Πολλά αλλά ενδιαφέροντα για τον ΕΔΟΕΑΠ και τα οικονομικά του

αγγελης-χριστοδουλίδουΕνημέρωση από τους Γιάννη Αγγέλη και Πόπη Χριστοδουλίδου

Μέχρι τις 10 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ, όπως ενημέρωσε, χτες, το ΔΣ, ο ταμίας του ΔΣ , κ. Τ.Παπαιωάννου.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του- εμείς, όταν βλέπουμε κάτι θετικό, το λέμε ανοιχτά, όπως κι όταν βλέπουμε τα αρνητικά δεν χαριζόμαστε σε κανένα- με όσα χρήματα εισπράττουμε, να γίνονται πληρωμές.
Οπως, το αγγελιόσημο, που θα λάβουμε από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από Δευτέρα, πιθανόν και ανέρχεται, κατά πληροφορίες, στα 2.300.000…
Η από τις εισπράξεις από οφειλόμενα από αγγελιόσημο προηγουμένων ετών, που κάνει,έστω και λίγα-λίγα, με πολλή και επίπονη εργασία, το Τμήμα Εσόδων του Οργανισμού,( μπράβο και ευχαριστούμε όλους όσους και όσες εργάζονται εκεί. Εμείς, πάντα λέγαμε, πως, τα παιδιά αυτά δεν τεμπελιάζουν- σε αντίθεση με άλλους , στο ΔΣ- αλλά, τους…εμπόδιζαν να εισπράξουν )…
Οι εργαζόμενοι του ΕΔΟΕΑΠ, υπάλληλοι και γιατροί προσπαθούν και να τους λέμε και ένα ευχαριστώ, συνάδελφοι, για να παίρνουν κουράγιο. Το χρειάζονται.
Καταβάλλονται, λοιπόν χρήματα για οφειλές στα φαρμακεία, στα διαγνωστικά, στα νοσοκομεία- όσα δύναται , ο Οργανισμός.
Αλλά, υπάρχει ροή- όπως επίσης πληρώνονται και οι ασφαλισμένοι για ιατρικές τους δαπάνες.( υπήρξε καθυστέρηση. Εληξε στις 16 Ιουνίου, διαβεβαίωσε, χτες, ο κ. ταμίας).
Είμαστε όσο μπορούμε πιο συνεπείς, παρά την οικονομική κρίση, και αυτό θα συνεχιστεί οπωσδήποτε.( Δεν δίνονται τα εφάπαξ , καιρό τώρα. Εχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε. Λίγη υπομονή ακόμα, σας παρακαλούμε, συνάδελφοι)… Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι και αυτό το θέμα, το παρακολουθούμε, όπως άλλωστε οφείλουμε ως μέλη του ΔΣ.
Βοηθάμε με προτάσεις. ΚΑΙ ας μην καταδέχεται, ο κ. πρόεδρος του ΔΣ, Ευάγγελος Τάτσης να τις βάζει προς ψηφοφορία, όπως την προτασή μας να γίνει επειγόντως, τώρα, έκτακτη σύσκεψη με όλα τα δσ των 4 Ενώσεων…
Η να κλείσουμε όλοι μαζί με τις Ενώσεις και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ραντεβού με τους συναρμόδιους υπουργούς,( αμέτρητες φορές το έχει θέσει, το ζήτημα αυτό και επιτακτικά, ο συνάδελφος Κώστας Ντελέζος και το προεδρείο σφυρίζει…αδιάφορα. Το γιατί, μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Εμείς πάντως, μπορούμε να το …μαντέψουμε). Και να ζητήσαμε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση ότι δικαιούμαστε ως Ταμείο, αυτοδιοίκητο και Ταμείο , για το οποίο δεν έχουν δώσει ποτέ δεκάρα τσακιστή κράτος και αφεντικά!!!
Εννοείται , πως είμαστε όρθιοι, ετοιμοπόλεμοι, δυνατοί και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν σχέδια …σκοτεινών κύκλων για μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο για λίγους και χωρίς τους συναδέλφους μας, ανέργους μέσα. (ΜΕ τα μνημόνια, τους δανειστές, τους τραπεζίτες,την Ε.Ε , που θέλει μόνο να συνθλίβει τους λαούς και τα αφεντικά είμαστε κάθετα αντίθετοι). Απέναντι.Πάση δυνάμει οι μηχανές…
Η όσοι προετοιμάζονται για ιστορίες με …αγρίους, με ΕΤΕΑ, ασφαλιστικές εταιρείες , χωρισμό Επικούρησης- Περίθαλψης, κ.λ.π., τους λέμε κατηγορηματικά ότι δεν θα πάρουμε.
Οποια σχέδια κι άν έχουν, κάποιοι, μην λογαριάζουν,παρακαλούμε, χωρίς τους 18.000 μέλη- μετόχους!
Τον Σεπτέμβρη έχουμε Γενική Συνέλευση…
Επίσης, με ψυχραιμία, πολλή σκέψη και σύνεση δεν ψηφίσαμε, χτες και προχτές και δεν θα ψηφίσουμε ούτε την Τετάρτη 5 Αυγούστου, την πρόταση των 4 μελών του προεδρείου, (προέδρου, ταμία, αντιπροέδρου και αναπληρωτή ταμία) για ρευστοποίηση των κερδοφόρων αμοιβαίων εξωτερικού. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.
Αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας. Και είμαστε ενάντια στο ξεπούλημα των ασημικών… (Μαζί μας και οφείλουμε για άλλη μια φορά να το τονίσουμε και ο συνάδελφος, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Κώστας Ντελέζος).
Αυτό πιστεύουμε, αυτό κάνουμε. Ας αναλάβουν και αυτοί τις δικές τους ευθύνες ενώπιον των μελών-μετόχων του Οργανισμού…
Πάσης φύσεως απόπειρες εκφοβισμού, κ. ταμία, όπως, … μετά τις 22 Αυγούστου τελειώνουν τα λεφτά και άλλα πολλά και διάφορα,
δεν μας φοβίζουν…Πείτε στον πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη. Αυτό να κάνετε, κύριε.
Αυτό το παραμύθι έχει έναν δράκο της πλάκας, να το γνωρίζετε αυτό…
Και εδώ, μετράνε μόνο οι αλήθειες των μελών-μετόχων μας.
Αλλωστε, είμαστε και θα είμαστε με το ΟΧΙ, όταν κινδυνεύει το Ταμείο από πολλούς και διαφόρους. Η, όταν θίγονται οι συντάξεις ή οι μισθοί. Η το φάρμακο, η περίθαλψη, η νοσηλεία. Ο ασθενής. Αποψή μας: Να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των μελών-μετόχων για όλα, όταν χρειαστεί, βεβαίως-βεβαίως.
Και όσο και να μας πιέζουν ή και να μας υβρίζουν, συχνά-πυκνά, η γνώμη μας: όχι περικοπές σε σύνταξη, υγεία, φάρμακο, περίθαλψη, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, ασθενείς, δεν θα αλλάξει ποτέ.
Από κοινού, με τον Γιάννη Αγγέλη, το αποδείξαμε έμπρακτα δύο χρόνια.
Να γνωρίζετε, πως, η ΕΠΗΕΑ, παρότι το αποφάσισε ομοφώνως, -το είπε χτες ο κ. Π.Σκουρλέτης από το Δίκτυο, μέλος του Δ.Σ της- δεν δίνει το δάνειο των 500.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ.
Και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επίσης δεν απαντά.
Αδιαφορία; Αμέλεια; Σκοπιμότητες; Από κάποιους;
Εμείς, είμαστε καθαροί και ειλικρινείς. Και δεν φοβόμαστε κανέναν. Και κυρίως δεν φοβόμαστε να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ…
Ο Γιώργος Φιλιππάκης και η παράταξη, στην οποία ανήκουμε,( Πρωτοβουλία για την Ανατροπή) στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΝΑΙ στο δάνειο από την ΕΣΗΕΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ!
Να σημειώσουμε, ( το ξεχάσαμε) ότι και οι υπάλληλοι και γιατροί θα πληρωθούν κανονικά, όπως διαβεβαίωσε, το ΔΣ, χτες, ο ταμίας.
Επίσης, παρακαλούμε να είστε ετοιμοπόλεμοι. Αλλά, να το πιστεύετε μέσα σας βαθιά, να έχετε θετική σκέψη και να λέτε παντού, πως, ο ΕΔΟΕΑΠ θα μείνει ΟΡΘΙΟΣ, γιατί έχει μέσα του την ψυχή και τα γερά κότσια 18.000 μελών-μετόχων…
Εχει την δύναμη του καθένα και της καθεμιάς ξεχωριστά και όλων μαζί κι αν χρειαστεί να βγούμε στους δρόμους, να γκρεμίσουμε γερασμένα μυαλά, να πούμε το δικό μας ΟΧΙ για το Ταμείο μας, για τα Ταμεία μας, θα το κάνουμε ενωμένοι, δίχως καθυστέρηση κι ας είναι ντάλα καλοκαίρι…
Οι καύσωνες ανάβουν πιο εύκολα και τις μεγάλες… φωτιές της δικαιοσύνης όλων όσων έχουν αποδεδειγμένα δίκιο κι έχουν μάθει να αγωνίζονται για αυτό.
Ολα θα γίνουν. Φθάνει να είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι…
Είμαστε μάλιστα σθεναρά, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στο πλευρό όλων των εργαζόμενων της χώρας, όλων των ανέργων, των ανασφάλιστων, των απολυμένων, των απλήρωτων, των εργαζομένων με μισθούς πείνας και των συνταξιούχων, που υποφέρουν, γιατί, και από Σεπτέμβρη έρχονται νέες επιθετικές μνημονιακές προκλήσεις , τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε μαζί και αγωνιστικά σαν μια γροθιά!
( Συγνώμη, γιατί γράψαμε πολλά.
Δεν μας πειράζει να διαφωνείτε. Να θέλετε να πείτε, να γράψετε, να μας στείλετε την δική σας γνώμη. Να μας κρίνετε αυστηρά. Να μας δείξετε άλλο δρόμο…
Θα μας είναι πολύ χρήσιμο αυτό. Δεν είμαστε πάπες. Μπορείτε να βοηθήσετε. Είμαστε βέβαιοι. Το περιμένουμε αυτό.
Εκείνο, που μας διαλύει, είναι, το να μην ενδιαφέρεστε. Το να μην κινητοποιείστε.Μόνο αυτό.
Σας ευχαριστούμε, που δεν θα το πράξετε αυτό για το καλό του ΕΔΟΕΑΠ)…

Πόπη Χριστοδουλίδου- Γιάννης Αγγέλης- Ενημέρωση 30 Ιουλίου 2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *