Αβάσιμη η καταγγελία “ιδιώτη” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για TV άδειες

παππάςΗ αποκάλυψη του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” που αναρτήθηκε και στο blog μας, (το ίδιο θέμα αποκάλυψε την Κυριακή και η στήλη των Τυπολογιών” στο Παρόν), έγινε θέμα συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής όπου ξέσπασε και η πρώτη μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο τηλεοπτικών αδειών. Το θέμα,ότι ήδη παρενέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στο υπουργείο Οικονομικών, ανοίγοντας ζήτημα κρατικών ενισχύσεων” για την ψηφιακή εταιρεία της ΕΡΤ, έθεσαν βουλευτές της αντιπολίτεσης αλλά και της συμπολίτευσης. Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας δεσμεύθηκε πως θα κοινοποιήσει στο Κοινοβούλιο την επιστολή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στο ρεπορτάζ του το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα κυβερνητικά στελέχη, κατόπιν ευρείας σύσκεψης, αποφάσισαν πως η καταγγελία είναι “αβάσιμη”.

Το ΑΠΕ λέει ότι “Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, επιστολή με την οποία ζητούσε από τις Ελληνικές Αρχές διευκρινίσεις για καταγγελία ιδιώτη προς την Επιτροπή. Η καταγγελία πήγε συγκεκριμένα στην ΚΕΜΚΕ (Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων) του Υπουργείου Οικονομικών, η ΚΕΜΚΕ επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία, δηλαδή το Επικρατείας και το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητώντας τις απόψεις τους.

Τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν να απαντήσουν ανά αρμοδιότητα και το ΥπΟικ να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να τα αποστείλει σε τελικό κείμενο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η προθεσμία, μάλιστα, δεν έχει ακόμα εκπνεύσει και η απάντηση των Ελληνικών Αρχών είναι σχεδόν έτοιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *