Όταν θέλεις να ξεπουλήσεις έναν αγώνα και μαύρο …περιβραχιόνιο φοράς

esiea apergia 3 22016 aΑπό την Πόπη Χριστοδουλίδου, λίγα λεπτά μετά το ξεπούλημα της απεργίας στα ΜΜΕ

Οταν θέλεις να ξεπουλήσεις έναν αγώνα , μικρό ή μεγάλο, που αφορά όμως την ίδια σου τη ζωή, τα δύο σου Ταμεία, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. που θα το ληστέψει η κεβέρνηση, αρπάζοντας τα 900 εκ. , που έχει αποθεματικά και τον ΕΔΟΕΑΠ, που σημαίνει ό,τι σε “τελειώνουν” στην περίθαλψη και στην επικούρηση, πάντα υπάρχει “τρόπος”.
Το γνωρίζουμε, πως εκδότες και καναλάρχες και ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών εκβιάζουν. ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΊ διευθυντές, δυστυχώς, μέλη της ΕΣΗΕΑ…
Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Σκάι και σχεδόν όλα τα σάιτ- πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων- είναι απεργοσπάστες.
Γνωρίζουμε ότι Νέα και Καθημερινή και τουλάχιστον τρείς αθλητικές ήθελαν, μέσω “πουλημένων- λαγών” , να κυκλοφορήσουν και σήμερα.
Επίσης μάθετε ότι ο κ. Κατρούγκαλος τους μίλησε, το πολύ για μια τρίμηνη παράταση για την κατάργηση του αγγελιοσήμου ΚΑΙ μόνο και για έναν πιθανό πόρο, 5-6% για τον ΕΔΟΕΑΠ, βάζοντας σε αυτόν και τους τεχνικούς. ΟΚ, εμείς συμφωνούμε να έρθουν όμως οι πάντες, όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ. Οι πάντες… Αλλά, ο υπουργός ο “μαντηλάκιας” χωρίς να εξηγήσει το σχέδιο και την μελέτη και χωρίς να γνωρίζει ο “μαντηλάκιας” υπουργός, πως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν ζει με ψίχουλα και όχι ΕΓΓΡΑΦΩΣ , έριξε δόλωμα για να ¨”τσιμπίσουν¨ τα χαζόψαρα ή τα πονηρόψαρα…
Μάλλον, ο κύριος μιλάει για Επαγγελματικό Ταμείο για λίγους ή για δάνεια ή για ασφαλιστικές εταιρείες και κατά την δική μας άποψη , πρόθεση του είναι να “πετάξει” εκτός, ανέργους-συνταξιούχους και οι εν ενεργεία- απλήρωτοι, με περικοπές μισθών, πολλές και γερές, από 3% που πληρώνουν στον ΕΔΟΕΑΠ , πιθανολογείται ότι θα δίνουν 7 ή 10% ή και περισσότερο…
Ομως στην ΠΟΕΣΥ, παρουσία των προέδρων
των Ενώσεων διαφώνησε στο να λήξει η απεργία σθεναρά και μαχητικά, μόνο το μέλος της διοίκησης της, Μαρίνα Μειντάνη από το Μέτωπο για την Ανατροπή- Ασύνταχτος ….Δηλ, οι σύντροφοι της Πρωτουβουλίας για την Ανατροπή, από την Θεσσαλονίκη.
Το είχαν πουλήσει πιο πριν.
Ολα τα καταλάβαμε…
Κι όποιος πάει να… φάει σουβλάκια με τον άλλο προδότη, Μ.Δευτέρα, ας μην λησμονεί ΚΑΙ αυτός και οι άλλοι και η Παπαδιά ότι σήμερα ακούγεται το Τροπάριο της Κασσιανής….
“Κασσιανές” στον κλάδο μας πολλοί και πολλές.
ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Δεν θα υποχωρήσουμε.
Αλλά, τα απλυτά σας θα τα δημοσιοποιούμε πάντα…
Ακου “λευκή απεργία” μέχρι αύριο, όπως μου είπε, πως θα γράψει, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο πρόεδρος της Δημ.Κουμπιάς!!!!!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *