Το Mega κατηγορεί τις συστημικές τράπεζες ότι το κλείνουν!

μεγα-1Μετά το δημόσιο Κατηγορώ των εργαζομένων κατά των “πλουσιότερων μετόχων” της χώρας, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη ότι τους κρατάνε απλήρωτους επί 5 μήνες και ότι “φταίνε” για το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της τηλεοπτικής εταιρείες από τις τράπεζες, οι μέτοχοι αντέδρασαν! Με ρεπορτάζ που βγήκε μια ώρα πριν στο κανάλι του Mega, η εταιρεία καταλογίζει έμμεσα στις 3 συστημικές τράπεζες που κατήγγειλαν το ομολογιακό δάνεια του 2012, δόλο και στόχο να μπει λουκέτο στο κανάλι.

Με επιστολή της “Τηλέτυπος” που εστάλη στις 3 τράπεζες, Εθνική, Alpha,Πειραιώς ζητείται η αποδέσμευση των ποσών ώστε να πληρωθούν οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Δηλώνεται πως το κανάλι πλήρωσε ήδη τόκους και δόση άνω των 5,6 εκατ. ευρώ και έχει υπερβεί κατά πολύ τις απαιτήσεις σε κεφάλαιο του δανείου. Αναφέρει ακόμη πως οι τράπεζες έχουν απορρίψει τα σχέδια εξυγίανσης της εταιρείας, βάζοντας έτσι φραγμό στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Η ανακοίνωση βέβαια του καναλιού δεν λέει λέξη για την απόφαση των τριών μετόχων να μην συμμετάσχουν στην αναγγελθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εδώ και ενάμιση χρόνο, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Το αποτελέσμα να κρατούνται οι 500 εργαζόμενοι του Mega ως “ασπίδα” ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα καναλαρχών, μετόχων, τραπεζών αλλά και πολιτικών, προφανώς και δεν αλλάζει την ουσία.

Το ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27383&subid=2&pubid=36363339

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *