Δεν παραιτείται η ΕΕΤΤ!

eett_edraΜε αναλυτική ανακοίνωση της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δηλώνει έμμεσα την άρνησή της στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να παραιτηθεί λόγω του μπλάκ-άουτ στο ψηφιακό σήμα της Digea. Το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις της διοίκησης της ΕΕΤΤ  καταλογίζοντας ευθύνες στην αρχή ελέγχου.

Λίγες ώρες αργότερα η διοίκηση της ΕΕΤΤ από όπου θυμίζουμε έχει παραιτηθεί μια μέρα πριν τις βουλευτικές εκλογές ο πρόεδρος της Κ. Λουρόπουλος, ανακοίνωσε αναλυτικά τις συγκεκριμένες ενέργειες εποπτείας στη Digea. Στο τέλος δηλώνει πως “ως ανεξάρτητη δημόσια αρχή”…”θα συνεχίσει να ενημερώνει με πληρότητα και υπευθυνότητα την Πολιτεία και το κοινό”. Με άλλα λόγια αμφισβητεί την αρμοδιότητα του υπουργού να ζητάει τις παραιτήσεις των μελών της! Για την ιστορία θυμίζουμε πως αντίστοιχη άρνηση παραίτησης είχε εκφράσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΤΤ Λ.Κανέλλος και για να ξεπεράσει το “κώλυμα” ο τότε αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Μ.Χρυσοχοϊδης κατέθεσε τροπολογία με την οποία ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ προτεινόταν από τον ίδιο και η τοποθέτησή του εγκρινόταν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ

Σήμερα το πρωί στις 09:07 διαπιστώθηκε από την ΕΕΤΤ και τα περιφερειακά γραφεία, πρόβλημα στη μετάδοση του ιδιωτικού παρόχου ψηφιακής ευρυεκπομπής, DIGEA, και συγκεκριμένα στην πολυπλεξία των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ΑLPHΑ, ΑΝΤ1, ΑRΤ, Ε, ΜΕGΑ, STAR και ΣΚΑΪ με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή της ΝΕΡIT και των περιφερειακών καναλιών δεν επηρεάστηκε. Στις 11:00 π.μ. διαπιστώθηκε σταδιακή επαναφορά του δικτύου.

Προς άμεσο έλεγχο του ανακύψαντος προβλήματος, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προέβη στις εξής ενέργειες:

  1. 09:30 π.μ.: Επικοινώνησε με την DIGEA και στη συνέχεια ενημέρωσε τα συναρμόδια Υπουργεία για το πρόβλημα αυτό.
  2. 10:00 π.μ.: Απέστειλε τεχνικό κλιμάκιο με εμπειρογνώμονες του προσωπικού της για τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου.
  3. Ζήτησε με επιστολή της από την DIGEA να παραδοθεί στην ΕΕΤΤ, εντός 24 ωρών, πλήρης έκθεση εξηγήσεων, συνοδευόμενη από τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία που τηρούνται στο κεντρικό σύστημα αναφοράς προβλημάτων (log) και διαχείρισης δικτύου (NMS) της εταιρίας.

Η ΕΕΤΤ, ως ανεξάρτητη δημόσια αρχή, αρμόδια για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, την εποπτεία του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων γενικότερα και την ομαλή και πλήρη εκτέλεση των υποχρεώσεων της DIGEA ως παρόχου ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικών προγραμμάτων ειδικότερα, θα συνεχίσει να ενημερώνει με πληρότητα και υπευθυνότητα την Πολιτεία και το κοινό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *