Γιατί κανιβαλίζουν την πτώση Mega; Απαντούν οι αναγνώστες του “aixmi”!

αιχμήO Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής ειδήσεων στο Mega, στέλεχος του ενημερωτικού τομέα του σταθμού πολλά χρόνια και ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης του επιτυχίας της πρωτιάς των Mega ειδήσεων τα προηγούμενα χρόνια, έγραψε στο aixmi.gr για το μεγάλο χαμό που έγινε στα socail media με την πτώση του καναλιού. Υπό τον τίτλο “Περίσσεψαν κανιβαλισμός και κωλοπαιδαρία στο θέμα του Mega”, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος επιχειρεί να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους του καναλιού, αντιδρώντας στην “ταύτιση” τους με τους ιδιοκτήτες του. Η απάντηση στα γραφόμενα του πρώην γενικού διευθυντή του Mega δόθηκε στα σχόλια, όπου στη συντριπτική πλειονότητά τους, εξηγούν στον διαμαρτυρόμενο γιατί δεν έχει υποστηρικτές το κανάλι στην κοινωνία.

Γράφει ο Χρ. Παναγιωτόπουλος: ” Απίθανος κανιβαλισμός με υπερδόση κωλοπαιδαρισμού έχει κατακλύσει τακοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο το Mega.

Σαν να περίμεναν με αγωνία να υπάρξουν κακά νέα για τον σταθμό , ώστε να μπορέσουν να ξεράσουν χολή και μίσος. Έτσι εισπράττω εγώ την αντίδραση πολλών -πάρα πολλών, δυστυχώς. Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί επιχειρούν να ταυτίσουν τους εργαζόμενους με τους ιδιοκτήτες και τους δυο τρεις προβεβλημένους δημοσιογράφους . Λυσσάνε με την ιδέα ότι θα βρεθούν στο δρόμο και οι 520 εργαζόμενοι (ρεπόρτερς, παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί, διοικητικοί, μακιγιέζ, τηλεφωνήτριες).

Καταγγέλλουν το «διαπλεκόμενο» κανάλι και τους εργαζόμενους, που δήθεν πλούτισαν και … ας πρόσεχαν! Σαν να ήταν μίσθαρνα όργανα των ιδιοκτητών, των οποίων τις εντολές εφάρμοζαν πιστά, με στόχο να πλουτίζουν εκείνοι και να αμείβονται πλουσιοπάροχα οι ίδιοι . Σε βάρος του λαού, εννοείται …
Το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί ΟΛΟΙ τέσσερις ή και πέντε μειώσεις μισθών , αποσιωπάται. Το γεγονός ότι τα εισοδήματα τους έχουν επιστρέψει στα αντίστοιχα του 1998, αποκρύπτεται. Το γεγονός ότι κάνουν διπλάσια δουλειά -λόγω πολλών αποχωρήσεων , ακριβώς λόγω των μειώσεων στις αποδοχές τους- δεν αναφέρεται πουθενά . Το «επιχείρημα» πως εργάζονταν στο «μιντιακό σύμβολο» της διαπλοκής είναι ακαταμάχητο!…

Και του απαντούν χαρακτηριστικά οι αναγνώστες του στο site:

“Ευαισθησία δεν είναι ΜΟΝΟ να θίγεσαι όταν σε αδικούν , σε προσβάλουν, σε κατατρέχουν και σε κανιβαλίζουν.  Ευαισθησία είναι ΚΥΡΙΩΣ να αποφεύγεις να αδικείς, να προσβάλεις, να κατατρέχεις και να κανιβαλίζεις τον άλλον”.

“Εσείς δεν μας κάνατε τόσα χρόνια κύρηγμα ότι δεν μπορούμε να ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά? Αυτό δεν ισχύει για εσάς? Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα κλάψουν για το κανάλι σύμβολο της διαπλοκής . Τα θαλασσοδάνεια φαίνεται ότι στέρεψαν. Όσοι θέλουν να το σώσουν, είτε ιδιοκτήτες είτε φίλοι της διαπλοκής ας βάλουν το χέρι στην τσέπη να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . Μακριά τα χέρια σας από τα χρήματα των φορολογουμένων”.

Ολόκληρη η παρέμβαση Παναγιωτόπουλου και οι απαντήσεις στο http://www.aixmi.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *