Όταν ο διευθυντής του ΑΠΕ παρεμβαίνει στην εκλογή εκπροσώπου…

ΑΠΕΤην ερχόμενη Τετάρτη γίνονται εκλογές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την παραίτηση του νυν εκπροσώπου του. Οι υποψήφιοι, ως είθισται, παρουσίασαν τις θέσεις τους στους εργαζομενους. Μια καταγγελία (παρακάτω) που κατατέθηκε στην ΕΣΗΕΑ, αποκαλύπτει πως ο διευθυντής του ΑΠΕ παρενέβη στη διαδικασία!

Την καταγγελία της πήραμε από το site του styx.gr ενώ στο site του εκπροσώπου ΑΠΕ αναρτώνται οι παρεμβάσεις όλων των υποψηφίων εκπροσώπων

Προς τα μέλη

Διοικητικών Συμβουλίων
ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του ΑΠΕ –ΜΠΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Πρακτορείου στην Αθήνα, με στόχο την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Πρακτορείου δέχτηκα απρόκλητη υβριστική επίθεση από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή, Αντώνη Σκυλλάκο.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή μου ως υποψήφια, επισήμανα την έλλειψη ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αποφάσεις του ΔΣ, κατά τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και για το γεγονός ότι δεν έχουν ερωτηθεί ποτέ οι εργαζόμενοι για τις ιδέες τους, με σκοπό την αναβάθμιση της δουλειάς μας. Πριν ολοκληρώσω τα όσα είχα να πω προς τους συναδέλφους μου για το σκοπό και τους στόχους της υποψηφιότητας μου, ο κ. Σκυλλάκος, που ήταν παρών στην διαδικασία παρατύπως, φανερά εκνευρισμένος, παρενέβη ουρλιάζοντας κυριολεκτικώς ότι «δεν μπορώ να ακούω μαλακίες», παρουσία όλων των συναδέλφων που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση. Του ζήτησα να ανακαλέσει, αλλά αυτός αρνούμενος, στο ίδιο ύφος είπε πως δεν ανακαλεί, επιμένοντας, ότι λέω «μαλακίες». Του ζήτησα δεύτερη φορά να ανακαλέσει και αρνήθηκε.

Στάθηκα έκπληκτη από την ανεξήγητη συμπεριφορά του και τους πρωτοφανείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στη θέση του προέδρου. Στη συνέχεια, είπα ότι δεν καταλαβαίνω το λόγο της επίθεσης, που δέχτηκα μόνο εγώ, καθώς ο πρόεδρος δεν παρενέβη κατά τις τοποθετήσεις των άλλων δύο συνυποψήφιων μου. Χωρίς να λάβω καμία απάντηση, αποχώρησε από την αίθουσα της γενικής συνέλευσης, φωνάζοντας «σιγά τις ιδέες που άκουσα! Άντε για να μην πηδηχτώ από το παράθυρο!».

Έγινε αισθητή προς όλους παριστάμενους η αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ. Σκυλλάκου, καθώς παραβίασε με την παρουσία του και την αντίδρασή του κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να μειώσει την προσωπικότητα μου και να επηρεάσει αρνητικά την υποψηφιότητά μου.

Θα ήθελα να πληροφορήσω προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαι υποψήφια για τη θέση του ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και όχι της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Εφόσον οι συνάδελφοί μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και με εκλέξουν, θα είναι οι μόνοι προς τους οποίους θα λογοδοτώ. Φαίνεται ότι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Σκυλλάκος.

Με την επιστολή μου αυτή καλώ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ να πάρουν θέση για αυτήν την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκα από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια, μάλιστα, μιας διαδικασίας που αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εργαζόμενους και που είχε ως στόχο να πλήξει την υποψηφιότητά μου, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία και κάθε έννοια της δημοκρατίας.

Με εκτίμηση,

Σταματία (Mατίνα) Μπάλτα
Μέλος της ΕΣΗΕΑ»

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνέλευση παρέστη και ο παραιτηθείς εκπρόσωπος

Μιχ. Ψύλλος, γνωστός και από την περίοδο Κεδίκογλου, που με την τοποθέτηση του εμφανίσθηκε να είναι στο ‘ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο του ΑΠΕ, χωρίς αυτό βέβαια υποχρεωτικά να σημαίνει ότι εκπροσωπεί με τις θέσεις και τις δηλώσεις του τον υπουργό Εργασίας, όπου τοποθετείται ως σύμβουλος.

Συμπτωματικά στις 3 Μαρτίου έχε προγραμματισθεί στο ΣΤΕ η συζήτηση της προσφυγής εργαζομένων του ΑΠΕ και ης Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας κατά της

διαβόητης ΚΥΑ Κεδίκογλου που έχει καταργήσει τις ΣΣΕ στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ στα δημοτικά ραδιόφωνα και στα γραφεία τύπου.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί με πρωτοβουλία του Δημοσίου προ μηνών και η κατάργηση της ΚΥΑ ζητήθηκε από την ΕΣΗΕΑ στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Ο εισηγητής της υπόθεσης στο ΣΤΕ , σύμφωνα με νομικές πηγές έχει προτείνει νέα αναβολή της συζήτησης Πάντως υπέρ της αίτησης των συναδέλφων έχουν καταθέσει πανομοιότυπες προσφυγές η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *