Στην τελική ευθεία για την επάνοδο του σήματος της ΕΡΤ

ερτΜετά το πρώτο κύκλο επαφών με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να καταθέσει το σχέδιο νόμου για την επάνοδο του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις 5 Μαρτίου.Στόχος να ψηφισθεί και να ανοίξει η νέα ΕΡΤ το αργότερο ως τις αρχές Απριλίου.

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού για την ΕΡΤ έχουν ήδη δοθεί στους απολυμένους εργαζόμενους αλλά και σε συνεντεύξεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά. Στο σχέδιο νόμου, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση:
• Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.
• Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.
• Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα.
• Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.
• Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *