Με αντάρτικα και ρεπορτάζ πόλης το νέο ΜΕΤΡΟ στα περίπτερα

 

μετρο-νεοΜε ένα ακόμη συγκλονιστικό σκίτσο του  Carlos Latuff κυκλοφορεί το περιοδικό ΜΕΤΡΟ στα περίπτερα. Το εξώφυλλο αφιερώνεται από τους συντάκτες του στον “μίνι – θίασο «Μένουμε Ευρώπη» (σ.σ.: άνεργοι ή και νεκροί) που παρελαύνει στο Σύνταγμα”.

Στο «μενού» του μήνα: Συνέντευξεις του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη (Α. Μπελεγρής), της Ελένης Βιτάλη (Angelos Koutsoukis) των Imam Baildi και της μαχήτριας Κατίνας Λατίφη που φυλακίστηκε και εξορίστηκε λόγω της συμμετοχής της στις τάξεις του ΕΑΜ και του ΔΣΕ. Ρεπορτάζ για τα πλούσια -άκρως ενδιαφέροντα- βιογραφικά των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής (Vasso Palaiou), την τσιμεντοποίηση της Ακαδημίας Πλάτωνος, με τις «τζίφρες» Καμίνη-Σγουρού και τέως υπουργών (Achilleas Kouremenos), για τον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας που θυσιάζεται στο βωμό της «ανάπτυξης» (Georgia Anagnou /

Φωτογραφίες: Constantinos Stathias), το έργο που επιτελεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Ilektra Zargani) και για την ομάδα Ισραηλινών οι οποίοι αντιστέκονται στην αιματοχυσία στην Παλαιστίνη και αποκαλύπτουν στοιχεία για τις εγκληματικές επιθέσεις του καλοκαιριού του 2014 στη Γάζα (Moisis Litsis).

Aκολουθούν οι στήλες με τα γνωστά «τσικό» όπως οι Soloup, Γ. Δελαστίκ, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ζούδιαρης, Argyro Sygkatoikidia (Aργυρώ Κ. Μώρου), Xrysoula Papaioannou, Ειρήνη Ορφανίδου, Κώστα Γ. Παπαγεωργίου κ.ό.κ.
*Στο εν λόγω τεύχος θα βρείτε μια «μπατονέτα» και μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων. Είναι από το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ | www.xarisezoi.gr), του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο δίνει μάχη για να μεγαλώσει τη -μικρή στην Ελλάδα- «δεξαμενή» των εθελοντών δοτών. Τρία λεπτά «δουλειά» είναι. (Ρεπορτάζ του John Karteros)

Και ακόμη “Πήραμε τα βουνά», εν έτει 2015! Το ΜΕΤΡΟ «ροκάρει» τα Αντάρτικα με μοναδικές ερμηνείες από τους: Ελένη Βιτάλη, Στάθη Δρογώση, Κώστα Θωμαΐδη, Κίτρινα Ποδήλατα, Στέλιο Μαγαλιό, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Μπάμπη Στόκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *