H ομολογία ότι δεν θα υπάρξει ΝΕΡΙΤ 2 στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τη Δ.Ε.Θ

Δανειζόμαστε την ανάρτηση του Στέλιου Νικητόπουλου από την ανυπόταχτη, ελεύθερη, αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ 3 στη σελίδα του στο fb. Το “ρεπορτάζ” είναι αποκαλυπτικό. Δεν πρόκειται να υπάρξει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Η περυσινή υπόσχεση Σαμαρά στη ΔΕΘ είχε γίνει για προφανείς πολιτικούς λόγους, της κοροϊδίας. Λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ η ΕΡΤ 3 συνεχίζει να εκπέμπει θυμίζοντας σε όλους πώς είναι ένας πραγματικά δημόσιος τηλεοπτικός φορέας. 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ “ΜΑΥΡΟΥ” από τον Στέλιο Νικητόπουλο

Πρωθυπουργέ του “μαύρου”, στη ΔΕΘ μην ξαναπουλήσεις το παραμύθι για κανάλι στη Θεσσαλονίκη, σε διαψεύδουν όσα είπε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ο διευθυντής του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη, Τραιανός Χατζηδημητρίου:
“Δεν υπάρχει παραγωγή προγράμματος. Δεν υπάρχει ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό. Το θετικό είναι ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα γίνει ΚΑΠΟΤΕ δεύτερο κανάλι. Το αρνητικό ότι πίσω από αυτή την εξαγγελία δεν υπήρξε προεργασία. 

Οι 60 θέσεις της προκήρυξης για ΝΕΡΙΤ δεν συνιστούν κανάλι αλλά ανταποκριτικό γραφείο. Μου είπαν ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να κάνουν άλλη προκήρυξη. Ζήτησα έστω συμβάσεις έργου. Μου είπαν ότι αυτό δεν γίνεται γιατί περνάει από τις συμφωνίες Μητσοτάκη-τρόικας και στη συνέχεια από έγκριση υπουργικού συμβουλίου. Μου είπαν ότι δεν γίνεται γιατί έδωσαν λόγο στην τρόικα για 650 συνολικά άτομα στη ΝΕΡΙΤ. Με 60 άτομα μπορώ να κάνω μόνο ένα ανταποκριτικό γραφείο τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη. Για το ραδιόφωνο ψάχνω, 10-15-20 ανθρώπους, που δεν θα πληρώνονται από τη ΝΕΡΙΤ αλλά από ιδιωτική εταιρία, κάτι σαν Τάσος ΕΠΕ”.
“Αυτή τη στιγμή, ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη είμαι μόνο εγώ. Οι άλλοι εργαζόμενοι είναι ΔΤ. Δεν έχω την εποπτεία τους”, είπε ο Τραιανός Χατζηδημητρίου.
Στην ερώτηση: “πληρώνεστε δηλαδή για ένα κανάλι που δεν υπάρχει;”, απάντησε: “Ακριβώς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *