Όταν οι καναλάρχες δίνουν εντολές, κάποιοι στον ΕΔΟΕΑΠ στέκονται σούζα

φωτο 1

φωτο 1

Η χθεσινή θυελλώδης συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με θέμα την ανάθεση μελέτης σε ιδιωτική εταιρεία για την οικονομική βιωσιμότητα του ταμείου συνεχίστηκε και σήμερα, με αποτέλεσμα να περάσουν οι απαιτήσεις των καναλαρχών. Η διαφορά; Ότι αντί για 6σέλιδο ερωτημάτων, η πλειοψηφία του ΔΣ με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο και ταμία εκ μέρους της ΕΠΗΕΑ, Ε. Τάτση και Γ. Παπαιωάννου, το μίκραιναν σε ια σελίδα!

φωτο 2

φωτο2

Όπως αποκάλυψε χθές η στήλη ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ έφερε “εμπιστευτικό” έγγραφο στο ΔΣ το οποίο ήταν το έγγραφο τουπροέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου κατόπιν συζήτησή τους με τους Γ. Σαββίδη, Δ. Κουμπιά της ΠΟΕΣΥ.

Το εν λόγω έγγραφο (φωτο 2) περιελέμβανε όσα θεωρούν οι

καναλάρχες πως πρέπει να μελετηθούν. Παρά το χθεσινό χαμό και τις καταγγελίες, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ και ο ταμίας επέμεναν σήμερα με άλλο κείμενο το οποίο περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία!

Στη σημερινή συνεδρίαση ψήφισαν οι 5 παρόντες της πλειοψηφίας ο πρόεδρος Ευάγγελος Τάτσης ο ταμίας Αναστάσιος Παπαιωάννου, η Αντζυ Σταθάτου, ο Σίμος Καταιφτσής (ο οποίος δήλωςε πως το ψήφίζει υπό ψυχολογική πίεση και φόρτιση), και ο Παναγιώτης Νεστορίδης,  ο γ.γ Ν.Καρούτζος απουσίαζε- όπως και χτες- δηλαδή.  Το πλαίσιο που ψηφισαν (φωτο 1) είναι πολύ “επικίνδυνο” για αποτύπωση της σημερινής οικονομικής κατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι δυναμικές παρεμβάσεις- αντιδράσεις του Κώστα Ντελέζου, του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου, δηλαδή τριών συμβούλων του ΔΣ , οι οποίοι σθεναρά υποστηρίζουν ότι έπρεπε να δοθεί μόνο μία απλή οικονομική αποτύπωση από τις υπηρεσίες του Ταμείου και τίποτα περισσότερο για να μην οδηγήσουν κάποιοι τον ΕΔΟΕΑΠ σε αλλαγή μορφής και πολύ πιθανό μετατροπής του σε επαγγελματικό ταμείο με σύμπραξη μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων, έπεσαν στο κενό. Αποφασισμένοι και σε διατεταγμένη υπηρεσία ορισμένοι όπως φαίνεται, δεν νοιάζονται για τον ΕΔΟΕΑΠ όπως ακριβώς ούτε για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ την αυτοτέλεια και τα αποθεματικών του αλλά ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα καναλαρχών – κυβέρνησης …

Οι τρείς σύμβουλοι που απείχαν από την ψηφοφορία ,καταγγέλλοντας όλη την απαράδεκτη και σκανδαλώδη διαδικασία και ζητώντας από την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για να προστατεύσει τον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ . Ντελέζος, Χριστοδουλίδου Αγγέλης ζήτησαν ακόμα διακοπήτης συνεδρίασης ώστε να κληθεί εκείνη την ώρα για να συμβουλεύσει το ΔΣ  ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης  που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του ΕΔΟΕΑΠ. Για μια ακόμη φορά αγνοήθηκαν  από τον παντελώς αδιάφορο και παγερό πρόεδρο που φώναζε συνέχεια “ψηφίζουμε τώρα τέλος”….
Μάλιστα ο ίδιος απαγορεύσε στον Γ. Αγγέλη μετά την δήλωση αποχής των τριών της μειψοηφίας, να κάνει εκ μέρους τους δήλωση με το αιτιολολογικό της αποχής τους.

Το πλαίσιο που ψήφισαν οι πέντε  θα το έστελναν και με δημόσια δήλωσης τους κατευθείαν σε Π.Κυριακόπουλο- Τ. Πετρόπουλο και αλλά σωματεία, αν δεν τους σταματούσε η Πόπη Χριστοδουλίδου. Έτσι τουλάχιστον επισήμως γράφουν ότι θα το παραδώσουν στις 4 Ενώσεις που αποτελόυν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μένει να δούμε τώρα την αντίδραση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του προεδρείου της….και ποιά μέτρα θα πάρει, πως θα διαμαρτυρηθεί και πως τελικά θα προστατεύσει τα μέλη της δηλαδή τους μετόχους- μέλη του ΕΔΟΕΑΠ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *