Στάση εργασίας στον ΑΝΤ1 για να μη βγει το δελτίο ειδήσεων

καπα στουντιοΑπό την ΕΤΙΤΑ

Συνάδελφοι!

Όπως είναι ήδη γνωστό η Ένωσή μας εξασφάλισε Διαιτητική απόφαση μέσω της διαδικασίας του Ο.ΜΕ.Δ. που ρυθμίζει τις οικονομικές μας απολαβές και τα θεσμικά μας ζητήματα. Η απόφαση αυτή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και έχει πεδίο εφαρμογής σε μέλη σταθμούς της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και σε μέλη της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Επομένως είναι καθόλα παράνομη η ενέργεια των διοικήσεων να προβούν σε νέες ατομικές συμβάσεις ή μονομερείς ενέργειες με μειώσεις μάλιστα των μισθών! Επίσης δεν υπάρχει καμία νομική… φόρμουλα που να επιτρέπει τη μη εφαρμογή της Διαιτητικής απόφασης!!! Στο άρθρο 13 δε, αναφέρεται ρητώς πως αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές που δίνει η νέα σύμβαση ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ είτε με υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων, είτε μονομερώς από την εργοδοσία!!!

Δυστυχώς όμως, κάποιοι σταθμοί ετοιμάζονται να παρανομήσουν ακόμα μια φορά. Χωρίς να υπολογίζουν τις απίστευτα δύσκολες καταστάσεις που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας και παρόλο που έρχεται νέα δυσβάσταχτη φορολογία με το καινούριο μνημόνιο, μας ζητούν νέες μειώσεις μισθών. Με την γνωστή πρακτική που τους έχει σημαδέψει σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας τους, αγνοώντας νόμους και δικαστικές αποφάσεις, αψηφώντας την εργατική νομοθεσία και κάθε μορφή δικαιοσύνης, είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα!!! Όλα αυτά τη στιγμή που κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση διακηρύττει για την νομιμότητα και την διαφάνεια που έχει σκοπό να επιβάλλει στους τηλεοπτικούς σταθμούς!!! Αυτή τη στιγμή διαλέγουν οι εργοδότες μας να παρανομήσουν εκ νέου και να μας βάλουν απέναντί τους!!!
Και αν τολμήσει κανείς να απειλήσει εργαζόμενο , έμμεσα ή άμεσα, που θα αρνηθεί κάθε παράνομη βλαπτική μεταβολή, η Ένωσή μας θα κινηθεί αφενός δικαστικώς εναντίον του ιδίου και αφετέρου με κινητοποιήσεις εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι διοικήσεις των σταθμών αυτών, πρέπει να γνωρίζουν πως οι αντιδράσεις μας θα είναι από έντονες έως και ακραίες!!! Απεργίες, στάσεις εργασίας, καταγγελτικά δελτία τύπου και ανακοινώσεις που θα διαδοθούν σε όλα τα site αλλά και έντυπο υλικό που θα μοιράζεται με σκοπό να μάθει όλος ο κόσμος για το πώς φέρεστε στους εργαζόμενούς σας σε αυτές τις δύσκολες εποχές, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε άλλες εταιρίες των ομίλων και όχι μόνο και άλλα πολλά που πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστείτε!!!
Επίσης σας τονίζουμε πως ήδη έχει ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα το αρμόδιο Σ.ΕΠ.Ε., το γραφείο του Υπουργού Εργασίας καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη που είναι αρμόδια επί του θέματος.
Υ.Γ. Το ότι το ημερολόγιο δείχνει τον Ιούλιο δεν μας λέει τίποτα. Ακόμα και τώρα υπάρχουν τα δελτία ειδήσεων. Και τον Σεπτέμβρη με το καλό θα ξεκινήσουνε και οι εκπομπές. Ψυχαγωγικές, πρωινές ενημερωτικές ή νυχτερινές και πολύ πιθανόν και βουλευτικές εκλογές! Άραγε… θα ξεκινήσουν???
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!! ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *