Τα κουλουβάχατα των κομματικών συνδικαλιστών και οι απεργοσπάστες στα ΜΜΕ

kdakeiramspanoΑπεργιακή ενημέρωση

Με απόφαση της ΠΟΕΣΥ και αφού έχουν προηγηθεί από το πρωί συναντήσεις με στελέχη της τηλεόρασης, μέλη της ΕΣΗΕΑ και γνωστούς απεργοσπάστες, η απεργία στα ΜΜΕ συνεχίζεται και αύριο χωρίς καμία εξαίρεση. Έτσι λέει η ΠΟΕΣΥ (παρακάτω η ανακοίνωση για συνέχιση της απεργίας αύριο Μ.Τρίτη) και η ΕΣΗΕΑ, άλλα όμως λένε οι κομματικές παρατάξεις. Και οι απεργοσπάστες στις αθλητικές εφημερίδες Sport Day του Δ. Κοντομηνά και “Πρωταθλητής”, στο συγκρότημα Αλαφούζου, Καθημερινή και ΣΚΑΙ. Η παράταξη των «Ενωμένων δημοσιογράφων” στηρίζει το σπάσιμο της απεργίας με διάφορες νεφελώδεις και λανθασμένες ενημερώσεις που δίνει στους δικούς της εκπροσώπους στις εφημερίδες. Η Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ πριν λίγο κατήγγειλε με δήλωσή της την Μαρία Αντωνιάδου, επικεφαλής των “Ενωμένων δημοσιογράφων», η οποία υποστήριξε πως η ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» που θα βγει στον αέρα του Διαδικτύου δεν είναι “εφημερίδα”! Δηλαδή δεν είναι ΜΜΕ, τις ειδήσεις δεν τις γράφουν και δεν τις ανεβάζουν δημοσιογράφοι? σχολίασε δεικτικά η Π. Χριστοδουλίδου.

Η συνεδρίαση του Μεικτού συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ στην ΕΣΗΕΑ και είναι ενδεικτική η στάση των προσκείμενων στους πολιτικούς χώρους της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις της ένωσης ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών. Ότι η απεργία των δημοσιογράφων αφήνει χωρίς ενημέρωση την κοινή γνώμη. Ξεχνάνε να προσθέσουν την ενημέρωση που κατασκευάζουν τα κανάλια με βάση την προώθηση των δικών τους συμφερόντων! Τα επιχειρήματα όσων θέλουν να τελειώσει άμεσα η απεργία είναι έως και αστεία. Οι μεν της Ν.Δ ισχυρίζονται πως η απεργία αυτή βολεύει την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της χωρίς τη δική τους ενημέρωση. Οι δε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η απεργία στα ΜΜΕ ίσως και έχει στόχο να πέσει η κυβέρνηση! Και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ταυτιζόμενοι με τη θέση της ΓΣΕΕ ετοιμάζονται για μια 48ωρη όταν ψηφιστεί το ασφαλιστικό, κάτι σαν τη νεκρώσιμη ακολουθία στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάθε απεργοσπαστική πρόθεση, περιφρουρώντας την επιτυχία της απεργίας. Η συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες των σωματείων μας είναι ύψιστη και βασική υποχρέωση όλων των μελών τους, εμπνευσμένη από την επαγγελματική συνείδησή τους και τις καταστατικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για απεργοσπαστικές περιπτώσεις.

Αύριο Μ. Τρίτη συνεδριάζει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων για να συνεκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.

Ο αγωνιστικός παλμός του κλάδου που είχε εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ να εκδηλωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, κρίνεται απολύτως σκόπιμο τώρα να διατρανωθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *