Φώς για το ντου στην ertopen, η ΕΡΤ δεν αναγνώρισε την ertoopen!

kalfagiannisΦώς στο σημερινό ντου των κρατικών οργάνων στα Τουρκοβούνια και στη σύλληψη των στελεχών της ΠΟΣΠΕΡΤ, ρίχνει το ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή”, το οποίο και αναδημοσιεύουμε. Θέλουμε να επισημάνουμε μόνο το γεγονός πως η ΕΡΤ αν και η συχνότητα είναι δική της, επίσημα δεν αναγνώρισε την ertopen στην ΕΕΤΤ, δίνοντας έτσι το πράσινο φως στα κρατικά όργανα, να δράσουν σε αγαστή συνεργασία την 1η ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης για να σιγήσει η ertopen. Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο πως η νέα ΕΡΤ δεν θέλει να συνεχίσει να εκπέμπει η ertopen, απλά τους πρόλαβε άλλος και έκανε μήνυση… Το αποτέλεσμα, το πολιτικό αποτέλεσμα, δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση την 1η ημέρα της διακυβέρνησης της δίνει μήνυμα πως τελειώνει με το …παλιό. Το αγωνιστικό! (Διαβάστε και το ρεπορτάζ της ertopen εδώ).

Πώς και γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας για την ertOpen
Της Αγγέλας Νταρζάνου

H ertOpen κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα για ανοικτή ΕΡΤ, απέναντι στο “μαύρο” σχεδόν από την πρώτη μέρα που μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ, τον Νοέμβριο του 2013: με τη συμβολή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στην Αθήνα, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της ertOpen, το πρόγραμμα του οποίου αναμετέδιδαν όλα τα τοπικά ραδιόφωνα της Ε.ΡΑ. και στη Θεσσαλονίκη με την εκπομπή της ΕΡΤ-3. Όταν λίγο μετά την έναρξη των ραδιοφωνικών εκπομπών στα τέλη του 2013, διαμαρτυρήθηκε ο Galaxy ότι παρενοχλούνταν από την εκπομπή της ertOpen, που εξέπεμπε, τότε, στους 93,8 FM, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισαν να μεταφέρουν το πρόγραμμά τους σε άλλη συχνότητα, στην 106,7 FM. Ήταν μια “ελεύθερη” συχνότητα η οποία είχε παραχωρηθεί στην ΕΡΤ από τη Βουλή (στην οποία Βουλή είχε παραχωρηθεί με νόμο). Από τη συχνότητα αυτή εξέπεμπε το πρόγραμμα του Ράδιο Φιλία η παλιά ΕΡΤ, το οποίο πρόγραμμα καταργήθηκε τόσο από τη Δ.Τ. όσο και στη συνέχεια από τη ΝΕΡΙΤ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της ertOpen εξέπεμπε πλέον από τους 106,7 από την άνοιξη του 2014 με πομπούς εγκατεστημένους στα Τουρκοβούνια, ενώ το στούντιο βρισκόταν σε εγκαταστάσεις της ertOpen επί της οδού Μεσογείων, απέναντι από την ΕΡΤ. Τα μηχανήματα, τόσο στο σημείο εκπομπής (κεραιοσυστήματα, χώρος κλπ), όσο και στο στούντιο παραγωγής, είχαν παραχωρηθεί από τον μηχανικό Στ.Μπαϊρακτάρη, ο οποίος βοηθούσε ως αλληλέγγυος με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή του ραδιοφώνου. Ο Στ. Μπαϊρακτάρης προέρχεται από την ομάδα του αείμνηστου Ρούσσου Κούνδουρου ο οποίος είχε ιδρύσει το 1986 τον πρώτο μήυ κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, το ιστορικό “Κανάλι 15”.

Ωστόσο, η συνεργασία του κ. Μπαϊρακτάρη με την ertOpen δεν εξελίχθηκε ομαλά: ήδη από τα τέλη του 2014 ο Στ. Μπαϊρακτάρης αποχωρεί από το εγχείρημα, ζητάει πίσω τα μηχανήματα που έχει παραχωρήσει και καταθέτει σχετική καταγγελία στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, στις 11 Ιουνίου 2015 ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους. Ο κ. Μπαϊρακτάρης επανέρχεται με νέα καταγγελία στην αστυνομία. Βάσει της καταγγελίας αυτής επενέβη το αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο των ραδιοσυχνοτήτων, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η οποία διαπιστώνει παράνομη εκπομπή από τα Τουρκοβούνια, όπου δεν προβλέπεται κάν νόμιμο κέντρο εκπομπής.

Η ΕΕΤΤ με έγγραφό της ενημερώνει την ΕΡΤ σχετικά και ζητά να μάθει ποιος εκπέμπει από παράνομο σημείο εκπομπής. Στο υπόμνημά της προς την ΕΕΤΤ η ΕΡΤ αναγνωρίζει ότι η συχνότητα 106,7 είναι δική της συχνότητα, η οποία όμως δεν αξιοποιείται από την ίδια και δηλώνει άγνοια από ποιον χρησιμοποιείται.

Μετά από την απάντηση της ΕΡΤ, η ΕΕΤΤ απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και η συνέχεια είναι γνωστή: διέταξε την κατάσχεση των μηχανημάτων και οδήγησε τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη και τον Ταμία Δημήτρη Κούνη στο αυτόφωρο. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

1 comment for “Φώς για το ντου στην ertopen, η ΕΡΤ δεν αναγνώρισε την ertoopen!

 1. κλασσικοπερίπτωση
  September 23, 2015 at 8:50 pm

  Αν η κ. Νταρζάνου έκανε τον κόπο να μιλήσει με τους αγωνιστές της ΕΡΤopen (πρώην απολυμένους της ΕΡΤ και αλληλέγγυους) θα είχε μάθει ότι ο κ. Μπαϊρακτάρης ή Φραγκόπουλος (το επώνυμο που μας είχε δηλώσει) όχι μόνο δεν υπήρξε “τεχνικός διευθυντής” της ertopen αλλά ούτε κάν τεχνικός βοηθός.
  Εξάλλου στην ertopen δεν υπήρχε ποτέ τεχνικός διευθυντής ή άλλου είδους “διευθυντής”.
  Του είχαμε παραχωρήσει ένα χώρο για να διαμένει μιας και όπως μας είχε δηλώσει δεν είχε ” “που την κεφαλήν κλίναι” και φυσικά τον είχαμε αγκαλίασει όπως και κάθε αλληλέγγυο συμπολίτη μας.
  Δυστυχώς ο κύριος αυτός με τα πολλά επώνυμα και ονόματα στην πορεία δημιουργούσε προβλήματα πράγμα που έκανε τους υπόλοιπους αλληλέγγυους να διαμαρτύρονται.
  Όταν ο κύριος αυτός είδε ότι έχει γίνει δυσάρεστος με την συμπεριφορά του , κατασκέυασε ένα “θερμό επεισόδιο” στο οποίο δήθεν οι “τραμπούκοι” της ΠΟΣΠΕΡΤ τον κακοποίησαν.
  Φυσικά και αυτό ήταν ένα κατασκέυασμα της φαντασίας του ή μια απο άλλους σκηνοθετημένη εφαρμογή σχεδίου δυσφήμησης της ΕΡΤopen και της ΠΟΣΠΕΡΤ που εν τω μεταξύ είχαν κερδίσει εντός και εκτός ΕΛλάδος την συμπάθεια του κόσμου και την συμπαρασταση όλων σχεδόν των ευρωπαϊκών και διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  Αυτό που έκανε σε όλους εντύπωση ήταν ότι όταν έπαιξε τον ρόλο του “θύματος” κάλεσε απο το κινητό του και σε χρόνο μηδέν ήλθαν στα γραφεία της ertopen τρία περιπολικά της αστυνομίας και δύο της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες (;;;).
  Αφού μίλησε μαζί τους επί ώρα τον πήραν και έφυγαν.
  Αυτό το γεγονός αν δεν είχε συνδυαστεί με την παρουσία τόσων περιπολικών και ασφαλίτικων αυτοκινήτων θα είχε μείνει στη μνημη μας σαν ένα απο αυτά που δημιουργούν συνήθως άτομα με διαταραγμένο ψυχισμό.
  Αυτή λοιπόν είναι η αληθεια για τον δήθεν αλληλέγγυο “τεχνικό διευθυντή” που όταν “απομακρύνθηκε” κατέφυγε στην “εξουσία” την οποία δήθεν αντιπάλευε για να καταγγείλει όχι φυσικά κάποιο κακό αφεντικό αλλά αγωνιστές εργαζόμενους της ΕΡΤ και αλληλέγγυους.
  Λυπάμαι αλλά είχα πάντα την αίσθηση ότι ο αριστερός δημοσιογράφος είναι συνήθως πιό φιλικός με τους εργαζόμενους και περισσότερο προσεκτικός στην έρευνα για την αλήθεια
  Σχόλιο που κατέθεσα στις τυπολογίες (http://www.typologies.gr/…/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B…/… )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *