Τα στοιχεία και η γνωμοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ για Αργύρη Ντινόπουλο

Η Πόπη Χριστοδουλίδου, πρόεδρος του ΤΥΠ, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ απαντά στην ανάρτηση μας και στον βουλευτή, υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο. Λύνοντας και την απορία γιατί είναι “άνεργος” ο βουλευτής!

<<Ο κ. Ντινόπουλος καλά θα κάνει να παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας εκεί, που τον παίρνει. Γνώριζε πολύ καλά από την αρχή πως έπρεπε να πληρώσει τα χρήματα, που όφειλε στον ΕΔΟΕΑΠ.

Την αίτηση, που πήραμε χτες στα χέρια μας όλα τα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ την υπογράφει εκπρόσωπος του και κάνει αίτηδση με αριθμό πρωτοκόλλου 2013/11.153/27/6/2013 ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση του για ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΑΣΦ.ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Οσες φορές ήρθε ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ αυτό του το έλεγαν και το γνώριζε πολύ καλά. 
Αλλωστε ένας πρώην δημοσιογράφος, που δεν είναι εν ενεργεία για να καταβάλλει τις εισφορές που καταβάλλουν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι εν ενεργεία στον ΕΔΟΕΑΠ, πως αλλιώς θα είχε περίθαλψη; Μόνο ως άνεργος, απαντούσαν οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Ο ίδιος, όπως είπε, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ στο Δ.Σ τον πίεζε τηλεφωνικά να λυθεί το θέμα του. Για αυτό τον λόγο προφανώς, αν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν είχαν απαντήσει τελεσίδικα, ο κ. Σόμπολος έφερε το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ για να ληφθεί απόφαση. 
Εγινε αναλυτική συζήτηση και πήραμε και τα σχετικά έγγραφα, για να ενημερωθούμε, όπως έπρεπε. Αναβλήθηκε το θέμα αλλά καυτηριάστηκε και από μένα το γεγονός και πρότεινα να του βάλουμε το χαμηλότερο ασφάλιστρο ανέργου, τα 21 ευρώ, γιατί θεωρώ και εγώ, όπως και πολλοί ακόμα από το Δ.Σ πως να ζητεί ασφάλιστρο ανεργίας είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενικό, τότε βουλευτής, τώρα υπουργός και βουλευτής. 
Δεν ασκεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Με την προαιρετική ασφάλιση, στην οποία εντάχθηκε με αίτηση του από 23/3/2009 με απόφαση Δ.Σ ( ΣΔΣ 44/24.11.2009) οφείλει το ποσό των 5.552,18 ευρώ.
Ο ίδιος ζήτησε την ανάκληση της αίτησης του για προαιρετική ασφάλιση και έκανε την αίτηση για το ασφάλιστρο ανεργίας. Χτες είχαμε και σχετική γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του ΕΔΟΕΑΠ, του κ. Μέλισσα ο οποίος καταλήγει με το συμπέρασμα: 
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, η υπ.αριθμ.πρωτ.2013/11.153/27/06/2013 αίτηση του , με την οποία ζητά την πληρωμή εξ ιδίων του μηνιαίου ασφαλίστρου ” λόγω ανεργίας από 1.08.2008″ καθώς και “διακανονισμό” της οφειλής του από την ίδια ημερομηνία , θα πρέπει καθ.ερμηνείαν να θεωρηθεί ότι η πληρωμή των εισφορών ζητείται λόγω κατάργησης της αναστολής άσκησης του επαγγέλματος του, καθότι δεν υφίσταται πια ασυμβίβαστο κώλυμα μεταξλυ άσκησης αυτού και της βουλευτικής ιδιότητας. 
Συνεπώς προτείνω, ότι θα πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα του “.

Ο κ. Μέλισσας βέβαια δεν μας λέει πως να γίνει δεκτό. ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΑΝΕΡΓΟΥ;;;;Ο ίδιος δε ο κ. Ντινόπουλος θέλει περίθαλψη ΕΔΟΕΑΠ. Αλλά πως, με ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΑΝΕΡΓΟΥ επειδή τώρα είναι υπουργός και βουλευτής και δεν ασκεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα; ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ να τον θεωρήσουμε άνεργο δημοσιογράφο; Ελα Παναγία μου………………………………………………

Πάντως όταν προσπαθεί να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ, ας ανακαλεί την μνήμη του.ΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ. ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 5.500 ΕΥΡΩ, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ, ΠΑΝΟ ΣΟΜΠΟΛΟ; Εμείς κύριε υπουργέ και κύριε βουλευτά έχουμε ευθύνες , όταν αποφασίζουμε ωσ Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ έναντι όλων των μελών-μετόχων και χιλιάδων πραγματικών ανέργων δημοσιογράφων ή υπαλλήλων των ΜΜΕ, που η δική σας μνημονιακή κυβέρνηση “μερίμνησε” για να πεταχτούν στον δρόμο, απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις, με παιδιά, στεγαστικά δάνεια και πολλές υποχρεώσεις. Ασθενείς, συναδέλφους με προβλήματα . ΕΡΤ, ΕΡΤ3 ,ΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ, ΑΛΤΕΡ, Αυριανή, Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Σκάι, Βραδυνή, Αδέσμευτος Τύπος, Φίλαθλος, Αγγελιοφόρος, όλα τα κανάλια, πολλές αθλητικές εφημερίδες, Ελευθεροτυπία, περιοδικά διαφόρων ανεκδιήγητων εκδοτών , ραδιόφωνα, σάιτ κ.λ.π
Να αποφασίσουμε για πραγματικούς ανέργους διοικητικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους. Γιατί κατά την γνώμη μου εσείς είσασταν κάποτε δημοσιογράφος.Ολοι οι βουλευτές δεν είστε “συνάδελφοι” μας. Οχι όσο εκλέγεστε , πολιτεύεστε ,κυβερνάτε και αποφασίζετε φυσικά κατά όλων των εργαζομένων της χώρας, κατά του λαού και κατά ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Η αλήθεια δεν αλλάζει. Είναι μία και ξεκάθαρη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *