Το Agora του Αυγερόπουλου συνεχίζει στους κινηματογράφους

αγορα-1Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα κινηματογραφικής διανομής, το AGORΑ, το ντοκιμαντέρ-κιβωτός της ελληνικής κρίσης του Γιώργου Αυγερόπουλου θα εξακολουθήσει να προβάλλεται και αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους ΑΑΒΟΡΑ,ΑΛΚΥΟΝΙΣ και STUDIO στην Αθήνα, καθώς και στους κινηματογράφους ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (Ολύμπιον) καιΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ(Λιμάνι) στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στον κινηματογράφο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ένα συγκλονιστικό μωσαϊκό που αποτυπώνει την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα της κρίσης, το AGORΑ είναι μια ταινία-αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Η ταινία συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της πτώσης, διερευνώντας τα πολιτικά και οικονομικά πειράματα υψηλού κόστους στην Ευρώπη και τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις τους στις ζωές των απλών πολιτών στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 20:00, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παρουσιάσει το AGORΑ στον κινηματογράφοΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη Εξαρχείων). Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας, ο σκηνοθέτης θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ FIPA

Επίσης την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 15:00, το AGORΑ θα κάνει τη γαλλική πρεμιέρα του στο Μπιαρίτζ, στα πλαίσια της επίσημης συμμετοχής του στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων FIPA, όπου πριν από ένα χρόνο είχε βραβευθεί -πριν ακόμα ολοκληρωθεί- ως Καλύτερο Σχέδιο Ταινίας (Winner Pitch Fipa Industry 2014).

Από τον Φεβρουάριο του 2015, η διανομή του AGORΑ θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ παράλληλα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Ασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *