Επιχείρηση μονιμοποίησης της κλοπής περιουσίας της ΕΡΤ η εκτίμηση περιουσίας της ΝΕΡΙΤ!

ertperiousia_1371539245853_1371539245853.limghandlerΤα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από τις καταγγελίες των εργαζομένων της ΕΡΤ και στην ΠΟΕΣΥ ότι ο Πέτρος Μάης, ακόμη διευθύνων σύμβουλος του νόμιμου πλέον μορφώματος ΝΕΡΙΤ που περιμένει να απορροφηθεί με νόμο στη νέα ΕΡΤ, προκηρύσσει διαγωνισμό για την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της ΝΕΡΙΤ.

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο στόχος πώλησης ή μεταβίβασης των ακινήτων της πρώην ΕΡΤ. Γιατί τα πρώην ακίνητα έχουν κάνει ήδη φτερά με απόφαση των πρώην υπουργών Οικονομικών Στουρνάρα και Χαρδούβελη. Το “μυστικό” και ακόμη χειρότερο είναι ότι με αυτό τον τρόπο η νυν διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ξεπληρώνει ακόμη ένα “δάνειο” στην προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί εφαρμόζει διάταξη του νόμου 4279/2014 με τον οποίο ο πρώην υπορυγός Οικονομικών μεταβίβασε στη ΝΕΡΙΤ σειρά ακίνητων από την ειδική υπηρεσία εκκαθάρισης. Πρακτικά από τα 800 και πλέον ακίνητα ανά την Ελλάδα, μεταβιβάστηκαν στη ΝΕΡΙΤ περί τα 30 ακίνητα! Για αυτά επιχειρείται να γίνει “εκτίμηση” που θα παραδοθεί ως “περιουσία” στη νέα ΕΡΤ.

Ποιος θα θυμάται, ποιος θα ελέγξει στην ειδική υπηρεσία εκκαθάρισης του υπουργείου οικονομικών όλα τα άλλα εκατοντάδες ακίνητα της πρώην ΕΡΤ; Ποιος θυμάται ότι πρέπει να καταργηθεί και η διάταξη του νόμου 4279/2014 για τα ακίνητα της μεταβίβασης;

Πολύ περισσότερο που στο νέο νομοσχέδιο Παππά για την μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ Α.Ε αναφέρεται ρητά πως η εκκαθάριση της πρώην ΕΡΤ πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δυο μηνών. Αν δεν πρόκειται για τις συνήθειες παγίδες “υπηρεσιακών παραγόντων” στη νέα κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις. Γιατί η νέα ΕΡΤ θα βρεθεί έξαφνα με καμιά 30άρα ακίνητα από τα 800 και πλέον που διέθετε πριν το μαύρο του Ιούνυ 2013.

 

1 comment for “Επιχείρηση μονιμοποίησης της κλοπής περιουσίας της ΕΡΤ η εκτίμηση περιουσίας της ΝΕΡΙΤ!

  1. ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΥ
    March 15, 2015 at 1:14 pm

    Φτιάξτε μια ΕΡΤ στα μέτρα του Καλφαγιάννη μια ΕΡΤ δήθεν “ανοικτή, ελεύθερη, φωνή της κοινωνίας, δύναμη αντίστασης και αγώνα” που υποτίθεται ότι ονειρεύονται κάποιοι. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το μόνο που ονειρεύονται καμιά δεκαριά άτομα μιας αντιδραστικής ομάδας (ΠΟΣΠΕΡΤ) είναι να απολύονταν όλοι οι εργαζόμενοι τηςΔΤ- ΝΕΡΙΤ, να προσλαμβάνονταν μόνο οι πρώην της ερτ (που δεν δούλευαν στη ΔΤ ΚΑΙ ΝΕΡΙΤ) και διάφοροι άλλοι άσχετοι που ήταν στην ertopen. Επίσης οι συνδικαλιστές να κάνουν ό,τι γουστάρουν, ώστε να μπορούν να βάζουν μέσα όποιον κολλητό και συγγενή θέλουν και να τους γλείφει η εκάστοτε κυβέρνηση (πχ ΔΕΗ).
    Γενικά κάποιοι, προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από τη δημοκρατία, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλες έννοιες, θέλουν μια ΕΡΤ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους για να γίνει το μαγαζάκι τους. Η συνδιοίκηση που απαιτεί ο κ. Καλφαγιάννης δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της νέας ΕΡΤ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *