Η ΕΣΗΕΑ σιωπά για τη “ντροπή” της δημοσιογραφίας, τσουβαλιάζοντας όλο τον κλάδο

προπαγανδα1Οι καταγγελίες που έγιναν στην ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ από πολίτες που διαμαρτύρονται έντονα για την εβδομάδα τρόμου, ψευτιάς και μαζικής προπαγάνδας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να μείνουν για πολύ χωρίς καμία αντίδραση του κλάδου. Ήδη στις συγκεντρώσεις το σύνθημα “αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι” παίρνει μπάλα όλους τους δημοσιογράφους. Οι πολίτες που έζησαν επί δέκα μέρες τον βομβαρδισμό τρόμου από τους τηλε-σχολιαστές, παρουσιαστές και ρεπόρτερ των καναλιών, δεν διαχωρίζουν τους έντιμους από τα …παπαγαλάκια και τους ενσωματωμένους. Αυτό είναι καθήκον της ΕΣΗΕΑ και των άλλων οργάνων να το πράξουν.

Προχθές την Κυριακή στη συγκέντρωση πολίτες προπηλάκισαν συντάκες και αυτοί αναγνώρισαν πως οι άνθρωποι είχαν δίκιο! Κάτω στον κλάδο μαίνεται η αγανάκτηση και η έντονη διαμαρτυρία. Αύριο Τρίτη συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Το Εποπτικό όργανο έκανε ήδη τη δουλειά του με μια ανακοίνωση στην οποία εγκαλούσε τους δημοσιογράφους και τα στελέχη ενημέρωσης. Η ΕΣΗΕΑ όχι. Το επιχείρημα της πρώην προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου ότι το ΔΣ δεν μπορεί να μιλήσει

για αυτό επειδή δεν συγκροτήθηκε σε σώμα, προκαλεί γέλια. Πολύ περισσότερο που όλοι γνωρίζουμε πως τα στελέχη της παράταξης της τάχθηκαν με πάθος υπέρ του “Ναι” και φθάνουν στο σημείο να χυδαιολογούν έναντι δημοσιογράφων που τολμούν να πούνε το αυτονόητο. Ό,τι οι ενσωματωμένοι υπάλληλοι καναλιών και εφημερίδων που συμπεριφέρονται ως προκεχωρημένα γραφεία Τύπου των δανειστών και ξένων συμφερόντων ενάντια στη χώρα, καταπάτησαν κάθε έννοια της ενημέρωσης και πληροφόρησης συνειδητά, μιλώντας στο όνομα του επαγγέλματος του δημοσιογράφου. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να λάβει θέση, έστω και με παραρταξιακές ανακοινώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση τρία-τέσσερα χρόνια αγώνων του κλάδου θα πεταχτούν στα σκουπίδια.

Όπως έγραψε και ένας συνάδελφος, το κακό δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι έχουν γνώμη, το κακό είναι το συμπεριφέρονται σε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές σαν υπάλληλοι των δανειστών, της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων που εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικού εκβιασμού των Ελλήνων πολιτών.

 

1 comment for “Η ΕΣΗΕΑ σιωπά για τη “ντροπή” της δημοσιογραφίας, τσουβαλιάζοντας όλο τον κλάδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *