Και η ψηφιακή TV στην προεκλογική ατζέντα

tv-analogikiΗ ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση για τη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία αναβολή, προβλέφθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2015 με το κλείσιμο των τελευταίων αναλογικών πομπών στη νησιωτική Ελλάδα. Ξεπερνάμε το ερώτημα αν τελικά θα γίνει δυνατή αυτό το τελευταίο switch off, μιας και πολλά ακούγονται στα παρασκήνια. Θα επιμείνουμε στις περίεργες εκτιμήσεις και πληροφορίες που διακινούνται στην τηλεοπτική και …πολιτική αγορά. Η σκληρή και με μεγάλη ένταση προεκλογική περίοδος προφανώς και παίζει το δικό της ρόλο στα όσα ακούγονται.

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα αντιμετωπίσει τους χωρίς άδεια λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έχει αντανάκλαση και στην ψηφιακή τηλεόραση. Μέσω του παρόχου δικτύου της Digea βέβαια στον οποίο μετέχουν τα μη αδειούχα, ιδιωτικά κανάλια.

Η Digea παρά τη λήψη των δυο δανείων, το τελευταίο ομολογιακό ύψους 12 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αφενός οι μέτοχοι της, τηλεοπτικοί σταθμοί δεν τη στηρίζουν για όσα απαιτεί η ψηφιακή μετάβαση από τον κυρίαρχο και μονοπωλιακό πάροχο δικτύου, αφετέρου δεν πληρώνουν οι πελάτες της, δηλαδή τα περιφερειακά κανάλια αλλά και η ΝΕΡΙΤ! Ειδικά η τελευταία θεωρούνται σίγουρος πελάτης αφού η Digea της έχει νοικιάσει το 4ο multiplex για τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ με κόστος που ξεπερνά τα 500 χιλιάδες ευρώ για ένα έτος.

Για τα περιφερειακά κανάλια τα οποία διαμαρτύρονται συνεχώς για την κακή ποιότητα του ψηφιακού σήματος, η Digea μέσω του εκπροσώπου της Πάνου Κυριακόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, δήλωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μεταβιβάσει το φάσμα των περιφερειακών καναλιών της χώρας!

Αυτό που τελευταία ακούγεται έντονα είναι πως οι μέτοχοι της Digea είναι γενικά δυσαρεστημένοι και δεν θα είχαν πρόβλημα να αποχωρήσουν από την ψηφιακή εκπομπή ως πάροχος δικτύου. Αρκεί να βρισκόταν ενδιαφερόμενος επενδυτής που θα έδινε τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ!

Η πληροφορία αυτή μπορεί να ακούγεται απίστευτη, αλλά ας μην ξεχνάμε πως και η Digea από τη δική της πλευρά πιέζει στο πολιτικό σκηνικό για να κατοχυρώσει τη θέση της. Σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης, η όποια ανακαίνιση της παραχώρησης ψηφιακού φάσματος, θα δημιουργήσει έντονες συγκρούσεις.

 

Πηγή: digitaltvinfo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *