H Google κόβει τις διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που προβληματίζονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τον οικονομικό στραγγαλισμό σε πλειάδα ιστοσελίδων στο διαδίκτυο προωθεί η πολυεθνική της Google επεκτείνοντας τις “κυρώσεις” στο περιεχόμενο σε ΄όσους “εκδότες” τολμήσουν να δημοσιεύσουν κάποια αντίθετη άποψη από αυτή που προωθεί η ευρωατλαντική συμμαχία πολέμου. Το blog ενημερώθηκε πως θα παύσει η δημιουργία εσόδων, αν οι δημοσιεύσεις του υπονοήσουν, για παράδειγμα, ότι η Ουκρανία επιτίθεται στους δικούς της πολίτες! Η αιτιολογία αυτή είναι τόσο γενικόλογη που πρακτικά οδηγεί σε ολοκληρωτική λογοκρισία κάθε περιεχομένου που θα τολμήσει να αρθρώσει διαφορετικό λόγο από αυτόν του Ζελένσκι και της παρέας του. Η κύρωση της Google θα μπορούσε π.χ να αφορά δημοσιεύματα με τη συνέντευξη του πρώην συμβούλου της Μέρκελ ταξίαρχου Έριχ Βάντ ο οποίος τάχθηκε εναντίον της αποστολής τάνκς στην Ουκρανία από τη Γερμανία επειδή πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις και αυτός ο πόλεμος δεν είναι ο χειρότερος σε σχέση με τους πολέμους σε Αφγανιστάν, Ιράκ.

Η ενέργεια της πολυεθνικής πλατφόρμας της Google να κόψει τα έσοδα από διαφημίσεις σε διαδικτυακές σελίδες, συμπληρώνει το καθεστώς της ολοκληρωτικής φίμωσης στην ενημέρωση. Όποιος εκδότης δεν ενσωματωθεί στο τείχος λογοκρισίας του δυτικού μετώπου, οδηγείται σε οικονομική εξαφάνιση. Συμπληρώνει τον αλγόριθμο φίμωσης που “τρέχει” ήδη στο διαδικτυακό περιεχόμενο. Και είναι η άλλη όψη του ολοκληρωτικού ελέγχου της Ρωσίας στα δικά της ΜΜΕ, τα οποία είτε έκλεισαν με κυβερνητικές διαταγές είτε εξαναγκάστηκαν σε λουκέτο.

Η ενημέρωση από την Google αναφέρει συγκεκριμένα:

<< Αγαπητέ εκδότη,

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα θέσουμε σε παύση τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται, παραβλέπει ή δικαιολογεί τον πόλεμο. Σημειώστε ότι ήδη λαμβάνουμε μέτρα για ισχυρισμούς που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, εφόσον παραβαίνουν υπάρχουσες πολιτικές (για παράδειγμα, η πολιτική επικίνδυνου ή υποτιμητικού περιεχομένου απαγορεύει τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο που υποκινεί τη βία ή αρνείται τραγικά συμβάντα). Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να διευκρινίσει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επεκτείνει τις οδηγίες μας προς τους εκδότες, καθώς σχετίζεται με την εν λόγω σύρραξη.

Η συγκεκριμένη παύση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ισχυρισμούς που υπονοούν ότι τα θύματα είναι υπεύθυνα για την τραγωδία που βιώνουν ή παρόμοιες περιπτώσεις όπου κατηγορούνται τα θύματα, όπως ισχυρισμοί ότι η Ουκρανία διαπράττει γενοκτονία ή επιτίθεται σκοπίμως στους δικούς της πολίτες.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του Google AdSense

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *