6,5 οι απλήρωτοι μισθοί στη «Μακεδονία» αλλά ο Ρήγας… «αγοράζει» το… πιεστήριο του Αγγελιοφόρου…

Αναδημοσίευση από syntaktologio
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΣτους 6,5 μισθούς είναι το «άνοιγμα και η ψαλίδα» στο συγκρότημα της «Μακεδονίας”, με τους εργαζόμενους αυτή τη περίοδο να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τουπερασμένου Αυγούστου ενώ μεγάλο μέρος της Κυριακάτικης εργασίας και το επίδομα αδείας, παραμένουν στις ταμειακές καλένδες του Καπόν και της Σουλοπούλου.

Η μόνιμη επωδός των δύο εκπροσώπων του μεγαλομετόχου του συγκροτήματοςΓιάννη Ρήγα είναι «κάντε υπομονή, το μαγαζί δεν βγαίνει, δουλέψτε περισσότερο, γιατί εσείς φταίτε που δεν πουλάμε» και «μην είστε αχάριστοι που δεν το κλείνουμε να ψάχνετε να βρείτε δουλειά σαν τους απολυμένους του Αγγελιοφόρου«. Μιλάμε για ατράνταχτα επιχειρήματα που μόνο σε μνημονιακά καθεστώτα, που τόσο εκθειάζει η γραμμή της εφημερίδας, μπορούν να σταθούν.

Μάθαμε ότι την Σουλοπούλου την κάλεσε πρόσφατα το δσ της ΕΣΗΕΜΘ μετά από αίτημα του Βασίλη Κυριακούλη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη εταιρία «Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ» των Ρήγα –Μπακατσέλου στην οποία ανήκει η εκτυπωτική μονάδα του «Φίλιππου» στο Κιλκίς. Η εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ, παραδέχθηκε ότι η πλευρά Ρήγα επιδιώκει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο στις «Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ». Όπως ανέφερε ήδη έχει καταβάλει ένα ποσό γύρω στις 35.000 ευρώ και πως προτίθεται να επενδύσει ακόμα γύρω στις 260.000 ευρώ, ώστε η επιχείρηση να περάσει στον έλεγχο του μεγαλομετόχου της ΜακεδονικήςΕκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ.
Υποστήριξε δε πως αυτή η εξέλιξη είναι προς το συμφέρον των διεκδικήσεων των «πρώην» εργαζομένων του Αγγελιοφόρου, διότι το πιεστήριο δεν θα απαξιωθεί.
Για τα δε απλήρωτα δεδουλευμένα της «Μ» είπε πως λόγω αυτών των… διεργασιών και εξελίξεων, η καταβολή της μισθοδοσίας παρουσίασε καθυστερήσεις αλλά σύντομα θα επανέλθει σε πιο κανονικούς ρυθμούς με στόχο σταδιακά να κλείσει η ψαλίδα.
Τα γνωστά φούμαρα δηλαδή που λένε όλοι οι εργοδότες σε περιόδους κρίσεις για να μη πληρώνουν τη μισθοδοσία. Αυτά η Σουλοπούλου τα έχει ξαναπεί, αλλά είναι περίσσιο το θράσος, δικό της και του Ρηγά, να μιλάνε για μπίζνες ή να κάνουν επενδύσεις, την ώρα που χρωστούν 6,5 μισθούς στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Μ». Δηλαδή κάνουν «κηδεία» με ξένα κόλλυβα και το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ της κρατά το ίσο.
Βέβαια στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ οι «διάφοροι ψιθυριστές, ξεσκονιστές και κυρτομεσίτες» που θάλεγε και ο Γουσιδης, δεν θεωρούν αναγκαίο να υπάρξει κάποια αντίδραση για τον ευτελισμό της έννοιας «μισθωτή εργασία» στο συγκρότημα του Ρήγα, της Σουλοπούλου και του Καπόν, που εδώ και ένα χρόνο την ψαλίδα των 3 μηνών την έχουν υπερδιπλασιάσει και πληρώνουν όποτε θέλουν «έναντι λογαριασμού» ακόμα και με διατακτικές για τον… Μαρινόπουλο. Εκεί έχουν φτάσει τα πράγματα, στις…διατακτικές και στα κουπόνια.
Ο Κοντογουλίδης στην τελευταία εργασιακή της «Μ», στην οποία να σημειωθείέδωσαν το παρών μόνο σύμβουλοι της παράταξης που διοικεί την Ένωση, αφού είχε δηλώσει ότι «δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε απεργία» είχε υποσχεθεί απολογισμό στο τέλος του 2105 . Προφανώς, η δημοτικοκρατικοδίαιτη πλειοψηφία των μελών του δσ της ΕΣΗΕΜΘ, τα απλήρωτα δεδουλευμένα των 6,5 μηνών, δεν τα θεωρεί σοβαρή αιτία για πιέσεις και αντιδράσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *