμμετοχής πολλών δημοσιογράφων στα πολιτικά κέντρα εξουσίας. 

Περισσότερα

Νέος πόλεμος αφεντικών στο μέτωπο των «ειδήσεων»

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου (23-10-2022)

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εξελίξεις κυοφορούνται στα παρασκήνια των μίντια, με νέους «επενδυτές» από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ενέργεια να επεκτείνουν την παρουσία τους στην παροχή «ειδήσεων και ενημέρωσης», με την απόκτηση και έλεγχο περιφερειακών καναλιών, δημιουργία web tv στο Διαδίκτυο και στήσιμο ιστοσελίδων. Όλα αυτά, ενώ οι ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια των επιχειρηματιών που ξεπήδησαν από το μνημονιακό ολοκαύτωμα, όσον αφορά την αξιοπιστία δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βρίσκονται σε σημαντική πτώση ποσοστών.

Περισσότερα

Απολύσεις για 600 ευρω; Υπάρχει Documento.

Αναδημοσιεύουμε από το blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ και ξαναθυμίζουμε τη θέση μας ως μπλόγκ εδώ

Η συνέλευσή μας συμμετείχε στην μαζική απεργιακή διαδήλωση της 9ης Νοεμβρίου, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία βάσης και μοίρασε το παρακάτω κείμενο που αφορά την (μία ακόμα) απόλυση συναδέλφισσας στην εφημερίδα Documento από τον εργοδότη Κώστα Βαξεβάνη. Φαίνεται πως ο κ. Βαξεβάνης όποτε συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας θεωρεί πως έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για να «ξεφορτώνεται» εργαζόμενους. Σε ο,τι μας αφορά, καμία απόλυση δεν θα μένει κρυφή, σε όποιο «μαγαζί» και αν γίνεται, είτε θεωρείται αριστερό, είτε δεξιό.

Ακολουθεί το κείμενο που αφορά την απόλυση, το οποίο μοιράστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση.

Περισσότερα

Απεργούν όλα τα ΜΜΕ, προσυγκέντρωση από την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” στην ΕΣΗΕΑ

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Στις 9 του Νοέμβρη Απεργούμε | Απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών, ελευθεροτυπία

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες… Μιντιάρχες και κυβέρνησης μας θέλουν φτωχούςκαι φιμωμένουςυπό παρακολούθηση και στοχοποιημένουςασυνδικάλιστους και χειραγωγημένους. Ωστόσο, όλα κρίνονται και κερδίζονται στο δρόμο, με τη συλλογική πάλη και τις δημοκρατικές, άμεσες διά ζώσης συλλογικέςδιαδικασίες. Για αυτό, στα «ραντεβού» για τη γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη και για την Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 22 του Νοέμβρη, εμείς θα είμαστε εκεί. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά και να απαιτήσουμε όλοι και όλες μαζί Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα στα δικά μαςελευθεροτυπία και αντι-SLAPP νομοθεσία

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Περισσότερα

Πως εντοπίζουμε την προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

Μπορεί ένα γράφημα, ένα βίντεο ή μια φωτογραφία να μας παραπλανά χωρίς να λέει ψέματα; Με ποιους μηχανισμούς προωθούνται οι διαρροές της αστυνομίας, της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων; Πώς «ξεπλένονται» τα εγκλήματα εταιρειών και ολόκληρων κρατών με τεχνικές όπως το whitewashing, το greenwashing και το pinkwashing; Μπορούν τα μέσα ενημέρωσης να καθοδηγήσουν τον αναγνώστη αλλάζοντας τη σύνταξη μιας πρότασης ή να αλλοιώσουν μια δημοσκόπηση μεταβάλλοντας απλώς τη σειρά των ερωτήσεων; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Αρη Χατζηστεφάνου “Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση-Πως τις εντοπίζουμε” από τις εκδόσεις “Τόπος”.

Περισσότερα

Εικονική κυβερνητική πραγματικότητα για δημοσιογράφους

Ματίνα Παπαχριστούδη στη ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Την ώρα που στις κεντρικές «σελίδες» των μίντια η δεοντολογία και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια γινόταν κουρελόχαρτο σε κατ΄ εξακολούθηση καλοστημένα σόου βιασμού της 12χρονης και της οικογένειάς της, στη Σαμοθράκη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δημοσιογραφικών ενώσεων αντάλλαζαν απόψεις με την αρμόδια επί των ΜΜΕ πολιτική ηγεσία περί ασφάλειας και ελευθερίας του Τύπου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε εκεί, μετά από 14 χρόνια, το πανελλαδικό δημοσιογραφικό συνέδριο. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο καθ’ ύλην επόπτης των Μέσων, γενικός γραμματέας επικοινωνίας Δ. Γαλαμάτης, ο οποίος όχι μόνο αμφισβήτησε τη διεθνή κατάταξη της Ελλάδα όσον αφορά την ελευθερία των ΜΜΕ –στην 108η θέση– αλλά προέτρεψε τους εκπροσώπους των διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων να «επικαιροποιήσουν» τα στοιχεία τους, σύμφωνα με αυτά που τους προσφέρει η κυβέρνηση για τις υποθέσεις αστυνομικής βίας και επιθέσεων.

Περισσότερα

Η μαστροπεία της είδησης μέσα από τη μαστροπεία του Κολωνού

Το γεγονός από μόνο του είναι μεγάλο. Άνδρας, επιχειρηματίας, παράγοντας του Κολωνού, με επιρροή και ορατές σχέσεις με την τοπική εξουσία στον δήμο Αθήνας και την Εκκλησία της περιοχής, μέλος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, βίαζε και εκπόρνευε κοριτσάκι ηλικίας 12 ετών, κόρη της καθαρίστριας που εργαζόταν στο κατάστημα του.

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου 

Τα μέσα ενημέρωσης είχαν στα χέρια τους μια σπάνια υπόθεση. Και τι έκαναν; Απομόνωσαν από το συνολικό γεγονός δυο πρόσωπα, τον κατηγορούμενο για μαστροπεία και παιδοβιασμό Ηλία Μίχο και το 12χρονο κορίτσι.

Περισσότερα

Κατρακύλα αξιοπιστίας ή διατεταγμένη υπηρεσία η επιμονή στην κατά φαντασία πρόεδρο με το στικάκι;

Θα περίμενε κάποιος πως η επίσημη καταγγελία της προέδρου Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος (ΣΕΠΕ) Ελλη Κανελλοπούλου ότι η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη δεν διαθέτει οίκο ανοχής, θα έβαζε φρένο σε τηλεοπτικές εκπομπές που την χρησιμοποιούν ως “μάρτυρα-κλειδί” στην υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Πως θα εκφραζόταν δημοσιογραφικές απορίες για πιο ρόλο της αστυνομίας που επίσης τη χρησιμοποιεί σε διαφόρων τύπων “θολωμένα” δελτία Τύπου. Η επίσημη διάψευση δεν αρκούσε. Συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές με ανοιχτή γραμμή με τη ΓΑΔΑ και πλειάδα ιστοσελίδων στο διαδίκτυο αναπαράγουν με ύποπτη προσήλωση τις δηλώσεις της κατά φαντασία προέδρου, συνεχίζουν και την προσκαλούν σε εκπομπές, ακόμη κι όταν είναι φανερό ακόμη και στους υπνωτισμένους τηλε-καταναλωτές πως λέει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, συμπτωματικά αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εν λόγω εκπομπάρχες.

Η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη είναι ένα ναυάγιο της ζωής, έγραψε δημοσιογράφος που την γνωρίζει πολύ καλά στη σελίδα της στο fb. <<Η Κωνσταντινα που είναι τρανς κ χρυσαύγουλο μένει απέναντι μου. Είναι μυθομανής ψυχικά διαταραγμένη κ τη βοηθάμε όλοι στη γειτονιά (όταν βγάζουμε άκρη μαζί της)

Περισσότερα

Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια– «μπούκωμα» και λογοκρισία!

Στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Ματίνα Παπαχριστούδη

Δύο διαφορετικές αναφορές στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, που δεν έγιναν είδηση ή ρεπορτάζ, καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση έχει ακόμη πολλά να κάνει για την πλήρη ποδηγέτηση μίντια και δημοσιογράφων. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα Εστία, ο πρωθυπουργός «προτίθεται να ζητήσει από τη google και το facebook να φιλτράρουν τις πληροφορίες» που θα διακινούνται προεκλογικά! Ως πρόσχημα χρησιμοποιεί την «ανησυχία για διάδοση παραπλανητικών ειδήσεων»… Την ίδια στιγμή, στη συνέντευξη που έδωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Βέρα Γιούροβα στο insidestory.gr, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός τη διαβεβαίωσε «ότι θα σκεφτεί σοβαρά να επεκτείνει ξανά τα δικαιώματα των πολιτών», σε ό,τι αφορά το δικαίωμα να πληροφορούνται αν τους παρακολουθεί η ΕΥΠ!

Περισσότερα

Δημοσιογραφία δεν είναι ο κανιβαλισμός της 12χρονης, είναι η αποκάλυψη της διαδρομής Μίχου σε όπλα-ναρκωτικά-Εκκλησία-εθνικισμό

Η πλειονότητα των μίντια επιδόθηκε τις δυο τελευταίες ημέρες σε άκρατο κανιβαλισμό της οικογένειας της 12χρονης μικρής στα Σεπόλια, όχι στον παιδοβιαστή, μαστροπό, εθνικιστή Πατριώτη και “Μακοδεονομάχο” 53χρονο επιχειρηματία από τα Σεπόλια.

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι εξυπηρέτηση για τη διαιώνιση του αξιακού συστήματος που γεννά, θρέφει, καλύπτει και συγκαλύπτει τα εγκλήματα τράφικινγ, μαστροπείας, παιδοβιασμών, εμπορίας ανηλίκων, εμπόρων ναρκωτικών που βρίσκουν χώρο συστημικής λειτουργίας στο κυρίαρχο εθνικο-πατριωτικο-χριστιανικό πρότυπο.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%82-937x1024.jpg

Πρότυπο που χρησιμοποιεί διαχρονικά ο χώρος της δεξιάς- ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ τις δυο τελευταίες μέρες πολιορκεί το σπίτι της βασανισμένης φτωχής οικογένειας, όχι το σπίτι του “ευυπόληπτου χριστιανού”, “καλού Χριστιανού”. Στρέφει το κανιβαλικό μάτι της τηλεοπτικής κάμερας στη φτωχή οικογένεια που προσπαθούσε να θρέψει τα παιδιά της και δεν κάνει ρεπορτάζ για τις σχέσεις του κατηγορούμενο για μαστροπεία Η. Μίχου και της δικής του πολιτικής οικογένειας.

Περισσότερα

Απορρίφθηκε η αγωγή Μαρινάκη κατά της Εφημερίδας των Συντακτών

αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Γράφει ο Άρης Χατζηγεωργίου 

Με απόφασή του, το Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε ουσιαστικά και όχι τυπικά τις αιτιάσεις που είχε προβάλει ο Β. Μαρινάκης, ζητώντας με αγωγή του από την εφημερίδα 300.000 ευρώ για δημοσίευμα που εκείνος θεώρησε ψευδές και συκοφαντικό.

Περισσότερα

Μιντιάρχες και κυβέρνηση μας θέλουν φτωχούς και φιμωμένους

Για πάνω από δέκα χρόνια οι δημοσιογράφοι και συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ με μισθούς πείνας, απλήρωτες εφημερίες, εξαντλητικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις ομηρίας και σε καθεστώς λογοκρισίας. Η υπογραφή ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ χωρίς αυξήσεις, όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας, αλλά θεσμοθετεί την εξευτελιστική πληρωμή σε είδος, με κουπόνια και voucher. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 6.30 μ.μ στην ΕΣΗΕΑ καλεί η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ σε εκδήλωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και τη φίμωση στα ΜΜΕ. Θα μιλήσουν οι: Σοφία Τσάλλα, δημοσιογράφος Alpha και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Νεκτάριος Δαργάκης, δημοσιογράφος in.gr και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή 

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού σχήματος “Η κυβέρνηση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, επανέρχεται με νέο νομοσχέδιο – δώρο στους καναλάρχες σφίγγοντας κι άλλο τη στρόφιγγα της ενημέρωσης κι όλους όσοι δουλεύουμε σ’ αυτήν.

Περισσότερα