Digea: Η Alter ego του Μαρινάκη δεν έχει άδεια να εκπέμψει!

digeaΛίγες ώρες μετά την επιθετική ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ  (εδώ) με την οποία οι καναλάρχες αρνούνται κατηγορηματικά να εκπέμψει οποιοδήποτε νέο κανάλι, η κοινή τους εταιρεία η Digea με non paper έδινε τη δική της απάντηση στην εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Υποστηρίζει πως δεν μπορεί να αποδεχθεί το αίτημα της εταιρείας Alter ego επειδή η Digeax εφαρμόζει τους νόμους και το κανάλι του Β. Μαρινάκη δεν έχει άδεια λειτουργίας!

Υποστηρίζει ότι η  εταιρεία της Digea, ως πάροχος δικτύου, ελεγχόμενη από την ΕΕΤΤ, υποχρεούται εκ του νόμου και της άδειάς της να συνάπτει συμβάσεις παροχής των υπηρεσιών της με τους λειτουργούντες στην Ελλάδα παρόχους περιεχομένου ελεύθερης λήψης, όταν αυτοί έχουν αδειοδοτηθεί από τον αρμόδιο φορέα πάντοτε κατά τις προβλέψεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Περαιτέρω, η σύναψη σύμβασης της DIGEA για την ψηφιακή εκπομπή των υφιστάμενων παρόχων περιεχομένου ελεύθερης λήψης έχει προβλεφθεί με νόμο, οι συγκεκριμένοι δε πάροχοι περιεχομένου πληρούσαν και πληρούν μέχρι σήμερα όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας με βάση τις οποίες δικαιούνται να μεταδίδεται το πρόγραμμά τους ελεύθερης λήψης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει αδειοδοτηθεί κατά τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία, κατά συνέπεια ουδέποτε κατέστη και δεν είναι σήμερα πάροχος περιεχομένου ελεύθερης λήψης. Ως εκ τούτου, η εταιρεία μας αδυνατεί να συμβληθεί μαζί της, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παράβαση του νόμου και της αδείας της ως παροχος δικτύου. Μετά ταύτα κάθε θόρυβος είναι αποπροσανατολιστικός και κάθε άλλο παρά αποσκοπεί στη νομιμότητα, παρά μόνο στην παραβίασή της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *