Όχι άλλες συχνότητες στην κινητή τηλεφωνία

whitespaceΒΝΕ( Ένωση ιδιωτικών καναλιών Ευρώπης): Η στρατηγική για τα UHF πρέπει να έχει την επίγεια ψηφιακή στον πυρήνα της

Μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου προτάσεων της ομάδας για την πολιτική που αφορά το ραδιοφάσμα RSPG, για το μέλλον της μπάντας των UHF στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Κοινής Πολιτικής Στόχων για το συνέδριο του WRC (World Radio Conference), η εμπορική ένωση επίγειων τηλεοπτικών φορέων στην Ευρώπη, BNE (Broadcast Network Europe), συνεχίζει την ενεργή εμπλοκή της στη συζήτηση για τις πολιτικές που αφορούν το μέλλον της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT) και ανταποκρίνεται επίσημα στις αντίστοιχες διαβουλεύσεις.

Εν όψει της επερχόμενης συνόδου WRC 2015, η BNE υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά την μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μπάντα των UHF, πρέπει να περιλαμβάνει την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στον πυρήνα της.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενη στις προτάσεις της RSPG για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική που αφορά την μπάντα των UHF, η απάντηση της BNE υπογραμμίζει ότι:

. Η BNE υποστηρίζει τη θέση της ομάδας RSPG για τη μη χορήγηση συχνοτήτων της μπάντας των 470-694 MHz σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, και χαιρετίζει τη θέση που υιοθετήθηκε σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ειδικά την σύσταση να παραμείνει διαθέσιμη η μπάντα των 470-694 MHz στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση για το εγγύς μέλλον, δηλαδή για το 2030 και πέρα.

. Τα μέλη της BNE εξακολουθούν να ανησυχούν για πιθανή εκτόπιση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από τη μπάντα των 700 MHz. Η BNE αναγνωρίζει τη διεθνή τάση πίσω από τη πιθανή μελλοντική ανάπτυξη των ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη μπάντα των 700 MHz, αλλά υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση των δικτύων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Ευρώπη, για να εξυπηρετηθούν οι σημερινές υπηρεσίες σε μικρότερο φάσμα από αυτό που χρησιμοποιούν σήμερα. Για το λόγο αυτό, η BNE πιστεύει ότι είναι πρόωρος ο καθορισμός του 2020 / 2022 ως προθεσμίες για την πανευρωπαϊκή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της μπάντας των 700 MHz, καθώς η διαδικασία σχεδιασμού και συντονισμού μόλις έχει ξεκινήσει και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σε αυτό το στάδιο.

. Η BNE υποστηρίζει σθεναρά την καθιέρωση ενός χάρτη μετάβασης σε συμφωνία με τις συστάσεις της έκθεσης Lamy και την εφαρμογή των μέτρων που περιορίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο στους καταναλωτές και τους σημερινούς χρήστες του φάσματος της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, που θα πρέπει να προστατευθούν από οποιαδήποτε μελλοντική μετακίνηση των υπηρεσιών της επίγειας ψηφιακής.

. Η BNE χαιρετίζει τη σύσταση για τη στήριξη της μη κατανομής της ζώνης των 470 – 694 MHz σε υπηρεσίες mobile. Αυτό τεκμηριώνεται πολύ καλά από τα συμπεράσματα της έκθεσης Lamy και από τα συμπεράσματα της μελέτης Aetha που δημοσιεύθηκε πρόσφατα που δείχνουν ότι αυτή η πολιτική θα προσφέρει τα καλύτερα οφέλη στην Ευρώπη.

.H ΒNE θεωρεί απαραίτητο ότι οι εναρμονισμένες τεχνικές προϋποθέσεις που αφορούν την ζώνη των 700MHz και οι κανόνες διασυνοριακού συντονισμού πρέπει να εξασφαλίσουν την προστασία των επίγειων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών κάτω από τους 694MHz.

. Η BNE επικροτεί τη στήριξη από τα κράτη μέλη για μια αναθεώρηση του ψηφίσματος 646 της WRC, παρέχοντας σχετικές πληροφορίες στις περιφερειακές ζώνες συχνοτήτων PPDR (προστασία του κοινού και αρωγή σε περιπτώσεις καταστροφών) και χαιρετίζει τη θέση της RSPG ότι δεν απαιτείται στην Ευρώπη η εναρμονισμένη και αποκλειστική χρήση του ραδιοφάσματος για τις υπηρεσίες PPDR.

Πηγή: digitaltvinfo.gr

1 comment for “Όχι άλλες συχνότητες στην κινητή τηλεφωνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *