To studio ATA δεν έχει 500 ευρώ για να παραλάβει εξόφληση παραγωγής από ΕΡΤ!

urlΟ τραγέλαφος των… 500 ευρώ στο Studio ATA

Από την Νταρζάνου Αγγέλα στην “Αυγή” 
Αδυναμία να καταβάλει ακόμα και 500 ευρώ για τον δικαστικό επιμελητή που θα επιδώσει σχετικά συμφωνητικά, έτσι ώστε να λάβουν τα χρήματά τους περί τους 15 επαγγελματίες, συνεργάτες της εκπομπής «9+1 Μούσες» της ΕΡΤ, που τους οφείλονται από την περίοδο 2012-13, δηλώνει στο Studio ATA.

Πρόκειται για την εταιρεία παραγωγής, συνδεδεμένη με τον ΔΟΛ, η οποία πριν από το «μαύρο» της ΕΡΤ είχε παραδώσει σειρά επεισοδίων της εκπομπής, για τα οποία όμως ποτέ δεν εξοφλήθηκε. Η ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας το χρέος της στο Studio ATA, το οποίο ήταν συμπαραγωγός στη μεικτή παραγωγή «9+1 Μούσες», έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση του οφειλόμενου ποσού ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, το Studio ATA αδυνατεί να εκταμιεύσει το ποσό, καθώς διαπιστώθηκαν χρέη του προς το δημόσιο και γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Προκειμένου όμως να καταβληθούν τα χρεωστούμενα, ύψους περίπου 40.000 ευρώ σε 15 άτομα, συνεργάτες για την παραγωγή της εκπομπής (σκηνοθέτες, παραγωγοί, δημοσιογράφοι, κάμεραμεν, μακιγιέζ κ.ά.), βρέθηκε η λύση τα χρήματα να καταβληθούν μέσω της εφορίας. Αυτό προϋποθέτει την υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ ΑΤΑ -εφορίας και ΑΤΑ- συνεργατών, το οποίο πρέπει να επιδώσει δικαστικός επιμελητής. Λοιπόν, τα 500 ευρώ για τον δικαστικό επιμελητή, αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατον να βρεθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *