Τα κανάλια απειλούν με απολύσεις που έχουν ήδη κάνει!

daneiaMMEΤο μέγα επιχείρημα των ιδιοκτητών τηλεόρασης απέναντι στη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες, τις συχνότητες και τα δάνεια τους είναι πως θα προβούν σε απολύσεις.

Σιγά το επιχείρημα! Γιατί όπως βλέπουμε και στον πολύ ενδιαφέροντα πίνακα του Jo Di Graphics  μέσα σε τέσσερα χρόνια τα μεγάλα συγκροτήματα που σήμερα εκβιάζουν ανοιχτά την κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία προκειμένου να υπερασπίσουν τα δικά τους αποκλειστικά συμφέροντα, έχουν ήδη απολύσει το 50% και πλέον του προσωπικού τους!

Και τα τέσσερα συγκροτήματα της διαπλοκής είναι ζημιογόνα, με ζημιές που ξεπερνάνε τα δάνεια τους! Και τα τέσσερα συγκροτήματα συνεχίζουν να λειτουργούν με δανεικά, υπεράνω των δυνάμεων τους. Αν το κράτος εφάρμοζε αυτά που οι τηλε-σχολιαστές ζητάνε καθημερινά από τα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές για όλες τις άλλες επιχειρήσεις και το δημόσιο, τα κανάλια αυτά θα έπρεπε ήδη να έχουν βάλει λουκέτο…

Το ύστατο επιχείρημα της τηλεοπτικής και media-κής διαπλοκής σε λίγο καιρό θα είναι η ενεργοποίηση των δημοσιογράφων του ως “πέμπτη φάλαγγα” απέναντι στο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Πως είχαν βάλει οι εκδότες της Θεσσαλονίκης το προσωπικό τους επί κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να παρακαλάει για κρατική επιδότηση προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι εφημερίδες των εκδοτών τους; Έτσι και στο χειρότερο. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη, μετά το λουκέτο και στο “Σπόρ του Βορρά” αποδείχθηκε πως η κρατική επιδότηση μόνο για μισθούς δεν αξιοποιήθηκε, αφού οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και έπονται νέες απολύσεις.

Τα τηλεοπτικά κανάλια επίσης είναι σε δύσκολη θέση, άσχετα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Γιατί στις μεταξύ τους αντιθέσεις, η απάντηση που δίνουν ομόφωνα, είναι νέος γύρος απολύσεων και μειώσεων μισθών. Οπότε μέχρι να  ‘ρθει η στιγμή του νόμου για τα ΜΜΕ, μπορεί να μην υπάρχει καν ικανοποιητικός αριθμός προσωπικού ώστε να χρησιμοποιηθεί ως “επιχείρημα”…

1 comment for “Τα κανάλια απειλούν με απολύσεις που έχουν ήδη κάνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *