Οι κόκκινες γραμμές στα εργασιακά των απολυμένων της ΕΡΤ

ert syneleysi1Επαναλειτουργία ΕΡΤ: Ενημέρωση εργασιακών εκπροσώπων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τόσο σε επίπεδο πρωθυπουργού όσο και σε επίπεδο αρμόδιου υπουργού, το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ φαίνεται να μπαίνει στην τελική του ευθεία. Θεωρούμε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επίσημες συναντήσεις των συνδικαλιστικών φορέων και των εκπροσώπων των εργαζομένων με την πολιτική ηγεσία και την νομοπαρασκευαστική ομάδα προκειμένου να υπάρξει διάλογος και διαβούλευση για το θεσμικό πλαίσιο που εξαγγέλθηκε από το βήμα της Βουλής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν, να ξεκαθαριστούν και να οριστούν σαφώς.

Για όλα τα ζητήματα οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και τις έχουν διατυπώσει μέσα από ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες. Στόχος μας η υλοποίηση αυτού που παλεύαμε και διατρανώσαμε σχεδόν από την αρχή αυτού του 20μηνου αγώνα: Ένα πλαίσιο το οποίο θα θεμελιώνει μια νέα, πραγματικά Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα είναι βασισμένη σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία από τα μορφώματα της ΔουΤου – ΝΕΡΙΤ. Μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση η οποία θα βασίζεται πάνω στα επιτεύγματα της ΕΡΤ των 75 και πλέον ετών και θα τα μπολιάζει με τα εξαιρετικά στοιχεία του παραδείγματος της 20μηνης αυτοοργάνωσης – αυτοδιαχείρισης.

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως έχει ήδη γραφτεί και διατυπωθεί επανειλημμένως, η ΕΡΤ επανέρχεται.

Με όλες τις δομές της 11ης του Ιούνη 2013.

Με όλους τους παρανόμως απολυθέντες εργαζόμενους της.

Με μέριμνα για:

Την καταβολή, μετά από τον απαραίτητο συμψηφισμό, αποζημιώσεων και δεδουλευμένων.
Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα με πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας,
Ώστε το παράδειγμα των ανθρώπων που στήριξαν με προσωπικό κόστος και θυσίες τον αγώνα να μην υποβαθμιστεί, να μην παραγκωνιστεί. Χωρίς ρεβανσισμούς αλλά και με καταγραφή της ευθύνης που έφερε η προσωπική επιλογή του καθενός και της καθεμιάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πλησιάζει η δικαίωση του αγώνα μας και γι’ αυτό χρειάζεται από όλους μας ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Στόχος μας να ολοκληρωθεί με στέρεο και ξεκάθαρο τρόπο αυτό που έχουμε κατακτήσει ήδη στη συνείδηση τη δική μας και της κοινωνίας που μας στήριξε και προσβλέπει σε εμάς για ένα νέο δείγμα γραφής στο δημόσιο αγαθό της Ραδιοτηλεόρασης και του Διαδικτύου, αυτό που δώσαμε 20 μήνες τώρα.

Με αυτές τις θέσεις προσερχόμαστε στο διάλογο για την επανίδρυση της ΕΡΤ και επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε επί των συγκεκριμένων θέσεων της κυβέρνησης όπως αυτές θα καταγραφούν σαφώς στο υπό σύσταση σχέδιο νόμου.

Μάχη Νικολάρα
Νίκος Τσιμπίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *