“Μαγειρεύουν” 3ο γύρο εκλογών στην ΕΡΤ, θα προσφύγει δικαστικά η ΠΟΕΣΥ;


εξωδικοΠΟΕΣΥ-ΕΡΤ-1εξωδικοΕΡΤ-ΠΟΕΣΥ-2εξωδικοΕΡΤ-ΠΟΕΣΥ-3Καθόλου δεν άρεσε στους διοικούντες την ΕΡΤ, τους αρμόδιους υπουργούς, τον ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δυνάμεις που θέλουν να ελέγχουν την κρατική “νέα” ΕΡΤ η εκλογή του δημοσιογράφου Γιώργου Μαρινόπουλου στον πρόσφατο 2ο γύρο των εκλογών για εκπροσώπους εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ. Ήταν μια έκπληξη για πολλούς το αποτέλεσμα, κυρίως γιατί ο μαχόμενος δημοσιογράφος πήρε περισσότερους ψήφους από τον Α’ γύρο. Και επειδή δεν το ανέχονται με τίποτε, μεθοδεύουν 3ο γύρο με πρόσχημα την εφαρμογή ενός νόμου για ΔΕΚΟ. Πως όμως θα ξεπεράσουν το εξώδικο της ΠΟΕΣΥ; (στις φωτο αναλυτικά το εξώδικο) η οποία με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο είχε ζητήσει την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4325/2015 για την ίδρυση της ΕΡΤ που προβλέπει την εκλογή των δυο αντιπροσώπων εργαζομένων από τον επαναλειπτικό γύρο. Πρακτικά δηλαδή προειδοποιεί, να μην υπάρξει τρίτος γύρος γιατί διαφορετικά θα προσφύγει στα δικαστήρια! Το εξώδικο κοινοποιήθηκε στην Εφορευτική Επιτροπή και την ΕΡΤ στις 26 Νοεμβρίου, λίγες δηλαδή μέρες πριν τις επαναλειπτικές εκλογές.

Έλα όμως που τελικά ο Γιώργος Μαρινόπουλος εκλέχθηκε σε πείσμα όλων των συστημάτων ελέγχου που υπάρχουν στην κρατική τηλεόραση και κυρίως στο σύστημα που συνομιλεί με τη διοίκηση και την …κυβερνητική εποπτεία. Για να ξεπεράσουν τον σκόπελο, σε έκτακτες συσκέψεις διευθυντών, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί άλλος νόμος!

Κι αυτό μόνο και μόνο γιατί δεν εκλέχθηκε η Μάχη Νικολάρα. Λένε λοιπόν πως απαιτείται ο εκλεγμένος να συγκεντρώσει το 50 συν ένα των ψήφων και για αυτό προετοιμάζουν τον τρίτο γύρο. Στον οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες, θα γίνουν τα πάντα για να αντιστραφεί το αποτελέσμα και να εκλεγεί άλλος και σίγουρα όχι ο Γιώργος Μαρινόπουλος.

Στο μεταξύ και στη Θεσσαλονίκη, το σύστημα ελέγχου ΕΡΤ υπέστη ήττα. Όπως γράφει πολύ εύστοχα ο Στέλιος Νικητόπουλος “Πέταξαν από το παράθυρο τη συνέλευση αλλά την ξαναφέρνουμε από την πόρτα. 
Και τώρα που θα συγκαλεί τις συνελεύσεις των εργαζομένων ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας στη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, η συνέλευση αποκτά την αυτοθέσμισή της. Ο Μιχάλης έχει δεσμευτεί ότι θα είναι η φωνή της συνέλευσης στη διοίκηση της ΕΡΤ3 και ότι κάθε φορά θα λογοδοτεί στο σώμα των εργαζομένων”!

Στο μεταξύ η ΠΟΕΣΥ καλείται να πάρει άμεσα θέση στο ζήτημα. Και μάλιστα δημόσια. Δεν μπορεί να υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ένα εξώδικο και δέκα μέρες μετά να το κάνουν γαργάρα. Γιατί έτσι θα αποδειχθεί πως εξυπηρετούσαν συγκεκριμένο σύστημα για την εκλογή συγκεκριμένου υποψήφιου στην ΕΡΤ. Θα αναλάβει αυτή την ευθύνη η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *